Propaganda

Televisienetwerk CNN trekt helft minder kijkers

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De reguliere televisienetwerken trekken steeds minder kijkers. CNN gaat aan kop in deze neerwaartse spiraal, meldt TVNewser.

Nieuwszender CNN trok in de maand maart ten opzichte van vorig jaar de helft minder kijkers. Op internet kon het netwerk rekenen op 21 procent minder publiek.

De exodus treft niet alleen CNN. De oude kampioen zwaargewicht Fox News ‘was niet immuun voor dalende kijkcijfers in de maand maart en het eerste kwartaal van 2012’. In de maand maart wist Fox News in vergelijking met vorig jaar 17 procent minder publiek te trekken.

Occupy-beweging

Dit is wat er gebeurt wanneer je verslaggeving niet overeenkomt met de realiteit waar de kijkers mee worden geconfronteerd wanneer ze uit het raam kijken, stelt Business Insider.

CNN besteedde vrijwel geen aandacht aan de snel groeiende Occupy-beweging en protesten tegen de Tea Party. De nieuwe wet die stelt dat Amerikaanse staatsburgers zonder reden voor onbepaalde tijd mogen worden vastgehouden verscheen niet op primetime in de journaals.

Oorlogsmoe

Wellicht zijn de kijkers doodmoe van steeds dezelfde nieuwsberichten over Kim Kardashian en Lindsay Logan en duidelijk wordt dat het publiek oorlogsmoe is en de incoherente, holle oorlogsretoriek van CNN in het Irandebat niet langer pikt.

Mogelijk walgen de kijkers van de verslaggeving van CNN over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Politiek lijkt een sport te zijn geworden; het gaat enkel nog om de special effects en ‘analyse’ terwijl objectieve journalistiek ver te zoeken is.

Het publiek van CNN lijkt plotseling te hebben besloten geen nieuws meer te consumeren. Ze zoeken het zelf op het internet. Ze wenden zich tot onafhankelijke nieuwssites en elkaar, ze delen wat ze vinden.

Misschien hebben de kijkers je niet langer nodig, CNN.

Bron: Businessinsider.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x