Gezondheid

“Vleesindustrie bedondert de boel met vleeslijm”

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dat er in ons vlees hormonen of antibiotica kunnen zitten weten we ondertussen wel. Dat de dieren vaak geen voer krijgen dat ze in de natuur zouden eten is ook een open deur. Maar er zijn nog andere manieren waarop vreemde stoffen in ons vlees terechtkomen.

Vlees wordt dermate hard gemanipuleerd dat het een lichtroze kleur heeft, in perfecte hompen van 500 gram in de supermarkt ligt en dat het naar vlees ruikt wanneer we het bakken. Er wordt van alles aan ons vlees toegevoegd en het is een hele klus om te begrijpen wat precies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

Onlangs werd een partij rundvlees van de markt gehaald omdat twee van de verwerkte karkassen afkomstig waren van een Slowaakse boerderij waar naderhand miltvuur is vastgesteld. Dat is een infectieziekte waarbij de gezondheidsgevolgen voor mensen zeer ernstig kunnen zijn.

Een populair product in de vleesindustrie is trombine. Dat is een eiwit dat voor ons van belang is bij de bloedstolling. De gangbare – maar niet erg smakelijke – naam ervoor is vleeslijm. Zoals de naam suggereert wordt het gebruikt om grote en kleine stukken vlees samen te voegen tot één grote lap. Dat lijmen gebeurt op twee manieren: met transglutaminase, een enzym in poedervorm dat uit een bacterie wordt gehaald, of met fibrinogeen, een eiwit gewonnen uit het bloed van slachtdieren.

In 2010 stelde de Europese Commissie voor om vleeslijm op de lijst van toegelaten additieven te zetten. Het Europees Parlement stak daar een stokje voor. De parlementariërs oordeelden dat trombine de consumenten misleidt. Ze denken dat ze een volwaardig stuk vlees kopen, maar eigenlijk is het een puzzel van kleinere stukken.

Bovendien vreesde het Parlement dat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid omdat bacteriën zich gemakkelijk aan het eiwit kunnen hechten. In Nederland is het omstreden additief wel toegelaten. Vleeslijm wordt ook gebruikt bij de productie van sommige melkproducten en yoghurt, viskroketten en surimi.

In de Verenigde Staten hoeven restaurants niet te vermelden dat ze vleeslijm gebruiken. Het wordt al decennia gebruikt door vele koks en is veilig bevonden door de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA. Het gebruik van vleeslijm heeft tot de nodige ophef geleid. Sommige bedrijven hebben zich ervan gedistantieerd terwijl andere producenten het gebruik van transglutaminase blijven verdedigen.

[NaturalNews]

4 1 stem
Artikel waardering

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vleesje
Vleesje
10 jaren geleden

De biefstukjes hier van de locale jumbo zijn ook gelijmd. Gaat niets boven zelf een koe vangen en dan met de familie bbq’en.

louis
louis
10 jaren geleden

Walchelijk.

densie
densie
10 jaren geleden

dank God dat ik geen vlees (meer) eet! En die beslissing heb ik niet alleen op grond van deze misselijkmakende praktijken genomen, maar zeker ook, omdat ik geen grafkist ben voor een dier…
namaste

Peggy
Peggy
10 jaren geleden

In alle andere gevallen ook de mens wil graag bedondert worden!!!

Arwijn
Arwijn
10 jaren geleden

En dat is dus waarom Biologisch vlees zo duur is… het is echt vlees, en niet vlees afval producten vermond als vlees.

Het geld is minder waard, en producten zijn goedkoper gemaakt (slechter van qualiteit) om de achteruitgang van de waarde van het geld te maskeren.

Kay
Kay
10 jaren geleden

Mensen worden zelf ook gegeten, door reptiele ET wezens die zelfs hele vleesmarkten hebben waar mensenvlees wordt verkocht. Ik verzin het niet, de verhalen worden steeds sterker dat het zo is.
Daarom geven ze altijd de Illuminati (die de reptiele slaafjes zijn) de opdracht om steeds oorlogen te voeren.
En ergens vindt ik dat erg lachwekkend mocht dat zo zijn, die arrogante mens met hun gruweldaden tegen het dierenrijk.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Ben zo blij dat ik al jaren geen vlees meer eet !

peggy
peggy
10 jaren geleden

De mens wil graag bedondert worden!!!

leon***
leon***
10 jaren geleden

ik zet gewoon een koe in de tuin en als ik honger heb snij ik er iedere keer een stukje vanaf

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Koop je vlees bij lokale slagerijen of bij de boer. Dan wordt je niet snel belazerd want je weet van wie je je vlees koopt dusss.

Goed biologisch vlees is er genoeg in dit land.

Als je dus vlees eet ga dan dan kopen bij een bekende lokale slager en die zijn overal te vinden.

En ook je vis en groenten kopen bij degene die je kent.

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Koop je vlees bij de lokale slager

sonja
sonja
10 jaren geleden

wat een zeikerds, weet je wat mij ‘misselijk’ maakt? Mensen die hun eigen Nederlands taal niet eens zonder taalfouten kunnen schrijven.

Geef mij maar een lekker stuk vlees. Koe, hert, varken, ik vind het allemaal heerlijk. Lijm het om het als 1 geheel te laten lijken, lekker boeiend. Met transglutaminase, een enzym in poedervorm dat uit een bacterie wordt gehaald (die echt niet schadelijk is), of met fibrinogeen, een eiwit gewonnen uit het bloed van slachtdieren (bloed is door de eeuwen heen gebruikt door de mens als voedselbron, en nog steeds in sommige landen).
Een voedingsadditief of voedseladditief is een stof die wordt toegevoegd aan een voedingsmiddel. Bijvoorbeeld kleurstof, conserveermiddel, antioxidant, emulgator, stabilisator, zoetstof, smaakstof, geurstof of smaakversterker. Veel additieven zijn gewoon natuurlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld vitamine C, citroenzuur, of rode bieten. Niet iedere natuurlijke stof is echter automatisch ongevaarlijk. De sterkste giffen komen uit de natuur.

In de Europese wetgeving worden maximale toegestane hoeveelheden aangegeven, die afhangen van het soort levensmiddel. De aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) geeft aan hoeveel je van zo’n stof dagelijks mag innemen zonder dat er, zover bekend, noemenswaardige gezondheidsrisico’s zijn.

Het liefst heb ik mijn vlees vers net als vele andere mensen maar bio vlees is duurder, mensen steeds armer.. wat denk je zelf dat ze zullen kopen al kijkende naar hun knip? Anyway, straks weer lekker jagen op m’n eigen grond voor vers vlees , een luxe die niet veel mensen hebben en die ik koester.

Als je blindelings geloofd dat je vlees uit de supermarkt gezond is zonder additieven.. good luck to you. Don’t be so shocked when you read ‘news’ like this.

Silber eye
Silber eye
10 jaren geleden

Ik eet steeds minder vlees de behoefte is net als met alcohol aan het verdwijnen. Ik begon mij jaren terug te ergeren aan de kwaliteit zoals de schandalen en het injecteren van vlees met vloeistoffen en al die nare verhalen eromheen zoals veeziekten door dieren op een kluitje te houden met stress en de bijbehorende ellende.
Net als fenomeen de warme bakker is er ook zoiets als een keurslager welke de zelfde kwaliteit als de supermarkt verhandeld, evenals roken zit smaakbeleving ook tussen de hersenhelften, vleesconsumptie is een milde verslaving je bent er zo vanaf.

Mijn ervaring is als je mindert met vleeseten de behoefte ook afneemt ik gebruik smakelijke alternatieven zoals paddestoelen en verse kruiden.
Vlees eten schaad de gezondheid zoals ongevoeligheid voor penicilline, Creutzfeldt-Jakob Disease en wat al die hormonen en andere toevoegingen de mens aandoen ik zou het niet weten maar goed is het zeker niet.

Verwacht niet dat de Europese wetgeving voorziet in zoiets als veilig voedsel, alles is schijnveiligheid men voert de goederen de Europese grenzen over en voert het weer opnieuw in en het wordt als legaal geconsumeerd.
Groenten uit Egypte bijvoorbeeld welke vol zitten met DDT bestrijdingsmiddelen het kan en mag allemaal, de toezichthouders ook wel waakhond genoemd hebben allemaal een bureaustoel functie veldwerkers zijn lange tijd geleden wegbezuinigd of gepromoveerd tot een bureaustoel manager welke zich alleen nog zorgen maakt om zijn baan en inkomen.
De mens heeft zowel dier en gewas gemanipuleerd houdt dat in gedachten nu is er momenteel een betrekkelijk nieuw fenomeen Spelt brood best aantrekkelijk vooral de nutriënten maar helaas er is een broodbesluit welke toestaat er mee te rotzooien je proeft de roggebloem er zo tussen uit je wordt opnieuw bedonderd, er is gewoon geen wetgeving welke toeziet op ons voedsel.

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Niet wijzen naar de overheden; zij zijn een afspiegeling van de bevolking. Als wij niet zouden vinden dat ze “goed ” werk deden , zouden wij ze niet gekozen hebben en op die plaatsen laten zitten.
Ieder volk krijgt de regering die het verdient.
Als wij unaniem ( wat trouwens een utopische gedachte is, maar dat terzijde) zouden kiezen voor Moeder Aarde en ons allen zouden bekommeren om het wel en wee van mens, dier en plant, zouden deze mensen niet onze “regering” zijn en ons allerlei giftigs in onze strot duwen. Dan zouden zij Monsanto en consorten verachten en uitbannen. Dan zouden zij zich inzetten voor een systeem waarin dieren een dierwaardig bestaan krijgen, ongeacht of ze wel of niet ter consumptie worden aangeboden. Dan zouden wij ons geen zorgen hoeven maken om de E-tjes, of de chemische additieven. ….. met gevolgen voor onze kinderen.
Maja, das een hele mooie droom, zal wel een droom blijven, want NIEMAND is bereid consequenties te nemen. En te zeggen; nu opgehoepeld jullie met je rare ideeën….
Wie durft het voortouw te nemen ? Pim Fortuyn was zo iemand, en we weten allemaal hoe zijn leven afliep……. Schuldig dus aan deze wantoestanden zijn WIJ ALLEMAAL. GEEN VERANTWOORDING NEMEN IS MOND HOUDEN EN ACCEPTEREN DAT ER NIETS VERANDERD !!!

josie
josie
10 jaren geleden

Gewoon zelf kippetjes houden en wat konijnen, dan weet je wat je eet. Wel goed uitkijken welk voer je ze geeft, want in de meeste voer zit behoorlijk wat rotzooi in en meer dan je denkt.

Eric
Eric
10 jaren geleden

Wat is tegenwoordig nog wel echt gezond? Al vraag ik me af of deze ‘lijm’ schadelijk is. Ik maak me meer zorgen over alle antibiotica e.d. die de dieren krijgen en wij zo via het vlees binnen krijgen. Hetzelfde geldt ook voor groente, fruit en zuivel, alles is behandeld met pesticides of weet ik wat om het beter houdbaar en een mooier kleurtje te geven.
Zelfs bio spullen zijn vaak niet echt bio. Als ik fabrikant van een of ander vleesproduct was en voor biovlees 3x zoveel kan rekenen dan is zo’n stickertje gauw op de verpakking geplakt!

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x