Homepagina » Mens en Dier » Door Bill Gates gesteund fonds krijgt 3,5 miljard coronasteun van de overheid
gates
Foto: Bill Gates (The Times of India CC BY 3.0)

Door Bill Gates gesteund fonds krijgt 3,5 miljard coronasteun van de overheid

De Amerikaanse president Joe Biden heeft 1,9 biljoen dollar beschikbaar gesteld voor een ‘historisch’ steunpakket. De komende weken gaat hij op reis door het land om het coronapakket aan te prijzen. Afgelopen weekend kregen Amerikanen de eerste cheques van 1400 dollar. Er gaan ook vele miljarden naar noodlijdende staten en gemeenten, zodat zij weer mensen kunnen aannemen. De coronasteunwet van Biden wordt als ‘revolutionair’ gezien.

Diep weggestopt in de wet staat echter een schokkende clausule. Er gaat namelijk minstens 3,5 miljard dollar aan belastinggeld naar een stichting die wordt gesteund door multimiljardair Bill Gates. Het lijkt er dus op dat dit ‘revolutionaire’ steunpakket, dat officieel bedoeld is om arme Amerikanen te helpen, een enorme verspilling van belastinggeld is, schrijft Samantha Chang voor de website The Western Journal.

Op pagina 613 van de 628 pagina’s tellende wet valt te lezen dat er een bedrag ‘van minstens 3.500.000.000 dollar’ zal gaan naar The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, dat de Bill & Melinda Gates Foundation als ‘belangrijke partner’ heeft.

Nog schokkender

Het is niet duidelijk waarom er nu opeens 3,5 miljard dollar aan Amerikaans belastinggeld moet worden doorgesluisd naar dit fonds. Als gevolg van de lockdowns zijn miljoenen Amerikanen hun baan kwijtgeraakt en ligt de economie in puin. Talloze kleine bedrijven hebben hun deuren gesloten en veel mensen hebben moeite om brood op de plank te krijgen en hun rekeningen te betalen.

De Democraten hebben de coronasteunwet de ‘American Rescue Plan Act of 2021’ gedoopt, hoewel deze wet geen Amerikanen zal redden. Een cheque van 1400 dollar is in veel gevallen een druppel op de gloeiende plaat.

Nog schokkender is dat het fonds al meer dan 2,49 miljard dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation heeft ontvangen en de komende twee jaar nog eens 760 miljoen dollar zal ontvangen. Waarom heeft The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria dan 3,5 miljard dollar aan Amerikaans belastinggeld nodig uit een grote pot geld die bedoeld is om Amerikaanse burgers te helpen?

Bill Gates is bezorgd

Wat heeft het bestrijden van aids, tuberculose en malaria op verschillende plekken in de wereld te maken met de corona-uitbraak in Amerika? Ironisch genoeg zei Bill Gates ‘bezorgd te zijn’ dat de coronasteun niet goed terecht zal komen.

Ondertussen is Biden druk met het ondertekenen van decreten die Amerikaanse belastingbetalers dwingen om te betalen voor geslachtsoperaties.


[Western Journal]

5 26 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
6 maanden geleden

Misselijke corrupte toestanden….

Jess
Jess
6 maanden geleden

Nederland gaat hier ook achteraan! Let maar op!

Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Hoe ziek wil je het hebben!

Patrick
Patrick
6 maanden geleden

Straks zijn de amerikanen nog failliet .

x

Check Also

baudet

Baudet tegen kabinet: ‘U rubber-stampt Nederland regelrecht een hel in, waarbij 1984 verbleekt’

U bent straks verantwoordelijk voor een medische ...

israël

Israël: Geen derde prik? Dan ben je na 6 maanden niet langer ‘volledig ingeënt’ en verlies je vrijheden

Hoewel de meerderheid van de Israëlische bevolking ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x