Binnenland

Columnist trekt van leer tegen D66: ‘Totaal wereldvreemd, hooghartig en met schijt aan de kiezers, wegwezen!’

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!

D66, de tweede partij van Den Haag, ziet na de vrijspraak van Richard de Mos niets in een terugkeer van zijn partij in het college. Dat terwijl zijn partij de grootste is in Den Haag.

“Wat ons betreft heeft het college dat er nu zit steun vanuit de raad,” zei fractievoorzitter van D66 Den Haag Marieke van Doorn tegen Nieuwsuur. “Ook in de verkiezingen hebben we als coalitiepartijen gewonnen. Wat ons betreft gaat het om: wie heeft de meerderheid?”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Wij denken dat de stad vooral gebaat is bij het uitvoeren van het huidige akkoord,” voegde ze toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kan er nou echt niemand ingrijpen daar?

Op de vraag welk signaal ze hiermee afgeeft naar al zijn kiezers, antwoordde ze: “Dat we graag met hem samenwerken. De raad is het hoogste orgaan van het stadsbestuur. Als je daar in zit en je bent de grootste partij, dan kun je heel veel voor elkaar krijgen. En dat doen we als D66 heel graag, ook met de grootste partij.”

Columnist Marianne Zwagerman maakt zich boos. “Hoe is D66 toch zo geworden? Totaal wereldvreemd, hooghartig en met schijt aan de kiezers. Kan er nou echt niemand ingrijpen daar? Jullie besturen de stad op gestolen zetels. Wegwezen!”

“Zo werkt het bij D66. Je tegenstander, in dit geval De Mos, criminaliseren, en dan met een vies lachje zeggen: ‘Sorry, maar besturen met jullie doen we niet’,” zegt journalist Joost Niemoller.

Opstappen

Zwagerman wijst er nog op dat D66-leider Kaag op de tafel danste na de verkiezingsuitslag die gunstig uitviel voor haar partij, met dank aan de fanclub in Hilversum die we Publieke Omroep noemen en techondernemer Steven Schuurman die haar een miljoen euro toestopte. “Maar Kaag stond niet voor de rechter en Richard de Mos wel.”

Ze vraagt zich af waarom het Openbaar Ministerie zich leende voor dit politieke proces.

Het college in Den Haag kan volgens haar maar één ding doen: opstappen. “Ze hebben hun wethoudersposten gestolen van de partij die de meeste stemmen kreeg.”

4.7 199 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
9 maanden geleden

D66 is wel trouw aan het WEF en hun totalitaire leider Klaus Schwab!

Djennis
Djennis
9 maanden geleden

D66 sloopt Ruttekaagistan op ongekozen communistisch bevel van het WEF..Wij inwoners zijn zwaar de LUL!!!

Tygostein
Tygostein
9 maanden geleden

Hoogmoed komt voor de val…!!!

Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden

De arrogantie ten top heel het land kotst D666 uit,en toch doen ze er alles aan om te blijven zitten waar ze zitten.Want de agenda van WEF moet uitgerold worden kosten wat kost,dat ze in Den Haag de zetels hebben gestolen verbaasd mij niets,hoop dat de Mos en de rest van de raad gewoon opstappen en eisen dat D666 opstapt.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x