Binnenland

‘Ze willen zonder wetenschappelijk bewijs de boeren opruimen’

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Boerenbeweging Agractie heeft zijn achterban opgeroepen tot nieuwe protestacties. Erik Luiten, één van de kopstukken van de beweging, zegt in een videoboodschap dat daarbij bijvoorbeeld moet worden gedacht aan het organiseren van standstills op drukke plekken.

Agractie wil dat het stikstofbeleid van het kabinet van tafel gaat. De regering wil de landbouw dwingen om de uitstoot van stikstof tot 2030 te halveren. Dat zou erop neerkomen dat veel boeren moeten stoppen.

“Het komt er nu echt op aan,” aldus Luiten. “We moeten volhouden en koers houden.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onrecht

De overheid beweert dat het meteen beter zou gaan met de natuur als de kritische depositiewaarde niet wordt overschreden. “Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor,” benadrukte Agractie-voorman Bart Kemp in de studio van omroep Ongehoord Nederland.

“Men wil boeren opruimen, terwijl het ook nog eens voor niets zal zijn,” zei Kemp. “Boeren blijven door dat onrecht gemotiveerd om in actie te komen.”

Volgens hem is stikstofbemiddelaar Johan Remkes een afleider. “Remkes heeft 100 partijen uitgenodigd, maar als ik ruzie heb met mijn buurman, ga ik toch niet het hele dorp uitnodigen? Dan moet je praten met de boeren die echt heel veel problemen hebben met dit beleid. En niet met milieuorganisaties die in de media zeggen: we hebben de processen al klaarliggen.”

Andere agenda

Dat er alleen maar gefocust wordt op die onteigeningsplannen, bevestigt wat wij al sinds 2019 roepen: dat het hele beleid erop gericht is om de grond van de boeren af te pakken, om woningen te kunnen bouwen, die hele klimaatagenda door te kunnen drukken en dat is schrijnend, voegde Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) toe.

“Het is het afpakken van grond, het is landjepik voor een andere agenda dan die wordt voorgesteld,” zei Van Meijeren.

5 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
187 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

Weg met deze nutteloze overheid.

Chero
Chero
1 maand geleden

Als ze willen dat de regering het aan de kant schuift dan zullen ze toch wat anders moeten doen dan alleen maar wegen af te zetten. Daar worden ze bij de regering of andere instanties niet warm of koud van.

Pieter1
Pieter1
1 maand geleden

Volksvertegenwoordigers blijken WEF tirannen te zijn. WEF is een terroristische organisatie.

Fransdo
Fransdo
1 maand geleden

Volhouden boeren!!! Ook wij weten dat stikstof een smoes en lulverhaal is, beetje vergelijkbaar met ‘dansen met Jansen’ of ‘we doen het voor de zorg, we doen het voor de ouderen’, lulverhalen eerste klas dus van een onbetrouwbare overheid die al lang weg had moeten zijn en vervangen door functioneel verstandige mensen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

187
0
We lezen graag je reactie!x