Binnenland

Felle kritiek op nieuwe denktank met Barbara Baarsma: ‘Van de pot gerukte neocommunistische ideeën’

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!

Nederland is weer een denktank rijker: Denktank Nederland 2040. Het bonte gezelschap is al meerdere keren bijeengekomen.

Hun program schetst een gitzwarte dystopie waarin de samenleving zorgvuldig is ontdaan van de laatste restjes menselijkheid. Het blazoen van een aantal leden is niet vrij van smet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Volgens de denktank is de ‘verandering van klimaat en natuur’ op termijn ‘een levensbedreigende trend, ook voor de mensheid zelf’.

De denktank heeft vier hoofddoelen opgesteld: duurzaamheid en welzijn, en betrokkenheid en gelijkwaardigheid. “We moeten naar een wereld toe waarin mens, dier en plant in harmonie met elkaar kunnen samenleven. Onze economische productie moet daarom radicaal anders worden, op termijn geheel circulair.”

‘De grote vergroening’

Betrokkenheid en gelijkwaardigheid gaat over ‘vertrouwen in elkaar en in instituties’.

De denktank vindt het tijd voor ‘de grote vergroening’. “Nederland is in 2040 een groen land. Met groene steden en groene wijken.”

“Naast de noodzakelijke inzet op vergroening is het zaak dat we een einde maken aan de voortdurende vervuiling van het milieu en de uitputting van natuurlijke bronnen. Hiervoor is een radicale verandering nodig van de economische productie. We kiezen in Nederland voor sectoren die circulair, duurzaam en sociaal produceren.”

Volledig ‘klimaatneutraal’

De denktank wil dat onze energieproductie in 2040 volledig ‘klimaatneutraal’ is. En dit is hun visie op mobiliteit in 2040: ‘Er zijn minder mobiliteitsbewegingen en áls er gereisd wordt is dat in een extreem veilig, emissieloos en betaalbaar mobiliteitssysteem’.

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt somt verder op: collectief wonen, ‘sociale media’ van nu zijn niet meer, het stedelijke 15-minutenprincipe, vlees en zuivel duurder en daarom eten ‘we’ minder vlees, ook omdat het moet van de overheid.

Onbetaalbaar, onwenselijk, onmenselijk, onmogelijk

Wie zitten er zoal in de denktank? Barbara Baarsma, die eerder pleitte voor een CO2-budget. Huisarts Bernard Leenstra, bedenker van de website Prullenbakvaccin.nl die het covidvaccin uit de prullenbak moest redden. Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen, die de boerenprotesten probeerde te dwarsbomen. Oud-minister Martin van Rijn, die huisarts Rob Elens opjoeg. En Rob de Wijk, die in Trouw opriep om de meningsvrijheid van PVV-voorman Wilders te beperken.

Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt over de denktank: “Gaat niet lukken met die van de pot gerukte neocommunistische ideeën. Mensen willen het niet. Klaar. Klimaatangst, zogenaamd inclusief denken (dat het nu juist niet is) zijn ‘over the hill’. Onbetaalbaar. Onwenselijk. Onmenselijk. Onmogelijk.”

“Er is weer een denktank opgericht voor welvaart, gelijkheid en welzijn in 2040. Je ziet zo dat deze leiders ons zullen dirigeren naar de enige juiste manier van leven. Kijk ze eens glimmen, blakend van gezondheid!” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer sarcastisch.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
2 maanden geleden

Die was toch verbannen naar Zuid Amerika vanwege haar Raboverleden?

wakkere
wakkere
2 maanden geleden

Subsidie slurpers.
Ze weten zelf ook wel dat deze onnozele plannen niet haalbaar zijn.
Maar ja maak het probleem zo groot mogelijk, dan kunnen wij er flink geld uittrekken, he Timmerfrans

Annette
Annette
2 maanden geleden

Wat mogen WIJ ons weer “gelukkig” prijzen, dat wij weer een Denktank rijker geworden zijn.

Maar niet heus!!!

Het is, zoals al geschreven, weer een bont gezelschap van volslagen idioten, die van voren niet weten, dat ze van achteren leven.

En DAAR moeten wij het dan mee doen?

Nu….. ik dacht het niet. Geen haar op mijn hoofd om maar één moment serieus op hun aanbevelingen in te gaan.

Eén van de doelen is dus: Vertrouwen in de instituties! Hahahahaha!!!

DAT is in ieder geval iets, dat overheid, medische instanties en alle andere meuk definitief verloren hebben. Dan praat ik natuurlijk even alleen voor mijzelf.

Ik denk trouwens, dat onze groep van kritische burgers met de dag groter wordt.

Kijk maar eens naar de paniek, die nu ontstaat, omdat er steeds meer ouders zijn, die hun kinderen niet meer willen laten vaccineren.

Volkomen begrijpelijk, als je ziet wat vaccinaties inmiddels kinderen aandoen. Er zijn nog nooit zoveel kinderen ziek geweest als in deze huidige, moderne tijd.

In ieder geval kunnen deze miskleunen van de nieuwe Denktank 2040 met z’n allen de hoge boom in. En daar mogen ze lekker met elkaar blijven zitten.

En….. ONS er in ieder geval niet mee lastig vallen.

Riawoord
Riawoord
2 maanden geleden

Van zo’n mens wil ik NIKS lezen, horen

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x