Mens en Dier

Fleur Agema pakt Rutte hard aan: ‘Hij heeft gewoon een harde lockdown afgekondigd en komt met dit slappe verhaal’

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Fleur Agema (PVV) zei dinsdag tijdens het coronadebat: “Het is belangrijk dat de premier nu tegen ons zegt dat hij gaat investeren in het ophogen van de capaciteit op de intensive cares, dat volumegroeibeperkingen van de ziekenhuizen van nul procent volgend jaar van tafel gaan en dat de nieuwe hoofdlijnakkoorden waarover hij schrijft in zijn nieuwe coalitieakkoord van tafel gaan.

En ook dat, als het gaat over de inhaalzorg, de rekening daarvan niet op het bordje wordt gelegd van de verzekeraars, waarmee het in de zorgpremie terechtkomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Premier Rutte beweerde dat in het regeerakkoord niet wordt bezuinigd op zorg, ‘geen dubbeltje’. “Er gaat heel veel extra geld naar de zorg, maar we zetten er wel een rem op.”

Ontraden en verworpen

Agema confronteerde hem vervolgens met de cijfers. “We kunnen allemaal semantische discussies voeren over of er nou wel of niet bezuinigd wordt op de zorg, maar we weten allemaal wat er is gebeurd de afgelopen jaren: 19 intensive cares weg, in de vijf jaren voor de crisis 914 ic-verpleegkundigen weg. Als we die wel hadden gehad, hadden we er gewoonweg beter voor gestaan,” zei ze.

Ze wees er verder op dat de PVV een motie heeft ingediend om de ic-capaciteit in ieder geval te verhogen tot het gemiddelde in Europa, maar dat die motie is ontraden en verworpen.

Rutte beweerde opnieuw dat er niet wordt bezuinigd op de zorg. “Wat we moeten bereiken, is dat we de enorme kostenstijging daar onder controle houden en enigszins afremmen, maar dan zal er nog steeds heel veel geld naar de zorg gaan.”

Ongelofelijk

Kamerlid Agema zei dat ze heel concreet vroeg om te investeren in ic-capaciteit. “Het naar een soort Europees gemiddelde groeien, is een gekke gedachte, omdat dat zou betekenen dat veel ic-bedden leegstaan en daar krijg je geen personeel voor,” antwoordde Rutte.

De premier voegde toe dat er de komende jaren veel geld wordt geïnvesteerd in de ‘pandemische paraatheid’. “Daar hoort ook het flexibel kunnen opschalen van de ic-capaciteit bij.” Hij verzekerde Agema dat er ‘niet wordt bezuinigd’.

“Het is ongelofelijk. De minister-president heeft gewoon een harde lockdown afgekondigd en komt met dit slappe verhaal. Flexibel opschalen is precies hetzelfde als wat tot nu toe steeds is gedaan. Er wordt flexibel opgeschaald, maar de operaties gaan navenant naar beneden. Er zijn mensen die straks bij flexibel opschalen weer opnieuw geen operatie of behandeling krijgen. Op een gegeven moment liggen er coronapatiënten in operatiekamers. Dat is wat flexibel opschalen is,” zei Agema.

Zo kan het niet langer

“En uiteindelijk gooit de minister-president dan het land weer dicht. Flexibel opschalen, wat hij doet in het coalitieakkoord en wat hij wil blijven doen, werkt dus niet. Er moeten structureel meer intensivecarebedden komen, minimaal het Europese gemiddelde. Ik hoor hem hier weer zeggen dat hij dat niet gaat doen,” voegde ze toe.

“Over de inhaalzorg gaat hij nog praten. Nee, de minister-president moet nu zeggen wat er gebeurt met de kosten van de inhaalzorg, want zo kan het niet langer. Hij kan niet lockdown op lockdown af blijven kondigen. Hij kan niet iedere keer als de golf over de dijk dreigt te komen het land maar op slot gooien. Waarom ziet de minister-president niet in dat hij moet investeren in de zorg, moet investeren in structureel meer intensivecarebedden, structureel moet investeren in de ziekenhuizen en ervoor moet zorgen dat de coronarekening straks niet op het bordje komt van de premiebetaler?”

De motie van Agema over de ic-capaciteit structureel verhogen tot minimaal het gemiddelde in andere Europese landen werd verworpen:

4.9 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

” , maar we weten allemaal wat er is gebeurd de afgelopen jaren: 19 intensive cares weg, in de vijf jaren voor de crisis 914 ic-verpleegkundigen weg.”
Dit beleid is goedgekeurd op 17 maart j.l. door de Nederlandse massa. Een ieder had kunnen en moeten weten wat de herkozen partijen hebben uitgespookt.

“De motie van Agema over de ic-capaciteit structureel verhogen tot minimaal het gemiddelde in andere Europese landen werd verworpen:”
Yep, en ook hier heeft de Nederlandse massa gewoon gestemd op 17 maart.

In dat opzicht functioneert de democratie in Nederland uitstekend.

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

Rutte en zijn duistere kompanen zijn weinig goeds van plan. Je hoeft niet achter de tralies te zitten om een gevangene te zijn.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Rutte is een MK Ultra Product. Nooit gekozen maar aangesteld door de Cabal en zodanig geprogrammeerd dat hij alleen orders uitvoert. Fleurtje en anderen kunnen roepen wat ze willen maar deze satanische entiteit is niet van deze wereld dan wel demonisch bezeten !

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Huh, de 4 grootste partijen die ver in de minderheid zijn, kunnen de motie verwerpen ?

Overigens, hebben jullie al gezien wat de zorg voor kerstpakket krijgt ? Om je voor te schamen !

https://www.bndestem.nl/binnenland/verbazing-bij-ziekenhuismedewerkers-over-karig-kerstpakket-slaat-volledig-de-plank-mis~ac276da1/

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x