Gezondheid

FDA verwijdert zonder pardon 1 miljoen handtekeningen

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) blijft consumenten en gezondheidsactivisten verbazen. Het agentschap verwijderde onlangs één miljoen handtekeningen en reacties onder de ‘Just Label It’ campagne.

De actie werd opgezet om fabrikanten te verplichten genetisch aangepaste organismen op de ingrediëntenlijst van hun producten te zetten.

Nog nooit eerder werd een dergelijke campagne zo massaal gesteund. Sinds de start in oktober 2011 heeft ‘Just Label It’ meer dan 900.000 handtekeningen ontvangen. Ook hebben 55 politici zich bij de beweging aangesloten. Wat is nu het probleem?

Eén

De FDA heeft besloten niet het aantal mensen te tellen dat meedoet aan de actie, maar het aantal verschillende individuele brieven die zijn ontvangen. Voor de FDA staan tienduizenden handtekeningen onder een enkele petitie gelijk aan één. Op deze manier is de petitie volgens de FDA niet één miljoen keer ondertekend, maar slechts 394 maal.

“Meer dan een miljoen mensen vinden dit belangrijk. Het gaat er niet om of genetisch gemodificeerd voedsel gevaarlijk is of niet. Deze campagne gaat over het recht van de consument om te weten wat ze eet,” zei advocaat Andrew Kimbrell van het Center for Food Safety.

Nauwe banden

Biotechgigant Monsanto is tegen het vermelden van genetisch gemodificeerde organismen op de ingrediëntenlijst van levensmiddelen want volgens de agroreus zouden consumenten ‘dan worden misleid omdat GMO’s perfect veilig zijn’.

Kijkt de FDA liever de andere kant op vanwege de nauwe banden die de makers van genetisch aangepast voedsel hebben met het agentschap? Je hebt het recht om te weten wat er in je voedsel zit en wat je eet. Door de stem van honderdduizenden mensen te negeren ontneem je de bevolking haar macht.

Bron: Naturalsociety.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x