Homepagina » Buitenland » Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een ‘toneelstuk’. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal
Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een 'toneelstuk'. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal
Foto: www.kremlin.ru

Militaire operatie tegen IS-leider al-Baghdadi was een ‘toneelstuk’. Syrische president vertelt zijn kant van het verhaal

De Amerikaanse militaire operatie waarbij IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi vorige maand om het leven zou zijn gekomen, was een ‘toneelstuk’. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad in een interview met het Franse magazine Paris Match.

De Amerikaanse president Trump kondigde eind oktober aan dat Baghdadi om het leven was gekomen bij een militaire operatie in de provincie Idlib.

Tijdens de aankondiging bedankte Trump onder meer de Syrische overheid voor haar hulp bij de operatie.

Eén van zijn grapjes

Op de vraag of Damascus informatie over de verblijfplaats van al-Baghdadi had gegeven aan de Verenigde Staten, antwoordde Assad dat hij ‘altijd moet lachen als hij deze vraag krijgt’.

Het is volgens Assad juist de vraag of al-Baghdadi echt is gedood en of dit toneelstuk van de Amerikanen echt heeft plaatsgevonden.

De journalist vroeg Assad opnieuw waarom Trump hem had bedankt, waarop hij zei: “Het was één van zijn grapjes.”

Bedrog

Eerder zei Assad dat de Amerikaanse operatie bedrog was, omdat de Amerikaanse politiek ‘niet veel verschilt van Hollywood’.

In het interview met Paris Match haalde hij verder uit naar Turkije, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk vanwege de steun die deze landen verlenen aan terroristen in Syrië.

De aanwezigheid van Franse troepen in het land is volgens hem een vorm van ‘bezetting’ en terrorisme.

[Paris Match, PressTV]


Vind je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Het enige land dat om hulp is gevraagd is Rusland, de rest is bezig met illegale, criminele acties in een Souverein land tegen wil en dank en ten spijt van de vele slachtoffers. Wordt tijd dat er recht gedaan wordt aan deze situatie.

  29 likes
 2. De aanwezigheid van Franse troepen in het land is volgens hem een vorm van ‘bezetting’ en terrorisme.
  dit gezegd hebbende kijkt de rest van de wereld de andere kant op.
  wij europeanen wijzen nu nog naar hitler en wij bezetten of vechten of gooien bommen op een land waar we totaal niets te zoeken hebben .
  waar gaan we zo meteen de luiken open zetten om de bommen los te laten?
  we hebben zo meteen een nieuw speeltje en dat moet uiteraard uitgeprobeerd worden toch.

  de groeten aan het stelletje klootzakken en misschien kan de paus ze zegen nog geven.

  16 likes
  • Zou me niet verbazen als deze paus zijn zegen geeft. Dat de man een communist is, zegt niets, omdat hij in Argentinie achter de fascisten stond.
   Fascisme, socialisme, communisme, nationaal-socialisme en anarchisme hebben allemaal een gemene deler en dat is het satanisme. Sommigen noemen het de sabbateans/(frankists), de sekte des doods, of de sekte van het alziende oog of de illuminati.
   Het is treffend dat de Franse politie op de ogen van demonstranten schiet en dat tijdens het songfestival de vals zingende madonna een lapje voor haar oog had. De meeste mensen zijn ziende blind. Satan vindt altijd een manier om zijn bedoelingen spottend kenbaar te maken zonder dat het direct opvalt. Dat is een tic van al die satanisten. Die tic hebben ze ook met getallen, data etc..

   6 likes
 3. Nu nog de daad bij het woord voegen en de bezetter zijn land uitschoppen. Hij heeft in ieder geval het recht aan zijn kant staan en geen enkele VN resolutie kan hem veroordelen, voor zover die VN wat waard zijn, want tel maar eens hoeveel Isisrahel er nog moet uitvoerern.

  16 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...

bill gates

Bill Gates: Covid-19 komt in oktober-november in alle hevigheid terug

De Amerikaanse miljardair en softewareontwikkelaar Bill Gates ...