Homepagina » Gezondheid » ’98 miljoen Amerikanen kregen poliovaccin toen het was besmet met virus’
98 miljoen Amerikanen kregen poliovaccin toen het besmet was met virus

’98 miljoen Amerikanen kregen poliovaccin toen het was besmet met virus’

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een pagina van haar website verwijderd waarop stond dat 98 miljoen Amerikanen een poliovaccin hebben gekregen in de periode dat het was besmet met het virus SV40.

Naar schatting zijn in de jaren 1955 tot 1963 tussen de 10 en 30 miljoen Amerikanen besmet met SV40, aldus de CDC.

SV40 is een polyomavirus dat in sommige aapsoorten wordt gevonden. Net als andere polyomavirussen is SV40 een DNA-virus dat tumoren en kanker kan veroorzaken.

Niercellen

Het virus werd in 1960 ontdekt. Kort daarop bleek het in het poliovaccin voor te komen. SV40 is bij mensen in kankercellen en tumoren gevonden, maar het is volgens de gezondheidsdienst nog niet vastgesteld dat de kankersoorten zijn veroorzaakt door SV40.

In de jaren vijftig werden niercellen van apen, die SV40 bevatten als ze met het virus zijn besmet, gebruikt om poliovaccins te maken. Het virus is niet aangetroffen in het OPV (oraal poliovaccin). Niet alle doses vaccin bleken besmet, naar schatting kregen 10 tot 30 miljoen Amerikanen een vaccin met het virus.

Uit onderzoek is gebleken dat poliovaccins die besmet zijn met SV40 kunnen leiden tot een hoger risico op kanker, zo merkt de CDC op.

Aidsepidemie

Michele Carbone van de Loyola-universiteit in Chicago heeft onlangs delen van het virus uit menselijke botkanker- en longkankercellen geïsoleerd. Hij trof SV40 aan in 40 procent van de botkankercellen en 60 procent van de longkankercellen.

Eerder werd het hepatitis B-vaccin van farmareus Merck uit de jaren zeventig verantwoordelijk gehouden voor de verspreiding van de aidsepidemie. Formaldehyde en styreen zijn bewezen carcinogeen voor de mens. Toch worden deze stoffen nog altijd gebruikt bij de bereiding van vaccins.

Bron: CDC.gov (cache)

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
A.Landkroon
A.Landkroon
7 jaren geleden

En maar blijven prikken …..tja….ze zetten ouders voor het blok! Vieserikken!!!

jenne
jenne
7 jaren geleden

Heerlijk toch die “”on””gezondheidszorg!
dit gebeurd overal, zeker !

Aardebewoner
Aardebewoner
7 jaren geleden

Dat is wel heel sluw. Ziekten verspreiden met vaccins. Geen wonder dat men erop aanstuurt om vaccins te verplichten. Worden we straks gearresteerd als we niet komen opdagen voor de jaartlijkse griepprik. Dan wordt het voor mij dan ook eens knokken met de politie. Mijn gresn si dan overschreden en dan maar geen brave Hendrik meer. Ik voel ergens de woede opkolken tegen de sluwe achterbaksheid van dat hele vaccingebeuren en de “dommigheid” en het conformisme van de grijze massa van mensen.

lambertus
lambertus
7 jaren geleden

Met voorbedachte rade….. wir haben es nicht gewusst!

Het was, het is en het zal ook altijd blijven regeren, die elite die ‘het goed met u voor hebben’. Laat me toch niet lachen, ik werd weggehoond, uitgelachen en achter de schermen van het consultatiebureau geridiculiseerd naar aanleiding van een discussie mbt de vaccinaties van mijn dochters, terwijl de daar werkende (bevriende) kinderarts op een verjaardag van een kennis toegaf dat het wel eens waar kon zijn dat er sprake zou kunnen zijn van ‘het paard van Troje’…

Zolang men zich vanalles laat wijsmaken en aanpraten gaan hele drommen schapenvolk de teil in. Indien men eens zou luisteren naar de instinctieve intuïtie van de mens, dan zou dat het einde betekenen van gigantische ‘omzetten’ van diverse industrieën. Want laten we eerlijk zijn: gezonde mensen zijn van geen toegevoegde waarde terwijl ziekelijke mensen juist geld opleveren. De gedachte alleen al is ziekmakend!!!

Gelukkig gaan steeds meer mensen zich vastbijten op de keiharde feiten in plaats van de veelal gemanipuleerde onderzoeksresultaten……. al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
Immers: “de leugen produceert niets van blijvende aard” (onthou dit goed!)

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

georgia

In Georgia gaat 7 maanden na de verkiezingen de beerput open: ‘Dit is heel groot nieuws’

In Fulton County, het grootste kiesdistrict van ...

klimaat

Sigrid ‘de klimaatcrisis vraagt om grote keuzes’ Kaag pakt regeringsvliegtuig voor korte vlucht

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x