Homepagina » Buitenland » Farage: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft en boven onze rechtbanken staat”
Farage: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft en boven onze rechtbanken staat"

Farage: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft en boven onze rechtbanken staat”

UKIP-leider Nigel Farage voert al maanden campagne voor een Brexit, een Brits vertrek uit de Europese Unie. Het referendum in juni waarin de Britten zich mogen uitspreken over het EU-lidmaatschap is volgens de flamboyante Farage een unieke kans.

“Onder Rutte als voorzitter van de EU, vertrekt de eerste grote lidstaat,” zei hij in gesprek met Nieuwsuur. Farage pleit al jaren voor uittreding uit de EU: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft, boven onze rechtbanken staat en ons hindert in handel.”

Hij beschrijft het Britse lidmaatschap als een zeer slechte ervaring. “Ik hoop dat andere landen zullen volgen als Groot-Brittannië vertrekt,” zei hij.

De Britse premier David Cameron sloot afgelopen week een akkoord met de EU, maar volgens Farage gaat er door die deal niets veranderen. “Het was niet echt een deal, het was een overeenkomst,” zei hij. “Eigenlijk is het oplichting, want als wij in het referendum voor stemmen, zouden de beloften uit de overeenkomst allemaal loos blijken.”

In het Europees Parlement kreeg premier Rutte afgelopen maand overigens al om zijn oren van de welbespraakte Farage. “De EU verkeert momenteel in een bestaanscrisis,” aldus de UKIP-leider na de officiële aftrap van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. “Er is een besmettelijke ziekte uitgebroken.”

“De Grieken kwamen deze ziekte pakweg 1000 jaar geleden als eerste tegen,” ging hij verder. “Het virus dook in de jaren negentig opnieuw op in Denemarken, maar werd door Duitsland de kop ingedrukt. Er zijn ook uitbraken geweest in Ierland, maar die werden bestreden met een grote zak geld. In 2005 sloeg het virus ook over naar Nederland en Frankrijk.”

“Ondanks het feit dat de gevestigde orde het bestaan ervan decennialang heeft ontkend blijkt uit een recente peiling dat een meerderheid van de bevolking aan deze ziekte lijdt,” legde Farage uit. “Wat mij verbaasde tijdens uw speech als premier van Nederland, is dat u niet heeft benoemd dat 427.000 van uw eigen burgers de straat zijn opgegaan om te laten zien dat ze drager zijn van het virus en de rest van het land hebben opgeroepen om mee te doen aan een referendum dat op 6 april wordt gehouden.”

“De ziekte heet democratie,” verklaarde hij. “Mensen willen meebeslissen over hun toekomst. De heer Juncker heeft gezegd dat er een grote crisis zal ontstaan als Nederland ‘nee’ stemt. Daar toost ik op. Er staan u zware tijden te wachten de komende zes maanden.”

[Nieuwsuur]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Vroeg of laat zal er toch een wereldregering moeten komen.

  2 likes
 2. Er staat ons een hoop te wachten de komende tijd met verstrekkende gevolgen denk ik zo.

  3 likes
 3. Democratie is geen ziekte er zijn inderdaad wat mindere kanten aan maar het is nog altijd beter dan andere bestuursvormen. Alleen leven wij in een 100% democratie. Nee natuurlijk niet maar in vergelijking met andere landen gaat het hier erg goed.
  Ik vind het ook spijtig dat de Eu wat verziekt is maar ziekten kunnen overwonnen worden. Ik ben zeker pro-Eu als deze maar goed werkt in dienst van de mensen die er wonen en niet “the big corporations”. Niet vergeten dat vroeger men veel meer oorlog voerden en landen veel meer onderlinge twisten voerden terwijl we nu veel meer met elkaar kunnen praten.
  Door de gemeenschap van kolen& staal zijn er zeker minder oorlogen op het europese vasteland. Als Belg wil ik niet elke 20 á 30 jaar onder de voeten gelopen worden gewoon omdat de VK, DE, FR of andere landen weer eens besloten om een robbertje te vechten.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Van 24 augustus tot 4 oktober kunnen ...

3 klimaatwetenschappers vegen in deze video de vloer aan met de kersverse 'klimaatpaus' Frans Timmermans

3 klimaatwetenschappers vegen in deze video de vloer aan met de kersverse ‘klimaatpaus’ Frans Timmermans

Klimaatalarmist pur sang Frans Timmermans wordt de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.