Homepagina » Universum » Mysterieus object WT1190F stort neer op vrijdag de dertiende
Mysterieus object WT1190F stort neer op vrijdag de dertiende

Mysterieus object WT1190F stort neer op vrijdag de dertiende

Het mysterieuze object WT1190F is vanochtend rond 07.00 uur Nederlandse tijd neergestort boven de Indische Oceaan.

Wetenschappers zijn er kort geleden in geslaagd om de baan van het object, dat in oktober dit jaar werd ontdekt, te berekenen. Zodoende voorspelde het Europese ruimteagentschap ESA dat WT1190F op vrijdag 13 november zou neerkomen op zo’n 100 kilometer van de zuidelijke kust van Sri Lanka.

In Sri Lanka zaten heel wat enthousiastelingen klaar om het gebeuren te volgen, maar de wolken gooiden roet in het eten. Het is ook mogelijk dat het ruimteobject in de atmosfeer is verbrand voordat het de aarde kon bereiken.

Zekere voor het onzekere

De autoriteiten namen het zekere voor het onzekere. Zo mochten er geen vliegtuigen vliegen over het gebied waar WT1190F zou neerstorten en ook mocht er niet gevist worden.

De onderzoekers weten niet zeker wat het is. Wel weten ze dat het een hol object is met een doorsnee van een paar meter. Ze vermoeden dat het onderdeel is geweest van een raket die al enkele jaren in de ruimte zweeft. Na analyse bleek dat het object al eerder was waargenomen in 2012 en 2013.

Vragen

WT1190F blijft de nodige vragen oproepen. Er hangt veel ruimtepuin rond de aarde, maar dit object zat in een heel langwerpige elliptische baan om de aarde. Gezien de baan denken onderzoekers dat het een restant kan zijn van een maanmissie, eventueel van de Apollomissies eind jaren zestig.

Omdat dit één van de weinige grote brokstukken is die terugkomt naar de aarde, is er wereldwijd heel wat aandacht voor het neerstorten van het object.

[VTM]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

Apollo-astronauten zagen meerdere grote schepen op de maan. Acteur Dan Aykroyd vertelt in deze podcast ronduit over UFO's en aliens

Apollo-astronauten zagen meerdere grote schepen op de maan. Acteur Dan Aykroyd vertelt in deze podcast ronduit over UFO’s en aliens

Enkele dagen geleden was de Canadese acteur ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x