Archeologie

Is het allereerste bewijs van een legendarische Bijbelse profeet gevonden? Deze archeologen denken van wel

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen denken het eerste buitenbijbelse bewijs te hebben gevonden voor het bestaan van de Bijbelse profeet Jesaja. Het gaat om een stuk van een kleizegel die in 2009 in Jeruzalem is gevonden.

Het fragment is zo’n 2700 jaar oud en werd gebruikt voor sluitzegels voor documenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de Israëlische archeoloog Eilat Mazar is het waarschijnlijk, maar niet zeker dat tekens op het zegel verwijzen naar de profeet.

Engel van God

Jesaja staat centraal in het naar hem genoemde Bijbelboek. Hij zou koning Hezekiah van Judea hebben aangespoord om het Assyrische leger te blijven bestrijden tijdens het beleg van Jeruzalem.

Volgens de Bijbel moest het Assyrische leger zich terugtrekken nadat het leger grotendeels door een engel van God was vernietigd.

Assyrische geschriften vermelden op hun beurt dat het leger zich terugtrok nadat een flinke som losgeld was betaald.

Eerste

“Dit is wellicht de eerste archeologische en de vroegste buitenbijbelse verwijzing naar de profeet Jesaja ooit,” reageerde professor Robert Cargill van de Universiteit van Iowa.

“Het zegel is helaas deels beschadigd, waardoor het erg moeilijk zal worden om het met de profeet Jesaja te identificeren,” voegde hij toe.

Het onderzoek van dr. Mazar is verschenen in het magazine Biblical Archaeology Review.

Foto: Wikimedia Commons

[ScienceAlert, Kerknet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Prima dat mensen geloven hoor maar dat boek is door een stel flapdrollen samengesteld. Daarnaast waren er nog veel meer boeken die niet zijn toegevoegd aan dat boek of zelfs verbrand… Profeet dit, evangelie sus het is pure onzin om dat te vergelijken vanwege zogenaamde voorspellingen die erin staan met huidige situaties uit het heden! Ja als je van drama houd is het misschien een boek om te lezen. Dat hele godsdienst gebeuren mag geschrapt worden van mij, pure tijdsverspilling

René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

Ik citeer uit de tekst: “Assyrische geschriften vermelden op hun beurt dat het leger zich terugtrok nadat een flinke som losgeld was betaald”
Arabieren verdraaien altijd de boel, het is voor hen moeilijk hun nederlagen toe te geven.

P. Puk
P. Puk
6 jaren geleden

Komt uit een Amerikaanse bron (!) en die zijn per definitie onbetrouwbaar.
Het bewijs van het bestaan van de profeet Jesaja vinden we in de Bijbel en
dat is wel een betrouwbare bron.

Bernhard Schat
Bernhard Schat
6 jaren geleden

Ohm namo narai !

Aan de gang met die gangsters van de gangstalkerij ;

Dit jaar wil ik proberen om meer duidelijkheid te krijgen omtrent de groep stalking praktijken van satanisten en de gevolgen daarvan .
Sommigen hebben het daarbij over het gebruik van telekinese maar ik wil proberen de religieuze kant van deze zaak te belichten .
Dit omdat de daders van dit soort praktijken in woord en daad en al hun ijver de satan hadden verkozen.
Allereerst een korte inleiding gevolgd door mijn praktijk ervaring inzake deze , mijn reacties hierop en de gevolgen daarvan .
Vooraf wil ik dan een paar dingen melden en maak daarbij gebruik van o.a. de mogelijkheid van deze blogsite .
Ik heb het al vaker gemeld maar aardbevingen en donder en bliksembuien kunnen in geoefende hand soms lelijke wapens zijn .
Dit kun je onder andere opmaken uit de volgende citaten ;

We weten niet hoe God zijn macht zal gebruiken, maar we weten wel dat hij de beschikking heeft over ’wapens’ die hij in het verleden heeft gebruikt — hagel, aardbevingen, wolkbreuken, vuur, zwavel, bliksem en ziekten
En;
In de bijbel wordt vaak melding gemaakt van bevingen en trillingen van de aarde. Voor een deel werden ze door natuurlijke geologische processen veroorzaakt (Za 14:5), maar soms werden ze rechtstreeks door God bewerkt om een oordeel te voltrekken of om ten behoeve van zijn dienstknechten op te treden.

en ter [ook]verdediging ;

Tongentaal
Dat wil zeggen dat iemand een taal spreekt die hij niet beheerst. Als iemand in Tongen spreekt weet hij op dat moment niet wat hij of zij zegt, en komt er later na een ‘vertaling’. Deze vertaling kan de persoon zelf doorkrijgen, maar het kan ook zijn dat er iemand anders is, die de Bediening heeft om Tongentaal uit te leggen. Als iemand in Tongen spreekt is het eigenlijk de Heilige Geest die spreekt.

Aangevuld met wat oudere blogjes van mij probeer ik elke week een stukje te schrijven en zoek er een artikel bij om dit in te passen .

Alvast bedankt voor je aandacht
De Groetnn
Sri sri Magnitude
Aardbevings Groninger
Donder en Bliksem predikant

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x