Homepagina » Universum » Foto van ‘slang’ op Mars voedt complottheorie
Foto van 'slang' op Mars voedt complottheorie

Foto van ‘slang’ op Mars voedt complottheorie

UFO-jagers doen al geruime tijd onderzoek naar de foto’s die Marsrover Curiosity naar de aarde stuurt. Ze zoeken onder meer naar bewijs voor leven, verloren beschavingen en bezoekers van andere planeten.

Deze keer zijn ze naar eigen zeggen op een cover-up gestuit, meldt de Houston Chronicle. De vondst van iets wat op een slang lijkt, heeft de discussie aangewakkerd. Eén iemand zei op YouTube: “Ik geef je een hint, er is geen rover op Mars. Deze foto’s zijn in de woestijn gemaakt.”

Veel complottheoretici zetten vraagtekens bij de echtheid van de Marsmissies van NASA. Anderen zijn ervan overtuigd dat het een foto van een slang is op het oppervlak van de rode planeet.

Filmset

“Er zijn steeds meer mensen die geloven dat de rovers van de NASA de aarde nooit hebben verlaten,” aldus de website Chemtrailsplanet.net. “Ze geloven dat de foto’s die ze zogenaamd op Mars maken in werkelijkheid in afgelegen gebieden op aarde zijn gemaakt.”

Zij stellen dat een afgelegen Canadees eiland, dat door NASA wordt gebruikt om de omstandigheden op Mars na te bootsen, een filmset is waar de beelden ‘terug’ naar de aarde worden gestuurd. De foto van de slang is volgens hen bewijs dat de NASA per ongeluk wilde dieren vastlegt op nepfoto’s van Mars.

Maanlandingen

De NASA wordt al tientallen jaren beschuldigd van complotten. Zo geloven mensen dat de maanlandingen in de jaren zestig in scène zijn gezet zodat de Verenigde Staten de ruimterace konden winnen van de Sovjet-Unie.

Anderen geloven dat het een manier was om meer geld los te peuteren of om de aandacht af te leiden van de Vietnamoorlog.

[Chron]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Goed dan zal ik een andere foto tonen.

  http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/01462/mcam/1462MR0072970110703592E01_DXXX.jpg

  Rechts op de foto in het midden zit een scheur in de rotsformatie. Aan de bovenkant van die scheur aan de linkerkant zit een donker gedeelte. Zoom daar maar eens op in. Slangen op Mars zijn uiterst giftig voor mensen volgens Andrew Basiago (die gewapend naar mars moest).

  Wie nu beweert dat het foto’s zijn van hier op Aarde zal ik eens een andere foto onder zijn neus tonen en kijken of je dan nog zegt dat de foto’s hier op Aarde worden gemaakt.
  Ik zou dat beest niet tegenover mij willen hebben staan. En zo heb ik bergen foto’s van wezens die hier echt niet voorkomen.

  5 likes
  • Edgar schreef:

   Maar goed dat daar water is gevonden en daar leven gewoon ook mensen zoals hier.
   Lokki, het is een tuinslang ze moeten op Mars ook gewoon de plantjes water geven.
   Absoluut geen giftige slang ik heb dezelfde op de televisie gezien en ze vertelde dat ze niet giftig waren.

   5 likes
  • Sparrow schreef:

   Loki
   Wat voor beest? In dat donkere gedeelte wat je beschrijft? Of ligt daar bovenop een versteende sierletter d? of zie ik er toch maar een versteende lepel in…?
   Toon ons dan maar die andere foto’s van die wezens die hier niet voorkomen.

   7 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    Als je de foto in 4 gelijke delen doet, dan kijkt naar het rechter bovendeel, dan zie je iets onder en rechts van het midden een slangenkop en deel van zijn lichaam liggen, of een steen die er op lijkt…

    2 likes
    • Loki schreef:

     Huh wat bedoel je Rob.

     Nog een hint in deze foto. Als je nou recht onder die slang naar beneden gaat in de afscheiding rotsen/zand, dan zie je witte vlekken en links daarvan een bruinige vlek, zoom daar maar met 400% op in.
     Daar staat een witgrijs wezen. je kunt ze hoofd zien, nek romp schouder en zijn linker arm (eigenlijk rechts).
     Dit heb ik expres niet gezegd om te kijken of iemand het op viel. Je kunt ook heel goed zien dat er met die plek is gerommeld door NASA.
     MAAR er zijn nog 4 a 5 dingen te zien. Veel succes.

     0 likes
   • Loki schreef:

    Sparrow
    Vraag maar aan Marnic die heeft ze van mij al gekregen.

    0 likes
  • mario schreef:

   kom maar op met die foto,s en overtuig mij?

   8 likes
  • marnic schreef:

   post die foto’s maar hier in de reactie box of stuur ze naar [email protected]

   ben enorm benieuwd naar die gevaarlijke wezens en andere zaken.

   6 likes
  • Loki schreef:

   Ik weet het beter gemaakt. Wie foto’s wil van Mars kan mij een email sturen onder vermelding Mars foto. [email protected].
   Ik zal een map maken die iedereen krijgt en dan kan jullie allen het zelf bekijken of het een complot is of niet.
   Wie daarna nog meer wil kan ook en wie nog vragen heeft krijgt netjes antwoord.

   1 likes
 • Quasimodo schreef:

  Hoe komt het dan dat al die dieren die daar gespot worden (vaak onduidelijke foto’s) allemaal dezelfde kleur hebben als de rotsen en het zand? Waarom eens nooit een lekker fel gekleurde cameleon of zoiets? Of zijn ze daar kleurenblind?

  11 likes
 • Filmset schreef:

  De Russen, Chinezen.. welke niet Amerikaans gezinde regering dan ook? hebben ooit gesproken van een fake landing.. Daarnaast moeten vele mensen er aan mee hebben gewerkt om dit te werk stellen en uit deze kring is nooit iets dergelijks naar voren gekomen. Waarom mensen geloven in een fake landing is pas echt het onderzoeken waard, voor psychologen wel te verstaan 😉

  10 likes
 • frans schreef:

  We kunnen door al het Aardezand dat ons in de ogen wordt gestrooid niet meer het Marszand onderscheiden.
  De oorlogen daar op Mars zijn in de 13e en 14e eeuw gestopt.
  De strooizandverwarring heeft waarschijnlijk een functie.

  0 likes
  • Wilhelm schreef:

   Loki, je bazelt maar wat en hebt waarschijnlijk aandelen in de onzin wat nasa ons geeft, misleiding het lukt niet al te goed want mensen hebben door dat we besodemieterd worden.
   Dat jij nog kunt slapen daar snap ik niets van, wat je kunt leren van jezelf dat sommigen geen emoties hebben, niet dan Loki je verteld niets dan onzin.

   0 likes
   • Loki schreef:

    Wilhelm
    Ik bazel helemaal niks en als u denkt dat ik over 1 nacht ijs ga, zit u er faliekant naast.
    Als je al zo’n 15 jaar onderzoek doet kan je echt wel onderscheiden wat echt is en niet.
    Maar mail me dan, kun je het zelf zien. Maar dat doen we natuurlijk niet. En anders moet u niet van die onzin uitkramen.

    1 likes
    • Rob ter Horst schreef:

     Al 15 jaar onderzoek? Tjemig, ga je opgeven voor de IG Nobelprijs volgend jaar… 😉

     3 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Jij doet er zelf alles aan om niet serieus genomen te worden!
      Jij komt met foto’s die iedereen op de website’s van NASA en JPL kan bekijken, en doet daar dan heel geheimzinnig over, net alsof die foto’s van jou afkomstig zijn, en jij “ziet” dingen daarop die anderen niet zien. Nou, heb je dat sneetje brood al gezien…

      4 likes
     • Loki schreef:

      Misschien hebben ze voor jou nog een plaatsje op de toneelschool. Want elke keer blijkt dat je niet serieus te nemen valt. Op jouw zal ik dus niet meer reageren.

      1 likes
  • Loki schreef:

   frans

   Klinkt allemaal een beetje warrig. Kennen ze klaas vaak ook op Mars.
   Dat er oorlogen geweest zijn op Mars staat als een paal boven water. Maar verklaar je nader.

   0 likes
 • ferrimassi schreef:

  Ach ze hoaxen ook massavernietigingswapens en Bukrakketen. De cia heeft eens gemeld dan hun werk pas geslaagd is als alles wat we denken te weten vals is. Wie weet wat er nog waar is in onze wereld.

  4 likes
  • Filmset schreef:

   Natuurlijk faken ze ‘wapens’ zou ik zeggen. Het is mooi machtiger te lijken dan dat je bent.. of juist je macht te tonen als verstoppen niet zo goed lukt of als tipje van de sluier (wel of niet fake) en daarnaast is het moeilijker te ontkrachten als het niet klopt omdat je hier als serieuze partij hier sowieso niet in trapt. Dat is toch net iets anders als een natie voor joker zetten met het aan tonen van een fake landing.

   4 likes
   • ferrimassi schreef:

    Ik bedoel de wapens van saddam en de zogenaamde foto’s van centrifuges. En in het Oekraïne conflict komen ze met google earth plaatjes. Punt is dat we de VS niet kunnen vertrouwen als het op “bewijs” aankomt. Deze mars beelden kan je prima faken in een woestijn met een rood filter. Pas als andere naties missies doen ben ik overtuigd.

    0 likes
 • Predator schreef:

  De eerste mens op de maan was toch een wedstrijd onder de landen Amerika Rusland en China?
  Alsof Rusland en China niet op onderzoek uit gaan of dat fake was of niet.?Of zeg ik nu wat stoms?..

  6 likes
  • ferrimassi schreef:

   Klopt, het was een pikmeetwedstrijd ten tijde van de koude oorlog. Veel mensen denken dat de maanlanding gehoaxed is. Het zou een flinke deuk opleveren als de amerikanen zouden falen.
   Het werd wereldwijd uitgezonden, min of meer live. Er is heel veel mis met de beelden en foto’s..
   Lichtbronnen die niet kloppen en bijvoorbeeld rover bandensporen voordat het apparaat goed en wel uitgepakt is. Waarom een omslachtig ruimtestation ipv een maanbasis vraag ik me af. Waarom 40 jaar stilstand in missies naar de maan?

   1 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  Wordt tijd dat deze mensen eens zonder enige twijfel aantonen waar precies op aarde deze foto’s gemaakt zijn. En dat Canadese eiland? Op de website van de NASA wordt dit aangegeven als testgebied, omdat het op Mars lijkt…

  6 likes
 • Einstein schreef:

  Donald Trump & Flat Earth – Maine Republic Article – Mark Sargent

  https://www.youtube.com/watch?v=FDA3arYxeUw

  Volgens mij zit er een addertje onder het gras bij NASA

  4 likes
 • Baal Luciferius schreef:

  Mars rover staat mooi geparkeerd op Devon island…op aarde welteverstaan…er zijn geen wagentjes op mars…de foto’s komen gewoon van deze aardkloot.

  Buitten dat vang ik al jaren slangen in het buitenland en heb deze ook op foto’s staan. na het “inkleuren” van jouw “mars slang” kan ik er geen dier van maken danwel ik het vreemd vind dat je erkent dat er maar liefst 2 kern explosies waren in de atmosfeer die het leven zouden hebben uitgeroeid. En plots zijn daar alsnog dieren….hardnekkige beestjes die mars bewoners.

  Ik denk dat je appels met peren vergelijkt en een berg fantasie hebt. Als je wat vaker naar buiten zou gaan en dieren pas echt leert karakteriseren in plaats van heel de dag “mars” plaatjes analyseren op tekenen van leven zou je ze misschien beter kunnen onderscheidden.

  3 likes
 • arie schreef:

  Heel simpel, Ze zijn niet op mars geland. Ondanks dat we heel moderne systemen hebben, Hoe kan het zijn dat ze zulke scherpe fotos’ naar de aarde kunnen sturen. Afstand is simpelweg toch veel te groot voor een duidelijke overdracht? We worden mooi voor de gek gehouden! Al die marsfoto’s komen uit een woestijn… Er zijn ook foto’s opgedoken waar bouwwerken opstaan.. Trek je lering.

  0 likes
  • Loki schreef:

   Arie

   Denk je dat nou echt? Man man, u weet verdomd weinig inzake Mars.
   Boven staat mijn emailadres, ik wil u wel wat foto’s sturen en dan kijken of u die mening dan nog steeds bent toe bedeeld.

   1 likes
 • jro schreef:

  Mars kent een geringe atmosfeer, waarin oppervlakte water onmiddellijk verdampt en waarbij het magnetisch beschermend veld van Mars heel zwak is, waardoor schadelijke zonne- kosmische straling min of meer ongehinderd het oppervlak kan bereiken.
  Nee, een biosfeer op Mars lijkt me niet voor de hand liggen. Wellicht is er in het verleden een heuse biosfeer geweest, die althans volgens Velikovsky verdwenen zou zijn nadat Venus als aanvankelijke komeet de atmosfeer van Mars in het voorbijgaan meegezogen zou hebben. Wie weet, of er ondergronds nog enige vorm van leven mogelijk is in geïsoleerde gemeenschappen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >