Homepagina » Mens en Dier » Neuroloog ontslagen na kritiek op coronabeleid: ‘Ik ga voor het eerst in mijn leven de barricaden op’
neuroloog
Foto: Abouttt CC BY-SA 3.0

Neuroloog ontslagen na kritiek op coronabeleid: ‘Ik ga voor het eerst in mijn leven de barricaden op’

Neuroloog Jan Bonte, ook wel outcast in de geneeskunde genoemd, spreekt zich al een tijdje kritisch uit over de coronamaatregelen, zowel op zijn website als op social media. Hij kondigde aan geen mondkapje te zullen dragen in het ziekenhuis waar hij waarnam, maar zwichtte uiteindelijk onder de druk. Artsen die het niet eens zijn met het coronabeleid hebben het in deze tijd extra zwaar te verduren. Ze worden gecensureerd en in het ergste geval ontslagen. Dat laatste overkwam gisteren ook Bonte.

“Het is Aliëtte Jonkers en Nico Terpstra dan toch gelukt. Mijn contract met het Ikazia werd vanavond opgezegd, ondanks dat mijn twee oudere collega’s mij graag wilden behouden,” schrijft hij op Twitter. “Ik hoop dat ze er blij mee zijn. Ik heb al vele tegenslagen gehad en overwonnen.”

Hij voegt toe: “Uithuilen en opnieuw begonnen. Het is wat het is.” De neuroloog zegt dat hij vandaag voor het eerst in zijn leven de barricaden opgaat. Vanavond zijn er verspreid door het land meerdere protestmarsen.

De ene na de andere studie verschijnt nu over de zinloosheid van het vele testen

Terpstra, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, reageert verheugd: “Mijn respect voor het bestuur, de specialisten en de werknemers van het Ikazia Ziekenhuis. Deze Rotterdammers rechtten hun rug en deden wat gedaan moest worden en daarvoor verdienen ze echt een reuzencompliment.”

Aliëtte Jonkers schrijft als medisch journalist voor de Volkskrant en had het op Twitter de afgelopen tijd geregeld met Bonte aan de stok. Volgens Terpstra heeft Jonkers ‘niks met zijn ontslag te maken’.

De neuroloog zei tegenover de buitenparlementaire onderzoekscommissie dat de coronamaatregelen niet proportioneel zijn en dat van sommige maatregelen zelfs bewezen is dat zij niet effectief zijn.

Over de mondkapjes zei hij: “De ene na de andere studie verschijnt nu over de zinloosheid van het vele testen, de zinloosheid van mondkapjes en dat de Infection Fatality Rate niet hoger is dan die van de griep. Dat kunnen Koning Mark en Hertog Hugo niet lang genoeg negeren totdat het vaccin ze komt redden.”

Het gaat hier niet om het coronavirus. Het gaat om iets ergers

Artsen die het coronabeleid bekritiseren, moeten op hun qui-vive zijn. Eerder stuurde Terpstra de Inspectie op arts Marije Berkelaar af. Zij kreeg een dreigende brief op de mat. Wat had ze verkeerd gedaan? Ze had zich kritisch uitgelaten over het coronabeleid.

Berkelaar besloot ontslag te nemen als huisarts. “Er gebeuren ernstige dingen in de wereld. Het gaat hier niet om het coronavirus. Het gaat om iets ergers, namelijk overheersing, controle en dictatuur. Dit alles gebeurt onder het mom van een virus,” zei ze in een videoboodschap.

Tijdens haar werk als huisarts ontdekte ze naar eigen zeggen hoe corrupt het systeem is. Dat maakte haar misselijk. “Ik heb geneeskunde gestudeerd om mensen te helpen, maar kom er nu achter dat ik opgeleid ben om te werken voor een systeem dat mensen afhankelijk, dom en ziek houdt,” zei Berkelaar. “Dit is een ernstige misdaad.”

4.9 92 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ik doenietmeermee
Ik doenietmeermee
4 maanden geleden

Jammer dat zijn collega medici niet solidair met de heer Bonte zijn. De angst regeert.

Alex
Alex
Reactie op  Ik doenietmeermee
4 maanden geleden

It’s not fear, it’s the narrative!

doornbos
doornbos
Reactie op  Ik doenietmeermee
4 maanden geleden

Tja, ik heb zelf ook familieleden in de medische wereld die van het padje zijn. De angst regeert maar je merkt ook zeer beslist dat ze onder hypnose zijn. Een serieus gesprek over het occulte ritueel waarin we ons bevinden is niet mogelijk. Deze mensen lijden zoals zovelen helaas tevens aan cognitieve dissonantie. Ook wanneer straks, bij ongewijzigde omstandigheden, de militairen door de straten patrouilleren en er checkpoints zullen zijn, zijn deze mensen meer dan ooit in trans. Kritisch denken en kritische vragen ten aanzien van alle idiotie? Nicht im frage!!

Jill
Jill
Reactie op  doornbos
4 maanden geleden

Vroeg of laat verlies je je werk toch als heel de economie, sociaal leven, en vrijheid eraan gaat. En de overheid gaat er ook aan, al hun geld komt van werkende burgers, dus ze plegen niet alleen genocide, maar ook zelfmoord. Dat stort wel weer allemaal in heel dat web van leugens. Liever vroeg dan laat natuurlijk.

Dirk
Dirk
4 maanden geleden

En de massa wil het niet weten en slaapt rustig verder. Dit zijn FASCISTISCHE praktijken en bedenk dat nagenoeg de gehele politiek hier geen aandacht aan schenkt, zich er schijnbaar niet voor interesseert en het laat gebeuren. De media doet hier dapper aan mee. Medeschuldig dus
DEEL DIT ZOVEEL MOGELIJK. Hij zat nog bij buiten parlementaire onderzoekscommissie. Bijgaand de link
https://youtu.be/fk9mBvq3WB8

Arjan van Hell
Arjan van Hell
4 maanden geleden

Wat een verschrikkelijk democratisch land is Nederland zeg!
Maar niet heus!
Word tijd dat Rutte en Hugo de Jonge gearresteerd worden op landverraad!
Woest maak ik mij hier over.

Aardmans
Aardmans
Reactie op  Arjan van Hell
4 maanden geleden

Hun vervangers zullen van hetzelfde laken een pak zijn.

mike
mike
Reactie op  Arjan van Hell
4 maanden geleden

Als het alleen aan Rutte en De Jonge lag zou het probleem al lang opgelost zijn.

Het is een grote groep mensen die verantwoordelijk is voor dit beleid. Niet alleen onze politici en ook niet alleen het RIVM, de CDC of de WHO, al spelen zij allemaal hun rol.

Denk dat Rutte best weet wat het werkelijke probleem is, maar dat hij het niet kan zeggen.

Aan de top van de hiërarchie opereert een groepering die al eeuwen aan de macht is. Zij controleren de “Matrix” op Aarde. Zij zien het einde van hun overheersing naderen en daarom doen zij er nu alles aan om dat nog even op te rekken.

Door ons elke dag angst aan te praten proberen zij onze trilling laag te houden. We spelen er zelf ook een rol in omdat we de neiging hebben om het elkaar moeilijk te maken.

Hoe beter het ons lukt om ons niet emotioneel te worden door al het gedoe en elkaar te helpen, hoe beter we hier doorheen komen.

De echte machthebbers kunnen niet ieder individu controleren, maar wel veel leiders in media, politiek, ngo’s en grote corporaties.

salvar
salvar
Reactie op  mike
4 maanden geleden

ze rekken niets op , ze staan sterk in hun schoenen en alles gaat zoals zij willen.
dat komt omdat de mensheid murv gemaakt is of zoals je wilt gehersenspoeld en blijkbaar gaat het er niet meer uit.

Lynn
Lynn
Reactie op  Arjan van Hell
4 maanden geleden

Ze hebben ons DNA nodig, en daar gaat het om, en wie weet wat er nog meer in zit ! Ik ben bijna 81 jaar , maar wil graag opkomen voor de kinderen en kleinkinderen …want ze pakken ons alles af , ja ook onze kinderen als je niet luistert! Waar hebben wij het over een goede 10.000 zieken ,oja tuurlijk ook doden , kan mij ook gebeuren, maar wij zitten in een land met 10 miljoen mensen …dit is een druppel op de gloeiende plaat! Zelf goed nadenken, dat kunnen ze ons niet afnemen!! Toch?

Bas
Bas
4 maanden geleden

Ze hebben in ieder geval ontzettend veel haast met het vrijgeven van het vaccin. Maandag aanstaande volgt daarover een beslissing (het wordt te zijner tijd toch verplicht gesteld). Wel vraag ik me af of wij het bestanddeel RNA 500 mogen weigeren.

Marian
Marian
Reactie op  Bas
4 maanden geleden

Ik weiger pertinent!

Bas
Bas
Reactie op  Marian
4 maanden geleden

En wat als weigeren geen optie is?

Realistic
Realistic
Reactie op  Bas
4 maanden geleden

Willen ze dan? Me dood schieten?

enki
enki
Reactie op  Bas
4 maanden geleden

Hoezo geen optie? Probeer maar een spuitje in mijn arm te zetten.

Ben
Ben
Reactie op  Bas
4 maanden geleden

In opstand ?

Ben
Ben
Reactie op  Marian
4 maanden geleden

De meesten die ik ken weigeren ook.

Mieke
Mieke
4 maanden geleden

Laten we een burgerbeweging starten, laten we ons verenigen, laten we als burgers werken aan een sterk tegenwicht tegen de zich nu machtig wanende elite, die ons wil onderwerpen aan een controlerend, dictatoriaal systeem. Geloof me, we zijn met veel!
Prof. Bob de Wit roept op om als burgers mee te schrijven en te denken hoe we dat tegenwicht vorm kunnen geven. Zie de videohttps://www.blckbx.tv/videos/the-great-reset-kijk-naar-china-bob-de-wit-society-4-0

Heraut
Heraut
Reactie op  Mieke
4 maanden geleden

Iedereen die wil, kan zich aansluiten bij de ANBB. De algemene Burger Belangenvereniging, waar ook petities getekend kunnen worden.
Zie https://acc.anbb.nl/statuten

Margie
Margie
Reactie op  Heraut
4 maanden geleden

Electronische stembus???
Lid worden van iets uit niets, 1 euro betalen…oops

Stappen om lid te worden
Vul bovenstaand formulier volledig in.
Betaal via iDeal vanaf uw eigen bankrekening.
Na ontvangst van uw betaling sturen wij u een email om uw lidmaatschap te bevestigen.
Om te kunnen stemmen op kwesties vragen wij u eenmalig toestemming om uw bank opdracht te geven uw identiteit aan ons te bevestigen via iDIN (onbekend met iDIN ? zie https://demo.idin.nl/)

Dat zijn wel heel veel gegevens die je moet vrijgeven aan iets uit het niets…
NEE dus, soevereiniteit en vrijheid zijn prioriteit.

Advies;
Bij twijfel niet doen

Elst
Elst
4 maanden geleden

Ik hoop dat zijn collega’s nu massaal ontslag nemen om hem te steunen.

OmaD
OmaD
4 maanden geleden

Meneer Bonte, respect voor U!! Kwakzalver Terpstra dekt valse schijnheilige journaliste want: heeft “er niets mee te maken”. Journalisten -grootste deel- zijn geen journalisten. Ik wens u meneer Bonte het beste en houd stand💪. U doet het voor de waarheid en dus een goede zaak.

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  OmaD
4 maanden geleden

Journalisten vermomd als politieke activisten.

Eelco
Eelco
Reactie op  ProAsfalt
4 maanden geleden

Gaan zij straks ook vermomd als anti-vaxers? Verkleed gaan als tokkies die weigeren een vaccin te nemen?

Sjaan
Sjaan
Reactie op  OmaD
4 maanden geleden

Ik ben het met de arts eens ,en laat u niet beïnvloeden door die furieusen mensen ,groot respect voor U 👌👌👌👌

Antje
Antje
4 maanden geleden

Ik kan het niet laten artsen welke dan ook die opkomen voor de mensheid en hun baan riskeren een hart onder de riem te steken.
ECHT petje af voor deze mensen die klaar staan om je te helpen en ook nu weer, tof

Simon
Simon
4 maanden geleden

Nico Terpstra is een duivel in menselijke vorm, hij heeft al zoveel artsen gedemoniseerd die ‘n beetje afwijken van de standaard in de door de farmaceuten gecontroleerde medische “wetenschap”. Hij is de poedel van de farmaceutische industrie. Ik hoop dat hij ooit zal boeten voor zijn misdaden in de medische wereld. De vereniging tegen de kwakzalverij is van een in eerste instantie ideologische instelling omgekocht naar verlengstuk van de farmaceutische industrie om te voorkomen dan andere dan farmaceutische genezing een weg vinden naar de patient, of het nu werkt of niet. Het gaat om geld. Zelfde is gebeurd met de WHO in eerste instantie opgericht met allemaal goede bedoelingen voor de volksgezondheid maar gaandeweg geinfiltreerd door de farmaceutische industrie. De farmaceutische industrie is helemaal niet gebaat bij genezing, alleen gebaat bij een zo lang mogelijk gebruik van -liefs dure- medicijnen. Als het kan levenslang.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Simon
4 maanden geleden

Waar de farma-maffia niet aan kan verdienen zijn gezonde en dode mensen. Chronisch zieken, liefst van wieg tot graf, zijn de kippen met gouden eieren.

Elst
Elst
4 maanden geleden

Deel dit zoveel als mogelijk op Social Media

x

Check Also

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x