Homepagina » Buitenland » Farage: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft en boven onze rechtbanken staat”
Farage: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft en boven onze rechtbanken staat"

Farage: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft en boven onze rechtbanken staat”

UKIP-leider Nigel Farage voert al maanden campagne voor een Brexit, een Brits vertrek uit de Europese Unie. Het referendum in juni waarin de Britten zich mogen uitspreken over het EU-lidmaatschap is volgens de flamboyante Farage een unieke kans.

“Onder Rutte als voorzitter van de EU, vertrekt de eerste grote lidstaat,” zei hij in gesprek met Nieuwsuur. Farage pleit al jaren voor uittreding uit de EU: “Ik wil geen onderdeel zijn van een politieke unie die onze wetten voorschrijft, boven onze rechtbanken staat en ons hindert in handel.”

Hij beschrijft het Britse lidmaatschap als een zeer slechte ervaring. “Ik hoop dat andere landen zullen volgen als Groot-Brittannië vertrekt,” zei hij.

De Britse premier David Cameron sloot afgelopen week een akkoord met de EU, maar volgens Farage gaat er door die deal niets veranderen. “Het was niet echt een deal, het was een overeenkomst,” zei hij. “Eigenlijk is het oplichting, want als wij in het referendum voor stemmen, zouden de beloften uit de overeenkomst allemaal loos blijken.”

In het Europees Parlement kreeg premier Rutte afgelopen maand overigens al om zijn oren van de welbespraakte Farage. “De EU verkeert momenteel in een bestaanscrisis,” aldus de UKIP-leider na de officiële aftrap van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. “Er is een besmettelijke ziekte uitgebroken.”

“De Grieken kwamen deze ziekte pakweg 1000 jaar geleden als eerste tegen,” ging hij verder. “Het virus dook in de jaren negentig opnieuw op in Denemarken, maar werd door Duitsland de kop ingedrukt. Er zijn ook uitbraken geweest in Ierland, maar die werden bestreden met een grote zak geld. In 2005 sloeg het virus ook over naar Nederland en Frankrijk.”

“Ondanks het feit dat de gevestigde orde het bestaan ervan decennialang heeft ontkend blijkt uit een recente peiling dat een meerderheid van de bevolking aan deze ziekte lijdt,” legde Farage uit. “Wat mij verbaasde tijdens uw speech als premier van Nederland, is dat u niet heeft benoemd dat 427.000 van uw eigen burgers de straat zijn opgegaan om te laten zien dat ze drager zijn van het virus en de rest van het land hebben opgeroepen om mee te doen aan een referendum dat op 6 april wordt gehouden.”

“De ziekte heet democratie,” verklaarde hij. “Mensen willen meebeslissen over hun toekomst. De heer Juncker heeft gezegd dat er een grote crisis zal ontstaan als Nederland ‘nee’ stemt. Daar toost ik op. Er staan u zware tijden te wachten de komende zes maanden.”

[Nieuwsuur]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Vroeg of laat zal er toch een wereldregering moeten komen.

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Er staat ons een hoop te wachten de komende tijd met verstrekkende gevolgen denk ik zo.

Orlando
Orlando
5 jaren geleden

Democratie is geen ziekte er zijn inderdaad wat mindere kanten aan maar het is nog altijd beter dan andere bestuursvormen. Alleen leven wij in een 100% democratie. Nee natuurlijk niet maar in vergelijking met andere landen gaat het hier erg goed.
Ik vind het ook spijtig dat de Eu wat verziekt is maar ziekten kunnen overwonnen worden. Ik ben zeker pro-Eu als deze maar goed werkt in dienst van de mensen die er wonen en niet “the big corporations”. Niet vergeten dat vroeger men veel meer oorlog voerden en landen veel meer onderlinge twisten voerden terwijl we nu veel meer met elkaar kunnen praten.
Door de gemeenschap van kolen& staal zijn er zeker minder oorlogen op het europese vasteland. Als Belg wil ik niet elke 20 á 30 jaar onder de voeten gelopen worden gewoon omdat de VK, DE, FR of andere landen weer eens besloten om een robbertje te vechten.

x

Check Also

kabinet

Demissionair kabinet haalt nog gauw wat terroristen naar Nederland: ‘Lekker geregeld’

Een Nederlandse delegatie is in het noorden ...

baudet

Baudet houdt vlammend betoog in Tweede Kamer: ‘Gefeliciteerd, Klaus Schwab kan trots op jullie zijn’

FVD-voorman Thierry Baudet hield vandaag een vlammend ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x