Buitenland

De allerlaatste complottheorie doorprikt: ‘Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen?’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Zo’n 200 Duitse journalisten die bij publieke omroepen en andere media voor onafhankelijke berichtgeving moeten zorgen, worden vorstelijk betaald door de overheid. Ze krijgen gemiddeld zo’n 5000 euro per maand.

Alternative für Deutschland (AfD) had hierover Kamervragen gesteld. De Bondsdag maakte vervolgens bekend dat journalisten van zenders als ARD, ZDF, WDR, Phoenix en Duitse Welle voor verschillende ministeries werkzaam waren.

Het bericht zorgt ook in Nederland voor deining. “Helder. De overheid betaalt de journalisten om een gewenste boodschap uit te dragen. Qua corona. Qua andere onderwerpen. Zal het in Nederland anders zijn? Nee?” vraagt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Het is nu een complotpraktijk

“Zoiets als dit gebeurt in Nederland natuurlijk nooit! Dat gebeurt alleen in andere landen. Allemaal hartstikke onafhankelijk die MSM-journalisten,” zegt journalist Eric van de Beek sarcastisch.

“Gekaufte journalisten – lees bijvoorbeeld Udo Ulfkotte – zijn al minstens een decennium een complottheorie, maar zo eentje van het soort dat iedereen het weet en nu dus ook mág weten,” reageert publicist Sietske Bergsma, die eraan toevoegt dat er niets zal veranderen.

Psycholoog Steve Van Herreweghe merkt op: “De allerlaatste complottheorie doorprikt. Het is nu een complotpraktijk.”

Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen?

“Meteen duidelijk dat dissidente stemmen de ware journalistiek hoger in het vaandel hebben dan gewetenloze politieke propagandisten. Schaamteloos,” voegt hij toe.

“Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen? Kan zo een paar verdachte ‘journalisten’ opnoemen,” zegt fysiotherapeut Auke Wagenmakers.

4.9 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Compleetdenker
Compleetdenker
18 dagen geleden

😄

Anton
Anton
18 dagen geleden

Alles gaat nu in een stroomversnelling, veel mensen zullen nu nog meer in de war raken en niemand meer vertrouwen. De elite wordt bedankt dat ze het eens zo onschuldige normaal hebben verziekt. Er is veel geroepen over tribunalen en “ze” moeten gestraft worden, vanachter de toetsenborden. Wellicht dat 11 maart een eerste aanzet zal zijn om daadwerkelijk in te grijpen. 1 Probleem, er is een burgemeester die dat ook al voorzag en heeft acuut het leger ingeschakeld.

Mart
Mart
18 dagen geleden

Duidelijk, kijk 3 jaar terug hoe de msm was, zins corona is heel de msm in Nederland ook veranderd, 100% dat ze ook gekocht zijn, Landveraders

Yvonne
Yvonne
18 dagen geleden

Alle journalisten bij de MSM zowel de publieke als commerciele zenders zitten gekochte journalisten. Om propaganda vanuit Den Haag te verspreiden.Halve waarheden,knip en plakwerk desinformatie en ga zo maar door.Het ergste is nog dat bij de publieke omroepen die rioolratten nog betaald worden van onze belasting geld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

143
0
We lezen graag je reactie!x