Mens en Dier

‘Dringende’ oproep Bennie Jolink aan ‘van de pot gerukte wappies’ wekt woede

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Bennie Jolink doet in De Gelderlander een ‘dringende oproep’ aan ‘al die van de pot gerukte wappies’. Hij wil dat ze stoppen met ‘al die bedreigingen’.

Jolink vindt het ‘een enge ontwikkeling’ dat politici als Sigrid Kaag worden bedreigd. “Zó’n sterke vrouw, een door de wol geverfde diplomate die in het Midden-Oosten heeft gewerkt en best wat gewend is, die zó geraakt wordt, daar schrik ik van,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij heeft naar eigen zeggen ook vaker te maken gehad met bedreigingen en intimidatie.

Asociale achterlijke wappies

Jolink is natuurlijk de uitgelezen persoon om ‘wappies’ op te roepen te stoppen met het uiten van bedreigingen. In 2012 maakte hij een schilderij waarop hij Wilders naast de Noorse massamoordenaar Anders Breivik en Hitler afbeeldde. Daarnaast noemde hij medeburgers die zich niet lieten vaccineren ‘asociale achterlijke wappies’.

“Waren dat niet de ongevaccineerden, beste Bennie? Die jij zelf verketterde, dehumaniseerde en verachtte?” vraagt neuroloog Jan Bonte. “Weet je het nog? Of heeft de Korsakov inmiddels hard toegeslagen?”

Slappe dweil

“Of was je gewoon nooit een ‘kearl van iezer, kearl van stoahl’, en wilde je dat jezelf gewoon wijsmaken? En ons erbij. Maar was je eigenlijk altijd al een slappe dweil? Als de dood voor een virus dat een sterfte kent van maximaal twee keer die van influenza? En als bange, oude man gewoon meedeed aan het denigreren en belachelijk maken van mensen die heel veel meer verstand van zaken hadden dan jij? Weet je het nog, Bennie? Of is het allemaal verdwenen in de mist van jouw krakende en piepende hersenen?” schrijft Bonte.

Moleculair bioloog Peter Borger voegt toe: “Nog een expert: Bennie Jolink, van het Nieuwe Normaal, zullen we maar denken.”

4.8 237 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

252 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Siegfried Klaag
Siegfried Klaag
10 maanden geleden

Goed bezig, mijn hofnar!

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

Die heeft te veel bier gezooen in zn leven zn hersenen werken niet meer

Wilbert thijsen
Wilbert thijsen
10 maanden geleden

Jammer maar begrijpelijk als je niet ontwaakt bent en de leugens en manipulaties herkent . Vanuit het geldende opgedrongen narratief is er een haat gecultiveerd die mensen onderling verdeeld. Verdeel en heers zijn nog steeds de Romeinse wapens die gelden , en werken , naast geef t volk brood en spelen , oftewel hamburgers en NETFLIX

Jackie
Jackie
10 maanden geleden

Arme bennie: je zit op een la(ger) level

Back to top button
252
0
We lezen graag je reactie!x