Gezondheid

Studie: Ruim 9 op de 10 antidepressiva werken niet of zijn levensgevaarlijk

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers analyseerden 34 verschillende onderzoeken naar het gebruik van antidepressiva, waaraan 5260 mensen tussen de negen en 18 jaar oud meededen. Daarbij werd het gebruik van 14 soorten antidepressiva onderzocht.

De onderzoekers concludeerden dat bij slechts één van de 14 onderzochte antidepressiva bewijs was dat het medicijn beter werkte dan een placebo. Hun onderzoek is gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Vaak onbetrouwbaar

De onderzoekers merkten op dat de meeste onderzoeken in opdracht van farmaceutische bedrijven werden gedaan en daardoor vaak onbetrouwbaar zijn.

“Als we kijken naar alle onderzoeken, zien we dat alleen bij fluoxetine de positieve werkingen zwaarder wegen dan de negatieve bijwerkingen,” zei coauteur professor Peng Xie. “Psychologische hulp zou de eerste stap moeten zijn.”

De meeste beschikbare antidepressiva werken niet en sommige zijn onveilig, aldus de studie. Eén van de medicijnen, venlafaxine, werd gelinkt aan een verhoogd risico op zelfmoordneigingen.

Gevaarlijker en minder effectief

Ongeveer drie procent van de kinderen in de leeftijd van zes tot 12 jaar en zes procent van de tieners lijdt aan een depressieve stoornis. Tussen 2005 en 2012 is het gebruik van antidepressiva langzaam maar zeker toegenomen.

“Waarschijnlijk zijn antidepressiva, inclusief fluoxetine, gevaarlijker en minder effectief dan gedacht,” zei dr. Jon Jureidini van de Universiteit van Adelaide in Australië. “Er is dus weinig reden om aan te nemen dat antidepressiva beter zijn voor jonge mensen dan niets.”

[Ox]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Earthaxis
Earthaxis
7 jaren geleden

Bij deze een compliment voor Robin de Boer. Elke dag schotel je ons weer het interessantste nieuws voor. Klasse, ga zo door!

exegese
exegese
7 jaren geleden

Die troep wordt ons massaal voorgeschreven om ons bedwelmd te houden, weg bij de werkelijkheid en zo mogelijk agressie op te wekken om de samenleving te ontwrichten.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Die troep is bedwelmend en ontwrichtend, het maakt je depressief, agressief en suïcidaal. Het houdt je bij de werkelijkheid vandaan. Kortom het is een zeer destructief goedje in een veelvoud van verschijningen. Te kust en te keur in allerlei kleuren en vormen.
Een droom van een concept voor hen die kwaadwillend zijn tegenover de mensheid en een ramp voor hen die het in goed vertrouwen tot zich nemen. Een juweel op de kroon van de duivel.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Ach kijk nou, een korte, een lange en dan nog een reactie van me, my self and i

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x