Homepagina » Natuur en Milieu » Warmtepomp drijft bewoners tot wanhoop: ‘Het loopt de spuigaten uit’
warmtepomp

Warmtepomp drijft bewoners tot wanhoop: ‘Het loopt de spuigaten uit’

Een groep van zo’n 20 inwoners van Harderwijk overweegt naar de rechter te stappen vanwege een torenhoge energierekening als gevolg van hun warmtepomp.

Volgens experts is een warmtepompboiler die in het appartementencomplex is geïnstalleerd niet geschikt, maar de verhuurder stelt dat het aan de bewoners zelf ligt.

Eén van de bewoners, Laura Dirksen, kreeg een energierekening voor een zespersoonshuishouden en moest 1200 euro bijbetalen.

Loopt de spuigaten uit

Ven Zaal, een andere bewoner, zit op 200 euro per maand. Het bedrag blijft maar stijgen.

Ze zegt haar hart vast te houden voor de afrekening van afgelopen jaar. “Het loopt de spuigaten uit.”

Yacandra van de Poppe, een derde bewoner, heeft haar warmtepomp op de eco-stand gezet, met als gevolg dat ze in de kou zit en niet met warm water kan douchen.

Handvol wasdrogers

De pomp voluit laten staan is voor haar simpelweg te duur.

Warmtepompen zijn – net als elektrische auto’s – grote energieverbruikers. Eén warmtepomp slurpt evenveel stroom als een handvol wasdrogers.

Investeren

Om aan de sterk stijgende vraag naar energie te kunnen voldoen, moeten netbeheerders vele miljarden euro’s gaan investeren.

Het gevolg hiervan is dat de energierekening in ons land verder gaat stijgen.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Omroep Gelderland]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rosalie
Rosalie
7 maanden geleden

Leg de rekening maar bij Urgenda.

anargie
anargie
Reactie op  Rosalie
7 maanden geleden

Nee, leg hem neer bij Timmermans, “Groen” links en D(emoncraten) 66(6)!
En laat AL deze partijen LINKS LIGGEN bij de volgende verkiezingen!

Sjoerd
Sjoerd
Reactie op  anargie
7 maanden geleden

Een warmtepomp is net zo duur in verwarmen als gas. 1 m3gas geeft 12kwh warmte. Met een warmtepomp haal je met 1 kwh energie in totaal 4,5 kwh warmte uit de bodem/lucht.

Laten we zeggen 3kw dat je daarmee (3×4,5 opbrengst) dus ook 12 kwh warmte hebt. Aangezien stroom €0,22 pee kwh jost en gas € 0,68 ben je dus hetzelfde kwijt.

Dit echter alleen als de warmtepomp je huis warm maakt met laag temperatuur radiatoren of vloerverwarming. Daarnaast heb je een buffervat nodig voor je sanitairwater van bv. 200 liter. Heb je geen vat, dan moet de warmtepomp elektrisch bijverwarmen als je doucht wat zeer veel energie gebruikt.

Een warmtepomp kan dus zeer goed werken en even duur of goedkoper zijn (geen vastrecht gas) maar alleen als je juist verwarmt en water vooruit voorverwarmt.

ADR
ADR
Reactie op  Sjoerd
7 maanden geleden

Daar komt bij dat je een zeer goed geïsoleerd huis moet hebben. Het rendement van een warmtepomp is ronduit slecht als het buiten gaat vriezen. Een huis dat niet A of beter geïsoleerd is krijg je bij min vijf en windkracht zes niet warm met 40 graden CV water. (Terwijl het eigenlijk met 30 graden zou moeten!)

ABN
ABN
Reactie op  ADR
7 maanden geleden

Geisoleerd is niet noodzakelijk. Uiteindelijk zoals in de voorbeeldberekening van Sjoerd; per Nm3 vervangen (10kWh warmte) 2,5 kWh elektra (cop 4) erbij. Dat is 0,7€ gas om 0,5€ elektra.

Als het niet warm te krijgen is, heeft de installateur een te kleine installatie voorzien om de kosten te drukken.

isoleren is altijd rendabel, op gas of elektrisch verwarmd.

Willem
Willem
7 maanden geleden

Het ligt aan de mensen zelf want ze hebben te weinig betaald in de zomer???????? Typisch weer zo’n uitspraak van totaal doorgeslagen imbecielen die denken dat ze Jezus zijn.

vladi
vladi
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

ik ben bij mij ook in oorlog met de verhuurder.
zijn beroep is onafhankelijk financieel engineer

op dit moment buigt hij voor mijn advocaat,huurcommisie en bouwinspectie.
ik ben zijn karma.
dikke vette humor.

als een rijpe corrupte huisjesmelkende steenpuist knijp ik hem uit.

fff

jan doornbos
jan doornbos
7 maanden geleden

Jaja, en dit is nog maar het begin van alle ellende die ons allemaal te wachten staat. Let wel, er gaat niks ‘mis’, het is de bedoeling …

René
René
7 maanden geleden

Een vriendin van mij was zo gelukkig nog een huis te kunnen kopen. Deze had wel een hete lucht verwarming, je weet wel zo eentje die droge lucht rondblaast vol met bacterien en nooit echt lekkere warmte geeft en vervolgens wel 25% meer kost dan gas.

Dus hup weg met die hete lucht verwarming en gewoon een HR CV ketel op gas met radiatoren, dat is en blijft de beste oplossing en de komende 10 jaar gaan ze in die wijk zeker nog niet van het gas af.
Het is ook maar 10Km van Duitsland, dus via de gemeente kunnen we altijd Duitsland vragen de leidingen door te trekken in de toekomst.

Janszn
Janszn
Reactie op  René
7 maanden geleden

Wat een onzin verhaal. Heb nu 35 jaar Luchtverwarming die uiterst zuinig omgaat met gas, gecombineerd is met een luchtverversing systeem. De inkomende lucht wordt gefilterd via een warmteterugwin installatie. Ook is de minimum instroom temperatuur geregeld.
Een fantastisch systeem. Bacteriën? Radiatoren zijn nesten hiervan.
Laat u zich eerst informeren voordat u iets neerplempt.

vladi
vladi
Reactie op  Janszn
7 maanden geleden

dus de klachten zijn niet gegrond?

ik koop een audi nieuw,alleen maar problemen.
nog tien man hetzelfde euvel.

Janszn heeft 35 jaar geleden een nieuwe audi gekocht….perfect,rijd nog steeds.
dus wat lullen die mensen dan,dat ze zich eerst eens informeren….

fff

ABN
ABN
Reactie op  vladi
7 maanden geleden

Klachten zijn misschien gegrond, maar de oorzaak is waarschijnlijk gebrekkig onderhoud.

Filters duur, dus ik vervang ze door niets bijvoorbeeld.

De reden dat dat systeem niet veel gebruikt wordt, is veel ruimte voor luchtkanalen benodigd zeker bij achteraf installeren. Aan de prijs in aanschaf. En bij slecht inregelen, niet zuinig te noemen.

René
René
Reactie op  ABN
7 maanden geleden

Gelukkig is het onderhoud van een CV ketel gemeengoed en erg eenvoudig, met die hete lucht ellende blijf je bezig met uitgeven dat heeft een CV installatie met radiatoren niet.

Maar mensen die graag hete lucht willen, ik heb nog zo’n ketel te koop staan nu, pas 7 jaartjes oud.

René
René
Reactie op  Janszn
7 maanden geleden

Als het zo’n goede oplossing was, dan zou het nu van de daken geschreeuwd worden en dat is niet zo. Dat is op zich al genoeg bewijs.

En het feit dat wij na veel adviezen gewoon voor deze oplossing hebben gekozen m’n beste Jansz’n zegt ook wat. Wellicht wilt U die hete lucht verwarmingsketel uit 2012 nog overnemen? Ik kan ‘m aan de straatstenen niet meer kwijt en iedere installateur begint te lachen als ik een inruilprijs vraag.

IIS
IIS
7 maanden geleden

De slinkse, zalverige, klimaathitsige, iedereen-is-welkom-in-ons-land Vernederlander en de weg-met-ons types vergeten één ding:het klimaat is net als de zogenaamde ‘zielige’ en ‘heilige’ buitenlanders, beiden hebben vierkant schijt aan de alles-is-liefde kaaskoppen. Het klimaat zegt: “val dood” en wat de de buitenlander zegt leest men dagelijks in de krant.

In ieder geval succes met jullie (grote) zwaar verhypotheekte huizen en koude kamers met tien sloten op de deur. Mocht de kou en de misdadige ellende jullie slinksen treffen, dan reken niet op medelijden.

ADR
ADR
Reactie op  IIS
7 maanden geleden

Tuurlijk het is allemaal de schuld van links. Maar volgens mij zitten CDA en VVD al tientallen jaren in de regering. En rechts heeft al jaren de meerderheid in Europa. Rechts bepaalt, jij betaalt!
Rechts betekent: meer geld voor degenen met veel geld, minder voor de werkenden. Vandaar dat de lonen al jaren nauwelijks stijgen, multinationals geen belasting betalen en bankdirecteuren nog steeds miljoenen als bonus krijgen. Betalen en je mond houden.
Wel slim dat ze jullie laten geloven dat het de schuld van links is!

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  ADR
7 maanden geleden

VVD is al jaren links en niet rechts. Motto CDA: zo de wind waait, waait mijn jasje.
Volgens mij is niet een partij voor de bevolking, alleen voor de leden van die partij. Daarom weg met parlement en alles per referendum.

Elise
Elise
Reactie op  ADR
7 maanden geleden

@ADR Vertel ik hier al jaren. Heeft geen zin. Rechts en links is 2 handen op 1 buik. Voor ons moet het op een tweestrijd lijken. Bij de volgende verkiezingen gaan veel mensen op rechts stemmen. Hierdoor kan men de revolutie opstarten. Daarna worden er weer dingen doorgevoerd, die weer meer controle op ons hebben. Al voor die revolutie ligt er al een plan klaar, hoe alles eruit moet komen te zien. Stemmen is voor de bühne.
Vertel tegen iedereen hoe hegeliaanse dialectiek werkt! Al ga je links, rechts, midden , boven, onder enz, de uitkomst staat al vast. Dit werkt als een hocus pocus truc, die drie-eenheid heet. Je gaat net zolang door, totdat jouw doel behaald is. Alles is/wordt gestuurd. Mensen denken dat ze iets in de pap te brokkelen hebben, maar dat is schijn.

IIS
IIS
Reactie op  Elise
7 maanden geleden

@ADR

Wat jij omschrijft is corporatisme ten voeten uit en je reactie komt duidelijk voort uit het feit dat je bent gemainstreamd. Verder pleit jij voor een een collectivistische maatschappij, waarbij er gestemd kan worden op rechts en links die allen de macht hebben over ons en pissen in dezelfde pot(?).

Links is voor evenzo rechts, daar zorgen de werkelijke machthebbers wel voor.

Echter, waar ik slinks op aanval is dat hun huichelachtige en onwelriekende clubjes de lasten en grote problemen leggen bij anderen. Autochtonen bijv. die hun leven daardoor letterlijk in alle opzichten naar de filistijnen zien gaan.

ADR
ADR
Reactie op  IIS
7 maanden geleden

Ik reageer op jouw beschuldigingen door je er op te wijzen dat de regels in Nederland al decennia door rechts bepaald worden.
Het is dus onzin om links de schuld te geven van iets dat rechts gedaan heeft.

IIS
IIS
Reactie op  IIS
7 maanden geleden

@ADR

Mijn beschuldigingen richting slinkse kadavers blijven overeind staan, het bewijs ligt voor het oprapen en is eenvoudig te begrijpen hoe ze hun vuige en doortrapte spel spelen, tenzij je natuurlijk op enigerlei wijze bent gecommitteerd aan de slinkse smeerlappen, dan natuurlijk zie je niets, weet je niets en begrijp je niets en gebruik je (vooral in deze context) de niet existierende rechtse bullshit als afleidingsmanoeuvre en leggen slinksen daar de schuld. Linksen zijn goed in dergelijke smerige spelletjes, het spel spelen van links en rechts, waarbij zij als zogenaamde heiligen het opnemen voor de zwakkeren en het zuivere moraal. Eén grote bende schijnheiligheid van z(w)akkenvullers zijn het die eventueel met zuivere agressie en anders wel met kogels van links hun gelijk halen. En zo kan ik nog wel even doorgaan met het fileren van het slinkse tuig.

Overigens, CDA en VVD zijn, zoals ze over decennia hebben bewezen, rasechte landverraders en idem slinkse wolven in schaapskleding. SLinksen, met hun zogenaamde aanvallen op niet bestaand rechts, zijn uiteindelijk alles simpele en stompzinnige stropoppen van de werkelijke machthebbers.

Henk
Henk
7 maanden geleden

Hier in Nederland zijn we gek om van het gas af te gaan de meest schone brandstof die er is met daarbij een hoog rendement . De andere landen stappen nu juist over op gas . We gaan ons hier niet laten ringeloren door een stel milieugekken die van toeten nog blazen weten .

IIS
IIS
Reactie op  Henk
7 maanden geleden

@Henk

Zou Nederland geen gasaansluiting hebben dan kregen wij dit nu ook. Heeft iets te maken met een afzetmarkt creëeren. Aangezien wij deze markt al hebben moet hier dus weer iets anders worden bedacht met een nieuwe zogenaamd betere en schonere energie en worden lobbyisten ingezet om de markt en politiek flink de kop gek te maken en deze vooral onder druk van boven de kop gek te maken.

Las net dat GM 20 miljard in elektrische auto’s wil investeren. Dat kan alleen winstgevend zijn als de lobbyisten er voor zorgen dat de politiek de markt voor ze klaarstoomt. Dit is wederom corporatisme ten voeten uit en ook de reden waarom we allen uiteindelijk naar de kloten gaan. Het is het fiat geldsysteem wat deze en vele andere waanzinnige praktijken (oorlog en immigratie) mogelijk maakt en op de poten houdt en daarmee de schuldenberg groeit tot onbeheersbare en onmenselijke hoogte.

Dit gebeurt bewust vanuit een groot zionistisch masterplan om zo de finale klap dermate groot te kunnen maken dat de new world order regering kan starten als we totaal aan de grond zitten en de mens zich geen raad meer weet.. De huidige feest, jubel en hosanna stemming bij de meerderheid van het volk is blinde arrogantie en domheid om zo van de zoete vruchten te eten die op het eind veel helse en zelfs dodelijke pijn op de maag zal geven.

Orde uit chaos!

salvar
salvar
7 maanden geleden

ze willen niet luisteren en zullen met hand en tand hun stelling verdedigen.
als het erger wordt wat moet je dan doen , als de rechter je niet in het gelijk stelt wat moet je dan doen.
moet je je zakken leeg laten plukken?
moet je in de kou gaan zitten?
moet je niet meer douchen?
nou ik zou zeggen koop een tent en ga in de natuur leven ergens en steek je hut in de fik.
het wordt nu echt tijd dat we in opstand komen an ders ben je het haasje.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

@salvar. Over tenten gesproken. Het is nu een beetje frisse periode maar misschien kan het Malieveld een keer omgetoverd worden naar één grote kampeerplaats van mensen die het zat zijn. Iedereen die een tent heeft, inpakken en de tent (een keer) op het Malieveld neerzetten. Een paar grote borden hier en daar met de tekst ‘we worden ons huis uit bezuinigd’. En voor de rest gewoon lekker rustig met zijn allen daar zitten. Niks geen heisa, niks geen agressie enz. Gewoon massaal een tijdje kamperen in Den Haag met gelijkgestemden. Wel in de gaten houden of er undercover agenten tussen zitten die gestuurd worden om de zaak te escaleren zoadat ze er zelf op los kunnen meppen. We hebben het met de boeren gezien wat een angsthaas de betreffende minister is. Gelukkig hadden de boeren die undercover types in de gaten. Het is nu een beetje fris maar misschien is het een idee voor wanneer het wat warmer is. De enige vraag is hoe je dat veld vol krijgt. Er zijn nog steeds massa’s slaapwandelaars.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

@rob

als het werkt prima.

Margie
Margie
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Kampvuurtje erbij… camping gastoestel om gezamenlijk n potje te koken, ukulele en gitaar spelen

Elise
Elise
7 maanden geleden

Zoiets hoort landelijk(veiligheidsinstantie) geregeld te worden. Merk en degelijkheid/veiligheid. Rendement moet eruit kunnen worden gehaald.
Sowieso moeten monteurs de kennis hebben van zo’n installatie om het te repareren/schoonmaken en voor het inkopen van de onderdelen.
Bij de oude gas/ketel installaties had je dat toch ook. Keurmerken enz.
Gewoon gevaarlijk, wat er allemaal gebeurt omtrent die milieu zaken.
Weer iets waar niet goed over nagedacht is.
Hoe langer aan de mobiel, hoe meer men denkt als een debiel. Zo werkt tegenwoordig alles.
Zo gaat alles naar de klote. Raar he?

William
William
7 maanden geleden

Warmtepomp gedraagt zich bij 0 graden en lager als een elektrakchel en gebruikt (gemiddeld) 16Kw dat is 16.000 watt, om een idee te krijgen, een gemiddeld huishouden gebruikt 500 watt dus tel uit je winst.
Daar komt de herrie bij en niet te vergeten “de compressor” moet om de twee jaar worden vervangen.. krankzinnige oplossing.. gas is schoner en veeeeel goedkoper.. ben benieuwd of al die klimaatgekken ook een warmtepomp hebben….

salvar
salvar
Reactie op  William
7 maanden geleden

@william

klimaatgekken ook een warmtepomp hebben….
nee die koken of verwarmen met gas.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
7 maanden geleden

beste mensen niet te veel de appels met de peren vergelijken..

laat eerst een dmv een warmte last berekening uitrekenen wat je huis verbruikt daarna de verwarmingssystemen op een rij zetten met de nuttige rendementen en installatie kosten en afhankelijk wat er al zit de juiste keuze maken en luisteren naar een onafhankelijke deskundige..
om geen knollen voor citroenen te kopen..

x

Check Also

timmermans

Frans Timmermans vraagt offers van iedereen: ‘Hoe eerder, hoe beter’

Frans Timmermans heeft weer van zich laten ...

elektrische auto

Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

38
0
We lezen graag je reactie!x