Universum

Mysterieus object WT1190F stort neer op vrijdag de dertiende

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het mysterieuze object WT1190F is vanochtend rond 07.00 uur Nederlandse tijd neergestort boven de Indische Oceaan.

Wetenschappers zijn er kort geleden in geslaagd om de baan van het object, dat in oktober dit jaar werd ontdekt, te berekenen. Zodoende voorspelde het Europese ruimteagentschap ESA dat WT1190F op vrijdag 13 november zou neerkomen op zo’n 100 kilometer van de zuidelijke kust van Sri Lanka.

In Sri Lanka zaten heel wat enthousiastelingen klaar om het gebeuren te volgen, maar de wolken gooiden roet in het eten. Het is ook mogelijk dat het ruimteobject in de atmosfeer is verbrand voordat het de aarde kon bereiken.

Zekere voor het onzekere

De autoriteiten namen het zekere voor het onzekere. Zo mochten er geen vliegtuigen vliegen over het gebied waar WT1190F zou neerstorten en ook mocht er niet gevist worden.

De onderzoekers weten niet zeker wat het is. Wel weten ze dat het een hol object is met een doorsnee van een paar meter. Ze vermoeden dat het onderdeel is geweest van een raket die al enkele jaren in de ruimte zweeft. Na analyse bleek dat het object al eerder was waargenomen in 2012 en 2013.

Vragen

WT1190F blijft de nodige vragen oproepen. Er hangt veel ruimtepuin rond de aarde, maar dit object zat in een heel langwerpige elliptische baan om de aarde. Gezien de baan denken onderzoekers dat het een restant kan zijn van een maanmissie, eventueel van de Apollomissies eind jaren zestig.

Omdat dit één van de weinige grote brokstukken is die terugkomt naar de aarde, is er wereldwijd heel wat aandacht voor het neerstorten van het object.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x