Mens en Dier

Europarlementariër Marcel de Graaff: ‘er is een hele grote machtsverschuiving gaande’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!

Overal in Europa worden Amerikaanse legerbases gebouwd. Het is niet zo dat we hier in Europa ons eigen leger hebben. Het is alsof we worden bezet door het Amerikaanse leger, zei Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) in een interview met Voice of Europe.

We zijn niet echt onafhankelijk, benadrukte hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een strategische overwinning van Rusland in Oekraïne kan daar volgens hem verandering in brengen. “En daar zijn we op dit moment getuige van.”

Multipolaire wereld

Een Russische overwinning zal het geopolitieke machtsevenwicht doen verschuiven, voorziet De Graaff. Voor het Oekraïense conflict leefden we in een unipolaire wereld, waarin de Verenigde Staten de hegemoon waren.

Toen het conflict eenmaal was uitgebroken, werd duidelijk dat we in een multipolaire wereld leven. Rusland, China, Noord-Korea en Iran werken nauw met elkaar samen en denk in een ruimer verband ook aan de BRICS-landen. Bovendien willen nog eens 20 landen lid worden van de BRICS.

“Er is dus een hele grote machtsverschuiving gaande,” aldus De Graaff.

Europa is zwak

Volgens hem is er in de multipolaire wereld geen grote rol weggelegd voor Europa. Dat heeft alles te maken met het vertrek van de industrie en de massamigratie. “Europa is zwak.”

De EU zou een machtspool kunnen worden, maar alleen door samen te werken met Rusland, stelt het Europarlementslid.

4.8 237 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
7 maanden geleden

Helemaal correct Marcel dit was al langer de beste optie, einde EU . Over naar. B.R.I.C.S.. met eigen onafhankelijke regering. Niet langer wachten Is een doordachte oplossing.

Annette
Annette
7 maanden geleden

Marcel de Graaff, de kanjer van Forum voor Democratie in het Europees Parlement, heeft natuurlijk, althans naar mijn mening, 100% gelijk.

Van het eens sterke Europa is heden ten dage zo goed als NIETS meer over.

Ik denk dat daar ook de afgelopen 50, 60 jaar hard naar toe gewerkt is. Dit is de bedoeling geweest en het resultaat is bijna bereikt.

Wat Marcel al zegt: er is bijna geen industrie meer over binnen Europa. Ik moet onwillekeurig denken aan Organon, de fabrikant van medicijnen in het Brabantse Oss.

NU zijn we al jarenlang afhankelijk van aanvoer uit China. Het is in mijn optiek altijd hartstikke fout om voor zoiets belangrijks als medicijnen afhankelijk te zijn van het buitenland. Een voorzichtige schatting is, denk ik, dat zo ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking afhankelijk is van medicijngebruik.

En dan natuurlijk de allergrootste verzwakking binnen Europa: de massa-immigratie!

IK voel mij althans al jarenlang niet meer thuis in het land waar ik OOIT geboren ben.

En daar geef ik zeker niet de nieuwe inwoners van Nederland de schuld van.

In de zeventiger jaren waren de mensen die uit Marokko en Turkije kwamen, althans voor een deel, bereid om in ieder geval onze taal te leren. Dat was sowieso al belangrijk om te integreren.

Deze mensen kregen ook de ruimte om hun geloof te belijden. Dat is en was natuurlijk ook traditie in ons land.

Maar nu…. anno 2023, is de hele integratie natuurlijk compleet mislukt.

En WAAROM? Simpel, omdat diegenen die nu ons land binnenkomen, dat helemaal niet meer hoeven te doen.

Erger nog. Het is juist de bedoeling, dat ze precies het leven kunnen leiden zoals ze dat gewend waren in het Midden Oosten of Afrika, maar dan met alle luxe, die in ons land beschikbaar is.

Dus Ja, zoals ik ernaar kijk, is het over niet al te lange tijd over en uit voor het continent Europa.

EUROPA…. Rest in Peace.

Maurice
Maurice
7 maanden geleden

Met alle respekt voor deze FVD europarlementarier;

Het is een groot probleem dat veel kritische geesten, ook intellectuelen, een fundamentele fout maken: in hun ogen worden de vijanden van de VS al snel gezien als vrienden, als vrienden in de zin van vijanden van het Amerikaanse imperium, aan wie zij hen toeschrijven om dezelfde waarden te vertegenwoordigen die zij zelf hebben geïnternaliseerd. Daarmee verliezen ze hun kritische blik ten aanzien van deze Amerikaanse vijanden, in het huidige geval: Poetin.

Natuurlijk verbergt de glimlach van Poetin geen “killing field” zoals Pol Pot destijds deed. Zeker, hij voert een oorlog, zijn Rusland moordt in Oekraïne – maar dat is wat andere staatslieden vóór hem en ook na hem zullen doen.
Zelfs in het Rusland van Poetin is er sprake van onrechtvaardigheid, uitbuiting, propaganda en onderdrukking. Het is niet beter dan het Westen – alleen anders.

En hoe zit hrt qua injecties tegen ‘virussen’, mondkapjes, e.d. in Rusland. De band met China, waar totale controle doir de overheidde maatstaf is….?

Doendenker
Doendenker
7 maanden geleden

‘De EU zou een machtspool kunnen worden, maar alleen door samen te werken met Rusland, ‘….
Helemaal waar dit. Alleen kunnen we dat over een jaar of vijftig eens proberen, als de huidige generatie politiek bewuste Russen dood is.
Dat terwijl Poetin zwaar liep te lonken naar West Europa om samenwerking vanaf 2010. Want China is doodeng als buur…
We hebben niet geluisterd, we hebben hooghartig gedaan, en Amerika met hun poedel EU, een wig gedreven.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x