Homepagina » Archeologie » Is het allereerste bewijs van een legendarische Bijbelse profeet gevonden? Deze archeologen denken van wel
Is het allereerste bewijs van een legendarische Bijbelse profeet gevonden? Deze archeologen denken van wel

Is het allereerste bewijs van een legendarische Bijbelse profeet gevonden? Deze archeologen denken van wel

Archeologen denken het eerste buitenbijbelse bewijs te hebben gevonden voor het bestaan van de Bijbelse profeet Jesaja. Het gaat om een stuk van een kleizegel die in 2009 in Jeruzalem is gevonden.

Het fragment is zo’n 2700 jaar oud en werd gebruikt voor sluitzegels voor documenten.

Volgens de Israëlische archeoloog Eilat Mazar is het waarschijnlijk, maar niet zeker dat tekens op het zegel verwijzen naar de profeet.

Engel van God

Jesaja staat centraal in het naar hem genoemde Bijbelboek. Hij zou koning Hezekiah van Judea hebben aangespoord om het Assyrische leger te blijven bestrijden tijdens het beleg van Jeruzalem.

Volgens de Bijbel moest het Assyrische leger zich terugtrekken nadat het leger grotendeels door een engel van God was vernietigd.

Assyrische geschriften vermelden op hun beurt dat het leger zich terugtrok nadat een flinke som losgeld was betaald.

Eerste

“Dit is wellicht de eerste archeologische en de vroegste buitenbijbelse verwijzing naar de profeet Jesaja ooit,” reageerde professor Robert Cargill van de Universiteit van Iowa.

“Het zegel is helaas deels beschadigd, waardoor het erg moeilijk zal worden om het met de profeet Jesaja te identificeren,” voegde hij toe.

Het onderzoek van dr. Mazar is verschenen in het magazine Biblical Archaeology Review.

Foto: Wikimedia Commons

[ScienceAlert, Kerknet]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
3 jaren geleden

Prima dat mensen geloven hoor maar dat boek is door een stel flapdrollen samengesteld. Daarnaast waren er nog veel meer boeken die niet zijn toegevoegd aan dat boek of zelfs verbrand… Profeet dit, evangelie sus het is pure onzin om dat te vergelijken vanwege zogenaamde voorspellingen die erin staan met huidige situaties uit het heden! Ja als je van drama houd is het misschien een boek om te lezen. Dat hele godsdienst gebeuren mag geschrapt worden van mij, pure tijdsverspilling

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Furious Anger
3 jaren geleden

Het zou fijn zijn om andere mensen in hun waarde te laten.

Furious Anger
Furious Anger
Reactie op  Eelke Piers
3 jaren geleden

Ik begin ook met prima dat mensen geloven!!! Geef aan dat IK dat pure tijdsverspilling vindt!! Wat een ander vindt of denkt interesseert me niet, sorry dat ik eerlijk ben..

Lennart
Lennart
Reactie op  Furious Anger
3 jaren geleden

Ik lees toch echt “Het is pure tijdsverspilling”… jammer dat je het niet tot jezelf betrekt. Wat een ander al schreef… laat iedereen in hun waarde en reageer niet als je niks te melden hebt. Alvast bedankt.

Sergio
Sergio
Reactie op  Furious Anger
3 jaren geleden

En ik word moe van atheisten die zichzelf intelligent vinden OMDAT ze niet geloven. Het zal me een rotzorg zijn dat je niet gelooft, maar ga niet verkondigen dat “Dat hele godsdienst gebeuren mag geschrapt worden van mij, pure tijdsverspilling”. Of je nu wilt of niet, de Europese cultuur & geschiedenis is mede gefundeerd op het Christendom: daar maak jij ook onderdeel van uit, of je het nu “drama” vindt of niet. Wat ik echt erg vind is dat er nog zoveel mensen zijn die vvd/d’66 blijven stemmen. DAT is pas drama.

Pino
Pino
Reactie op  Eelke Piers
3 jaren geleden

Welke waarde ?

Sergio
Sergio
Reactie op  Pino
3 jaren geleden

“Iemand in zijn/haar waarde laten” : is een uitdrukking, nooit van gehoord?

René van Zalk
René van Zalk
3 jaren geleden

Ik citeer uit de tekst: “Assyrische geschriften vermelden op hun beurt dat het leger zich terugtrok nadat een flinke som losgeld was betaald”
Arabieren verdraaien altijd de boel, het is voor hen moeilijk hun nederlagen toe te geven.

Ruben
Ruben
Reactie op  René van Zalk
3 jaren geleden

Assyriërs zijn geen Arabieren

Bataaf
Bataaf
Reactie op  Ruben
3 jaren geleden

Na de val van Assyrie en het terugtrekken van de Romeinen kwamen de Arabieren pas van hun schiereiland.(7e eeuw na Christus)

Onno
Onno
Reactie op  Ruben
3 jaren geleden

Formeel heb je gelijk. Vergelijkbare ‘mindset’ in dit opzicht?

Richard
Richard
Reactie op  René van Zalk
3 jaren geleden

En die engel was zeker een hemelse bankier?

P. Puk
P. Puk
3 jaren geleden

Komt uit een Amerikaanse bron (!) en die zijn per definitie onbetrouwbaar.
Het bewijs van het bestaan van de profeet Jesaja vinden we in de Bijbel en
dat is wel een betrouwbare bron.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  P. Puk
3 jaren geleden

De bijbel is een klungel vertaling vanuit sumerische kleitabletten. Dit komt omdat de vertalers vele begrippen uit Sumerie niet begrepen en hun eigen invulling eraan gaven.
De bijbel is dus per definitie geen ‘betrouwbare bron’.
Het lezen van de bijbel is zeker geen tijdsverspilling, er staan vele wijsheden in. Het bovenstaande slaat op het hoofdstuk Genesis, de overige boeken hebben volgens mij een politieke/mind control opzet; vrouwen op achtergrond gezet, claimen van Israel en aanbidding van god. Er is werkelijk niets goddelijks aan de bijbel, een heel klein beetje nadenken met kennis van de bijbel laat dit al zien.

Bernhard Schat
Bernhard Schat
3 jaren geleden

Ohm namo narai !

Aan de gang met die gangsters van de gangstalkerij ;

Dit jaar wil ik proberen om meer duidelijkheid te krijgen omtrent de groep stalking praktijken van satanisten en de gevolgen daarvan .
Sommigen hebben het daarbij over het gebruik van telekinese maar ik wil proberen de religieuze kant van deze zaak te belichten .
Dit omdat de daders van dit soort praktijken in woord en daad en al hun ijver de satan hadden verkozen.
Allereerst een korte inleiding gevolgd door mijn praktijk ervaring inzake deze , mijn reacties hierop en de gevolgen daarvan .
Vooraf wil ik dan een paar dingen melden en maak daarbij gebruik van o.a. de mogelijkheid van deze blogsite .
Ik heb het al vaker gemeld maar aardbevingen en donder en bliksembuien kunnen in geoefende hand soms lelijke wapens zijn .
Dit kun je onder andere opmaken uit de volgende citaten ;

We weten niet hoe God zijn macht zal gebruiken, maar we weten wel dat hij de beschikking heeft over ’wapens’ die hij in het verleden heeft gebruikt — hagel, aardbevingen, wolkbreuken, vuur, zwavel, bliksem en ziekten
En;
In de bijbel wordt vaak melding gemaakt van bevingen en trillingen van de aarde. Voor een deel werden ze door natuurlijke geologische processen veroorzaakt (Za 14:5), maar soms werden ze rechtstreeks door God bewerkt om een oordeel te voltrekken of om ten behoeve van zijn dienstknechten op te treden.

en ter [ook]verdediging ;

Tongentaal
Dat wil zeggen dat iemand een taal spreekt die hij niet beheerst. Als iemand in Tongen spreekt weet hij op dat moment niet wat hij of zij zegt, en komt er later na een ‘vertaling’. Deze vertaling kan de persoon zelf doorkrijgen, maar het kan ook zijn dat er iemand anders is, die de Bediening heeft om Tongentaal uit te leggen. Als iemand in Tongen spreekt is het eigenlijk de Heilige Geest die spreekt.

Aangevuld met wat oudere blogjes van mij probeer ik elke week een stukje te schrijven en zoek er een artikel bij om dit in te passen .

Alvast bedankt voor je aandacht
De Groetnn
Sri sri Magnitude
Aardbevings Groninger
Donder en Bliksem predikant

faya
faya
Reactie op  Bernhard Schat
3 jaren geleden

Klopt, Jacob Lorber had die ervaring ook. Die wist ook niet wat hij schreef maar hij bleef maar schrijven.
Er zijn dan ook heel wat interessante boeken van zijn hand verschenen.

sara
sara
Reactie op  Bernhard Schat
3 jaren geleden

Bernard,

De begrippen satan en god, en het willen donderen.
dat is alemaal zo mis-lijdend.

Al sinds jaar en dag zijn er van die predikanten, die menen iets te weten, maar wel in alle boekjes kijken voor inspiratie.
En dan weer de zovelste die zich verkleed en in kleed en doet of hij weet.
Dat is zo jammer en oneerlijk.
Er lopen zo veel valse profeten rond met zo veel verkeerd begrepen boodschappen, dat we zijn vergeten waar het om draait.

Waar draaid het om mijn beste?

DMNO
DMNO
3 jaren geleden

De Engelen van God waren buitenaardsen die engelen genoemd werden omdat zij konden vliegen,men beeldde hen af met vleugels omdat men in die tijd misschien geen woord hadden voor vliegen zoals wij dit kennen.
God was ook buitenaards.
Alles in de bijbel heeft al bestaan en is al gebeurd ooit.
Bekijk alles eens vanuit die perspectief en de hele bijbel zal men anders gaan lezen, in ogenschouw genomen dat de Goden veel moderne technieken ter beschikking hadden die wij nog nauwelijks kennen.
Planeten als de Maan en Mars etc, waren ooit bewoont, maar is door een space oorlog kapot gegaan, kernwapens had men al in die tijd.
Het zal alles verklaren waar men nu nog zoveel vraagtekens bij heeft.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  DMNO
3 jaren geleden

Inderdaad, lees de bijbel zonder kerk/zondags school doctrine.

Monachos
Monachos
Reactie op  DMNO
2 jaren geleden

@DMNO De maan is geen planeet. Waar heb je de wijsheid vandaan dat de maan en Mars door een “space oorlog” kapot zijn gegaan. Foto’s? Video’s? Hoe lang geleden is het dat deze “kernwapens” bestonden. Wat voor technieken hadden die “goden”? Of heb je misschien het boek “De goden waren kosmonauten” gelezen van Erich von Danichen? Die lulde ook uit zijn nek. Het kan natuurlijk zijn dat je denkt dat het in de bijbel staat, maar dan moet ik je teleurstellen, in de hele bijbel is niets te vinden over een ruimte-oorlog, evenmin als in de Thora. Word wakker en neem eens een kijkje bij de wetenschap. Voor het geval je niet in de wetenschap gelooft, wetenschap is het vaststellen van feiten die telkens opnieuw herhaald kunnen worden en waarvan de uitslag altijd hetzelfde is als bij het eerste onderzoek.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Monachos
2 jaren geleden

Mars heeft een grote hoeveelheid Xenon 129. Hier op aarde alleen te vinden na nucleaire explosies. De halveer-waarde is bekend, dus je kan het zelf berekenen (wanneer de explosie was).
Over de maan heb ik wat dubieuze videos gezien van een gecrasht ruimteschip. Maar goed bewijs is er in de vehdas (die vertellen over een ruimte oorlog op de maan).

En nee, geen foto’s… dit gebeurde allemaal voordat de moderne digitale camera en zelfs de camera obscura werd uitgevonden. Maar er zijn wel foto’s van de vlek op mars (waar we juist NIET geland zijn)

pjoter
pjoter
3 jaren geleden

thats howe we keep the docile flock anxious and stupid

rob
rob
3 jaren geleden

Wat een onzin verhalen allemaal van mensen die er op hun manier een draai eraan geven en het zelf nog geloven ook het zijn niets meer dan verhalen ook de bijbel is een verhalenboek geschreven door mensen destijds en er zijn daarna weer mensen geweest die op hun manier er weer een verhaal van maken het is niets meer dat een verhaal waarin de gebeurtenis nooit meer geheel naar waarheid kan worden beschreven ,maar toch denkt een ieder het voor zichzelf te weten …men vertelt gewoon een verhaal naar zijn eigen denken/geloof in iets wat men wil geloven hoe het een beetje in elkaar zit wat ze natuurlijk weer hebben overgenomen van andere verhalen verteller Wat is eigenlijk Waarheid de waarheid is dat men allemaal een verhaal gaat vertellen en vertalen in woorden maar woorden brengen je nooit bij de waarheid zelf dus is het meeste fantasie en ieder vertelt zijn eigen waarheden maar ze kunnen nooit vertellen of het wel de echte waarheid is. bewijs het verhaal maar eens ,het zal altijd je eigen of een andermans verhaal blijven met kronkels die zo krom zijn dat men het wil rechttrekken door een geloof erin ..geloof is altijd een twijfel en wanneer is die twijfel weg gewoon met een verhaal alsof het de waarheid zelf is ,,,wie heeft de waarheid in pacht niemand want deze word door verhalen vertellen onder geschoffeld met verhaal op verhaal …over kronkels gesproken …de meeste mensen zijn geesten ziek men ziet overal dingen die er gewoon niet zijn of bestaan ..maar zijn hele goede verhalen vertellers vol met concepten van Onzin..

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  rob
2 jaren geleden

Nou, Informatie van Genesis moet vóór de mens zijn gekomen.

Ik parafraseer:

Dus je staat/drijft op de aardbol (maar er is nog geen zuurstof). Plotseling heeft de zon voldoende massa verzameld om kernfusie op te starten. En er was licht, maar zoveel stof dat je geen zon noch sterren ziet. Dan klaart de stofwolk op en dan zie je de sterren pas. Dan wat flora om zuurstof aan te maken… en dan fauna die van dat zuurstof kan leven. De volgorde klopt allemaal.
DNA van de mens is 80% die van een regenworm? Geweldig, dat noemen we Object Oriented Programming. Een man heeft XY chromosomen. Een vrouw heeft XX. Dus je kan een vrouw maken met mannelijk DNA (rib-merg!), maar niet andersom. En hé… Eerst Adamu, dan pas Hawa/Eva… Voordat God Adam’s rib eruit haalde bracht hij hem in een diepe slaap. En dat noemen we vandaag onder narcose brengen.

Maareh… welk verhaal moet bewezen worden?

Pilatus was fictief, totdat er munten werden gevonden met zijn naam er op.
coelacanth was pre-historisch… totdat er een werd gevonden!
Panda’s waren fictief… want de westerling geloofde de Chinezen niet (alle beren zijn immers carnivoor. Bamboe is niet eetbaar..echt waar, je krijgt een bloedende maag en bloed intern dood). Totdat een pels werd gezien door een Engelsman. De zoektocht om een levende panda te vinden: nog eens 30 jaar. En hij bleek écht bamboe te eten!
Het openen van de zee? In simulaties met een stevige bries wordt bevestigd dat het kan. Sodom en Gomorrah zijn pas gevonden in 2005. Ark? Ook recent gevonden.

Het gaat zo snel tegenwoordig…

Wist je dat in de oorspronkelijke taal de woorden en versen van Genesis deelbaar zijn door 7? Of dat elk boek van de apostolen elk hun eigen 7 unieke woorden bevatten? Er zit wat CRC in de bijbel.

Dus beste Rob, niet wachten totdat je je eigen kronkelend verhaal hebt… zoek betrouwbare bronnen en lees, altijd met een kritische kijk.

Abwoon d’bwashmaya….

Frans
Frans
3 jaren geleden

Uiterlijke bewijzen zal men weinig vinden.

Kees van Kesteren
Kees van Kesteren
Reactie op  Frans
3 jaren geleden

Het bewijs ben jijzelf!

gerrit
gerrit
3 jaren geleden

zeitgeist damn hoe vaak moet ik het nog zeggen geloof eens in jezelf en elkaar

Pete del Fina
Pete del Fina
3 jaren geleden

De gouden Menorah (500kg) is allang gereed. De Kohanim (priesters) worden al opgeleid voor de eredienst. Het voorhangsel (dat scheurde 2000 jaar geleden) is al bijna klaar. De tempel en het Sanhedrin zijn op papier al gereed. Jeruzalem wordt de hoofdstad van Israel. De kerken zijn bijna leeg. De tijd gaat nu echt komen dat de (uitgeleende) Messias weer teruggegeven wordt aan het Joodse volk dat hem voortbracht. Lees de 777 prophecy van Trump: Welcome home Y’shua miNatzarat/haNotzri.

x

Check Also

coronavaccin

88-jarige man zakt in elkaar na coronavaccin en sterft

Een 88-jarige Israëlische man is kort nadat ...

arts

Arts noemt vaccinatie ‘cadeau van God’, zet sceptici weg als ‘complotdenkers’

Een arts heeft in een interview met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x