Binnenland

‘Wanneer worden alle partijen van Rutte IV illegaal verklaard?’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Tweede Kamerleden Agnes Mulder (CDA) en Henk Nijboer (PvdA) constateerden dat ze 10 jaar geleden zijn ‘bedonderd’ en ‘bedrogen’ door het kabinet-Rutte II over de gaswinning van 2013.

“Ik heb even rondgekeken. Ik geloof dat alleen mevrouw Mulder en ik de afgelopen tien jaar in de Kamer hebben gezeten. Ik was in het begin geen woordvoerder gaswinning, maar ik heb toen wel bijna alle debatten bijgewoond als Groninger. Een heel groot punt van de Kamer was de leveringszekerheid: wat is daarvoor nodig, welke exportcontracten zijn er? Er is heel lang en heel precies over gedebatteerd. Er werd steeds door het kabinet, door minister Kamp, gezegd: het is echt onverantwoord; ziekenhuizen sluiten en verzorgingshuizen gaan dicht. Toen ik die verhoren zag, voelde ik me bedonderd en bedrogen. Sterker nog, ik bén bedonderd en bedrogen. Ik vraag mevrouw Mulder hoe zij daartegen aankijkt,” zei Nijboer.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ja, dat ben ik ook,” antwoordde Mulder.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ongekend in een democratie

“En dat is wel erg. Want die 54 miljard kuub heeft toen een enorme ontwrichting gegeven in Huizinge. De Kamer heeft een heleboel fout gedaan en daar hebben we het vandaag ook over, maar de hele Kamer zei: let op, het moet minder, maar we weten niet hoeveel. Het kabinet zei: kan niet. Dat blijkt dus gewoon gelogen te zijn. Dat stelt mevrouw Mulder met mij vast. Dat is wel ongekend in een democratie,” voegde Nijboer toe.

Mulder zei nog: “Ja, dat is het zeker. Over die hoge gaswinning in dat jaar hebben we het nog heel vaak gehad. Dan ben je toch wel verbaasd dat dat gewoon door een ambtenaar zomaar kan worden besloten in zo’n gasgebouw. Daarna kan je het ook niet meer terugdraaien. Ik vind dat echt heel heftig.”

Financieel expert Ab Flipse vraagt zich hardop af: “Als partijen verboden kunnen worden op basis van ‘het ondermijnen van de rechtsstaat’, wanneer worden alle partijen van Rutte IV dan illegaal verklaard?”

4.9 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
10 maanden geleden

Samenzwering door uitsluiting van een groot deel van het volk. Landverraad.

Mar
Mar
10 maanden geleden

Ze komen er mee weg. Klaar die wefbende

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
10 maanden geleden

Nederland ingeschreven als een bedrijf is FAILLIET.. .. DUS DE HELE REGERING/PARTIJEN ZIJN ILLEGAAL !!

Hesa
Hesa
10 maanden geleden

Alle partijen waren aanwezig bij de beslissingen van 13 jaar rutte, dus hoezo bedonderd..
Is het verkiezingstijd ofzo.
Zooo ongeloofwaardig.

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x