Natuur en Milieu

Warmtepomp drijft bewoners tot wanhoop: ‘Het loopt de spuigaten uit’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep van zo’n 20 inwoners van Harderwijk overweegt naar de rechter te stappen vanwege een torenhoge energierekening als gevolg van hun warmtepomp.

Volgens experts is een warmtepompboiler die in het appartementencomplex is geïnstalleerd niet geschikt, maar de verhuurder stelt dat het aan de bewoners zelf ligt.

Eén van de bewoners, Laura Dirksen, kreeg een energierekening voor een zespersoonshuishouden en moest 1200 euro bijbetalen.

Loopt de spuigaten uit

Ven Zaal, een andere bewoner, zit op 200 euro per maand. Het bedrag blijft maar stijgen.

Ze zegt haar hart vast te houden voor de afrekening van afgelopen jaar. “Het loopt de spuigaten uit.”

Yacandra van de Poppe, een derde bewoner, heeft haar warmtepomp op de eco-stand gezet, met als gevolg dat ze in de kou zit en niet met warm water kan douchen.

Handvol wasdrogers

De pomp voluit laten staan is voor haar simpelweg te duur.

Warmtepompen zijn – net als elektrische auto’s – grote energieverbruikers. Eén warmtepomp slurpt evenveel stroom als een handvol wasdrogers.

Investeren

Om aan de sterk stijgende vraag naar energie te kunnen voldoen, moeten netbeheerders vele miljarden euro’s gaan investeren.

Het gevolg hiervan is dat de energierekening in ons land verder gaat stijgen.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Omroep Gelderland]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rosalie
Rosalie
2 jaren geleden

Leg de rekening maar bij Urgenda.

Willem
Willem
2 jaren geleden

Het ligt aan de mensen zelf want ze hebben te weinig betaald in de zomer???????? Typisch weer zo’n uitspraak van totaal doorgeslagen imbecielen die denken dat ze Jezus zijn.

jan doornbos
jan doornbos
2 jaren geleden

Jaja, en dit is nog maar het begin van alle ellende die ons allemaal te wachten staat. Let wel, er gaat niks ‘mis’, het is de bedoeling …

René
René
2 jaren geleden

Een vriendin van mij was zo gelukkig nog een huis te kunnen kopen. Deze had wel een hete lucht verwarming, je weet wel zo eentje die droge lucht rondblaast vol met bacterien en nooit echt lekkere warmte geeft en vervolgens wel 25% meer kost dan gas.

Dus hup weg met die hete lucht verwarming en gewoon een HR CV ketel op gas met radiatoren, dat is en blijft de beste oplossing en de komende 10 jaar gaan ze in die wijk zeker nog niet van het gas af.
Het is ook maar 10Km van Duitsland, dus via de gemeente kunnen we altijd Duitsland vragen de leidingen door te trekken in de toekomst.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x