Buitenland

Hoe de westerse media al jaren zwijgen over de oorlog in Donbass en neonazisme in Oekraïne

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Op 24 februari lanceerde Rusland een ‘speciale operatie’ in Donbass om de volksrepublieken Donetsk en Loehansk te beschermen. Die zijn op 21 februari erkend door Moskou. De westerse media noemen de operatie ‘een invasie’.

De Oekraïense president Zelensky kondigde enkele weken geleden tijdens een speech een aanval op Donetsk en Loehansk aan om de republieken weer in het gareel te brengen. Dat zou de weg vrijmaken voor NAVO-lidmaatschap, aangezien een land waar territoriale onenigheid heerst niet kan worden toegelaten tot het blok.

In december vorig jaar had de regering in Kiev 125.000 troepen bij Donbass geplaatst, zegt de Amerikaanse onderzoeksjournalist George Eliason, die woont en werkt in het gebied, in gesprek met persbureau Sputnik. Daarnaast meldde de OVSE dat Oekraïne vaker zware wapens inzette tegen de volksrepublieken, wat in strijd is met de Minsk-akkoorden.

Opgewacht

De westerse media zwijgen al jaren in alle toonaarden over beschietingen op Donetsk en Loehansk door de Oekraïense overheid en neonazibataljons. Volgens de VN zijn in de regio sinds de Maidancoup in februari 2014 meer dan 13.000 mensen gedood. Al acht jaar lang worden burgers in het gebied bestookt, aldus Eliason.

De afgelopen weken intensiveerde het Oekraïense leger de bombardementen in Donbass, waarna Donetsk en Loehansk besloten om kinderen en ouderen te evacueren naar Rusland. Die werden opgewacht door Oekraïense speciale eenheden, zegt Eliason. Er werden mijnen neergelegd en ook werden mensen beschoten.

Schandalig

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz beweerde op 19 februari tijdens de jaarlijkse Veiligheidsconferentie in München dat het ‘echt belachelijk’ is om te suggereren dat in Donbass genocide plaatsvindt.

Dat de Duitse bondskanselier dergelijke uitspraken doet, is schandalig, maar niet onverwacht. Door de ogen te sluiten voor misdaden gepleegd door het Oekraïense leger en neonazistische milities in Oost-Oekraïne steunt de door Scholz geleide coalitie indirect politieke nazidenkbeelden in Oekraïne, aldus de onderzoeksjournalist.

4.8 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gelovige
Gelovige
11 maanden geleden

Satan

Elise
Elise
11 maanden geleden

Het is gewoon een beerput, waar allerlei belanghebbende de dienst uitmaken. Zowel van de russische kant/het westen/bedrijfsleven etc.
En zoals gewoonlijk zijn gewone mensen de dupe. Net zoals wij: hebben niks te vertellen!

stijn
stijn
11 maanden geleden

ja het is 1 ingewikkel conflicht ik vind rusland dan ook sympatieker dan de vs want biden heeft alemaal nazi vriendjes in oekraine zitten

t de vries
t de vries
11 maanden geleden

De eu en amerika zullen er alles aan doen om de oekraine in het gelijk te stellen .Dat deze nazi groeperingen gewone burgers doden en de gehele infrastructuur vernietigen op hun vlucht word verzwegen .Alleen desinformatie omtrent de russen ,terwijl juist zij een einde maken aan zowel een van de grootste corrupte en chending van de mensenrechten sinds jaren door de opeenvolgende regeringen van de oekraine .Om van de constante oorlog tegen de deelstaten met het overgrote gedeelte russische bewoners .Vandaar dat juist daar de bevolking blij is met de hulp van poetin zij zien dit als een bevrijding

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x