Buitenland

De allerlaatste complottheorie doorprikt: ‘Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen?’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Zo’n 200 Duitse journalisten die bij publieke omroepen en andere media voor onafhankelijke berichtgeving moeten zorgen, worden vorstelijk betaald door de overheid. Ze krijgen gemiddeld zo’n 5000 euro per maand.

Alternative für Deutschland (AfD) had hierover Kamervragen gesteld. De Bondsdag maakte vervolgens bekend dat journalisten van zenders als ARD, ZDF, WDR, Phoenix en Duitse Welle voor verschillende ministeries werkzaam waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het bericht zorgt ook in Nederland voor deining. “Helder. De overheid betaalt de journalisten om een gewenste boodschap uit te dragen. Qua corona. Qua andere onderwerpen. Zal het in Nederland anders zijn? Nee?” vraagt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Het is nu een complotpraktijk

“Zoiets als dit gebeurt in Nederland natuurlijk nooit! Dat gebeurt alleen in andere landen. Allemaal hartstikke onafhankelijk die MSM-journalisten,” zegt journalist Eric van de Beek sarcastisch.

“Gekaufte journalisten – lees bijvoorbeeld Udo Ulfkotte – zijn al minstens een decennium een complottheorie, maar zo eentje van het soort dat iedereen het weet en nu dus ook mág weten,” reageert publicist Sietske Bergsma, die eraan toevoegt dat er niets zal veranderen.

Psycholoog Steve Van Herreweghe merkt op: “De allerlaatste complottheorie doorprikt. Het is nu een complotpraktijk.”

Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen?

“Meteen duidelijk dat dissidente stemmen de ware journalistiek hoger in het vaandel hebben dan gewetenloze politieke propagandisten. Schaamteloos,” voegt hij toe.

“Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen? Kan zo een paar verdachte ‘journalisten’ opnoemen,” zegt fysiotherapeut Auke Wagenmakers.

4.9 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Compleetdenker
Compleetdenker
1 jaar geleden

😄

Anton
Anton
1 jaar geleden

Alles gaat nu in een stroomversnelling, veel mensen zullen nu nog meer in de war raken en niemand meer vertrouwen. De elite wordt bedankt dat ze het eens zo onschuldige normaal hebben verziekt. Er is veel geroepen over tribunalen en “ze” moeten gestraft worden, vanachter de toetsenborden. Wellicht dat 11 maart een eerste aanzet zal zijn om daadwerkelijk in te grijpen. 1 Probleem, er is een burgemeester die dat ook al voorzag en heeft acuut het leger ingeschakeld.

Mart
Mart
1 jaar geleden

Duidelijk, kijk 3 jaar terug hoe de msm was, zins corona is heel de msm in Nederland ook veranderd, 100% dat ze ook gekocht zijn, Landveraders

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Alle journalisten bij de MSM zowel de publieke als commerciele zenders zitten gekochte journalisten. Om propaganda vanuit Den Haag te verspreiden.Halve waarheden,knip en plakwerk desinformatie en ga zo maar door.Het ergste is nog dat bij de publieke omroepen die rioolratten nog betaald worden van onze belasting geld.

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x