Homepagina » Gezondheid » Feitencheckers NUcheckt faliekant de mist in met analyse over HPV-vaccin. Hoe de feitenvrije journalistiek zichzelf te kijk zet
Feitencheckers NUcheckt faliekant de mist in met analyse over HPV-vaccin. Hoe de feitenvrije journalistiek zichzelf te kijk zet

Feitencheckers NUcheckt faliekant de mist in met analyse over HPV-vaccin. Hoe de feitenvrije journalistiek zichzelf te kijk zet

In de strijd tegen onwelgevallige geluiden werd in Nederland enige tijd geleden NUcheckt in het leven geroepen. Mensen die normaal gesproken niets anders deden dan klakkeloos persberichtjes overnemen moesten opeens berichten gaan checken op hun betrouwbaarheid. Als dat maar goed gaat…

In eerste instantie waren de ‘complotsites’ het haasje. Het werkte als volgt: NUcheckt plukte jaren oude artikelen van deze websites en bestempelde ze als onwaar.

NineForNews liet aan de hand van gedegen wetenschappelijk onderzoek zien dat NUcheckt faliekant de mist in ging met deze factchecks.

Schorten

Aan ‘factchecks’ over onder meer klimaatverandering, de Rothschilds, kokosolie en cannabis bleek op zijn zachtst gezegd nogal wat te schorten.

Om het geld dat de factcheckers hiervoor krijgen toch een beetje nuttig te besteden worden er sinds kort dit soort beweringen gecheckt: ‘Het is beter om je tanden te poetsen voor het ontbijt’ of ‘schelden zorgt niet zomaar voor hechtere vriendschappen’.

Onlangs besloot NUcheckt het toch weer eens te proberen: de bewering dat het vaccin tegen baarmoederhalskanker de kans op chronische vermoeidheid vergroot is volgens de factcheckers onbewezen. En waar baseren zij zich op: beweringen die zijn gedaan door het RIVM.

Verschillende websites (lees: ‘complotwebsites’) berichten over ernstige risico’s die aan het vaccin zouden kleven. Vooral langdurige vermoeidheid wordt regelmatig als bijwerking genoemd, aldus NUcheckt.

Volstrekt onbetrouwbaar

Het RIVM vertelde aan NU.nl dat er in meerdere landen grootschalig onderzoek is uitgevoerd om de mogelijke bijwerkingen van het HPV-vaccin in kaart te brengen. In geen van de onderzoeken werd een verband tussen inenting tegen HPV en chronische vermoeidheid gevonden.

“Om deze reden beoordelen we de bewering als onbewezen,” klinkt het.

Uit een studie die onlangs is verschenen in het tijdschrift Clinical Rheumatology blijkt dat vaccinmakers op grote schaal knoeien met gegevens om risico’s die worden geassocieerd met HPV-vaccins te verhullen.

De onderzoeken waar het RIVM naar verwijst zijn dus hoogstwaarschijnlijk volstrekt onbetrouwbaar.

Gegoochel met cijfers

Wetenschappers namen 28 studies over HPV-vaccins onder de loep en stuitten op bewijs voor negatieve bijwerkingen na vaccinatie, waaronder levensbedreigend letsel, ziekenhuisopnames en zelfs sterfgevallen.

Door gegoochel met cijfers wisten de farmaceuten de bijwerkingen te verhullen, merkten de onderzoekers op.

In Spanje bleek het aantal bijwerkingen na HPV-vaccinatie 10 keer zo hoog in vergelijking met andere soorten vaccins. Toch deden vaccinmakers er alles aan om de risico’s van de HPV-vaccins te verbergen.

Misser

Hoofdonderzoeker Manuel Martinez-Lavin van het Mexicaanse instituut voor cardiologie wees verder op nieuwe informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waaruit blijkt dat meisjes die het HPV-vaccin hebben gekregen vaker last krijgen van hoofdpijn en (chronische) vermoeidheid.

Dus terwijl NU.nl ervoor kiest om klakkeloos de informatie over te nemen van het RIVM, dat als taak heeft de vaccinatiegraad te verhogen en er dus bij gebaat is zoveel mogelijk te vaccineren, blijkt uit gegevens van de WHO dat het vaccin tegen baarmoederhalskanker wel degelijk de kans op vermoeidheid vergroot.

Weer een misser.

Foto: メルビル Wikimedia Commons

[NUcheckt]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Dat is dus wat we hier constant trachten duidelijk te maken. Het zijn criminele leugenaars, een ongeevenaard gevaar voor de volksgezondheid. Het wordt hoog tijd dat iedereen daar weet van krijgt.

  28 likes
  • @Eksegese,

   Tja beste,

   U heeft natuurlijk helemaal gelijk en IK zou heel graag de eerste willen zijn die BIG PHARMA een genadeklap zou willen toedienen echter nu het volgende!!!~

   Wat denk u dat er gebeurd als IEDEREEN weet ervan zou krijgen dat BIG PHARMA de gehele wereld al decennia lang ziek maakt puur omdat het een verdienmodel is geworden, ik bedoel dan de ziekmaakindustrie!!!

   De mensen zijn volledig gebrainwashed en binnenkort nog snel ff 5G eroverheen en voila, je hebt gewillige werkslaven die niets meer zien of horen (willen) over alles wat slecht is voor ze.

   Gelukkig ben ik een kleine 14 jaar geleden GESTOPT met alles wat met BIG PHARMA te maken heeft en raad eens……………………………

   Ik heb me nog NOOIT zo goed gevoeld terwijl ik daarvoor meerdere malen per jaar en of ander kwaaltje had en me bijna wezenloos VRAT aan hoofdpijn medicatie!!!

   Ik neem nooit meer een tablet en hoofdpijn……minutenwerk !!!!!!

   Nee beste Eksegese,

   Deze mensheid in al hun luiheid is niet meer te redden. Men zit liever ‘s avonds met een megabag chips en een fles bier op de bank naar GTST te kijken!!!

   Maar vwb deze criminele leugenaars…..ik sta geheel achter u!!!

   En by the way………ik kijk ook al ruim 10 jaar geen Tell Lie Vision meer, heb er niet eens een!!

   Gegroet,

   Gladiator

   30 likes
   • Ja @ Gladiator, waarschijnlijk heb je gelijk. Ware het niet dat me de rust en onverschilligheid niet is gegeven om dit soort smerigheid ongemoeid ovet mijn kant kan laten gaan. Ik moet daar iets van zeggen, al is het er maar 1 die ik kan overtuigen om er niet in mee te gaan. Ik voel het als mijn plicht.

    11 likes
 2. @ Eksegese ……kijk eens op Coriolus versicolor is een medicinale Chinese paddestoel die voor HPV baarmoederhals kanker met succes gebruikt wordt tot 90% ……. ook voor diverse andere soorten van kanker en gezondheids klachten….
  Er zijn diverse sites….

  9 likes
 3. Inderdaad @Louise, veel belovende info op verschillende sites. Anderzijds ligt een zeer veelvuldig gebruikt middel van de farmaceutische maffia waarschijnlijk als oorzaak achter het ontstaan van meer baarmoederhalskanker. Dat is namelijk de pil. Dat is waarschijnlijk ook de link die ze leggen dat het te maken heeft met seksuele activiteit. De feitelijke oorzaak van de ellende is dus waarschijnlijk wederom te vinden in de heksenbrouwsels in de duistere laboratoria van de farmaceuten, zoals meestal.

  8 likes
 4. Voor de twijfelaars lees dit even (terug);
  https://www.ninefornews.nl/98-miljoen-amerikanen-kregen-poliovaccin-toen-het-was-besmet-met-virus/

  Hoe onvoorzichtig werd omgegaan met SV40, en wat de gevolgen daarvan waren.

  Met HPV-vaccins, en BMR zal het niet veel anders zijn, nl. stoffen die er absoluut NIET in thuishoren.

  5 likes
 5. @ eksegese …. HPV is gewoon een seksueel overdraagbare virus , altijd geweest …..ik heb me naar gezocht naar gegevens uit het verleden , bv vroeger hadden vrouwen soms wel 10 kinderen en bestonden geen voorbehoeds middelen, was er toen meer of minder kanker ?
  Ook gezocht naar de jaren 60/70 vorige eeuw seksuele revolutie , geen gegevens gevonden….Ik bedoel eigenlijk te zeggen , waarom nu wat is er veranderd? Als je goed die site’ leest van het RIVM dan staat daar, vaccinatie voor beginnende !! baarmoederhals kanker, dat is een voorstadium ( infectie fase) er is namelijk geen behandeling beschikbaar tegen het virus zelf…”Bovendien moeten kinderen van af 13 jaar tot 30 jaar elke 4/5 jaar een herhalings prik anders helpt het nog niet, vanaf 30 jaar kan je met het bevolkings onderzoek mee doen..”.Jaja, je moet er maar opkomen….Overigens het risico is minder dan 1% gegevens RIVM. Kijk eens op de site Leef.nl feiten en fabels over HPV….. Als men goed leest over de medische paddestoel Coriolus Vericolor, kan je dat ook preventief gebruiken, er zijn supplementen die je immuun systeem sterker maken… Kanker- actueel.nl en ja het is wel wat werk om e.e.a uit te zoeken…..

  4 likes
 6. @Louise HPV is gewoon een seksueel overdraagbare virus , altijd geweest …..ik heb me naar gezocht naar gegevens uit het verleden , bv vroeger hadden vrouwen soms wel 10 kinderen en bestonden geen voorbehoeds middelen, was er toen meer of minder kanker ?

  Daar lijkt het inderdaad sterk op. Volgens Hans Moolenburgh echter is er ook een sterke link met het pilgebruik. De pil schijnt dus de hormoonhuishouding zodanig en op onnatuurlijke wijze te beïnvloeden dat de opkomst van baarmoederhalskanker gelijke tred houd met het pilgebruik.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...

minister-president

Beelden: Minister-president van Nederland liegt over coronatoespraak

We moeten ons realiseren dat het maanden ...