Propaganda

VIDEO: ‘Outfoxed’ ontmaskert nieuwszender Fox News en Rupert Murdoch

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Fair and Balanced” luidt de slogan van Fox News, één van de grootste nieuwszenders van Amerika. De nieuwszender geeft hiermee aan de deugd van de neutraliteit hoog in het vaandel te dragen. In de documentaire Outfoxed wordt de zeepbel van zelfverklaarde objectiviteit echter stevig doorgeprikt.

Robert Greenwald heeft de documentaire in zijn geheel op internet gezet. De film maakt duidelijk hoe Fox News door middel van marketingtechnieken veel kijkers aan zich heeft weten te binden, hoe journalistiek en opinie vaak door elkaar worden gehaald en hoe het onderste deel van het televisiescherm op een misleidende manier wordt gebruikt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Greenwald ontmaskert Fox News en de beruchte mediamagnaat Rupert Murdoch, de eigenaar van de zender. De film onderzoekt de mediamacht van Murdoch en wat het voor een maatschappij betekent wanneer een groot deel van de media gecontroleerd wordt door één persoon. Outfoxed zet Fox News neer als een rechtse nieuwsmanipulator die misinformatie verspreidt en daarbij zo ver gaat dat de democratie in het gedrang komt.

In de film komen oud-journalisten van Fox News aan het woord, die zeggen dat de zender journalisten onder druk zette om de berichtgeving te kleuren. Voormalige producers, verslaggevers, schrijvers en onderzoekers vertellen hoe ze door Fox gedwongen werden om bepaalde standpunten uit te dragen, of anders dreigden ontslagen te worden. Ook zouden gasten zijn geïntimideerd.

Wat is de invloed van Fox op de politiek? Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2000 meldde Fox News als eerste dat George W. Bush de verkiezingen had gewonnen. Opmerkelijk was hierbij dat een neef van winnaar Bush de beslissing hierover nam. Andere Amerikaanse nieuwskanalen riepen Bush in navolging van Fox uit als winnaar, hoewel het echter nog weken duurde voordat de definitieve uitslag bekend was. Werd Bush een handje geholpen door Fox?

[RawStory]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
9 jaren geleden

Niet echt verrassend dat TV-goeroes ook voor eigen parochie preken.

Dussss....
Dussss....
9 jaren geleden

Gelukkig hebben wij de alternatieve media! Kijk maar eens hoeveel breaking news wij gemist zouden hebben zonder die media.

Zoek maar eens in de archieven van deze media en verbaas je er over hoeveel er van waar gebleken is…

😛

Gezinusk
Gezinusk
9 jaren geleden

Het kan niet anders of de Amerikaanse bevolking word suf gebombardeerd met desinformatie.
Niet zo heel lang geleden was er sprake van de big 6 media Corp.

http://www.businessinsider.com/these-6-corporations-control-90-of-the-media-in-america-2012-6?IR=T

Inmiddels is er sprake van de Big 5.

http://www.unique-design.net/library/image/emergency/diversity.jpg

Na mijn idee alvast een voorbode hoe de media binnen de EU er in de toekomst uit zal zien, voor zover het al is gelinkt aan.

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Bush werd zeker geholpen door bush. Obama door msnbc. Wij hebben gelukkig de altijd objectieve nos en vara :P. In dit land word de publieke media gebruikt voor hetzes en doofpotjes. Alle media moeten we met een korrel zout nemen. Overal is wel een agenda. Daarom tv uit en negeren die hap.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x