Natuur en Milieu

Sneeuw in alle 50 staten in Amerika: koudste februari in tientallen jaren

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten is de maand maart begonnen met sneeuw in alle 50 staten. Duizenden vluchten zijn geannuleerd. In het hele land worden records verbroken. Er wordt ook wel gesproken van een ‘whiteout’.

In New York was februari de koudste maand in 81 jaar. De gemiddelde temperatuur is er 11 graden lager dan normaal. Ook in andere stedelijke gebieden, waaronder Chicago en Pittsburgh, is het in tientallen jaren niet zo koud geweest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De Amerikaanse kustwacht zet ijsbrekers in om de rivier de Hudson in New York en de Delaware in Philadelphia begaanbaar te maken. Volgens The New York Times is het sinds februari 1934 niet zo koud geweest in New York. Alleen in het jaar 1885 was het nog kouder in de maand februari.

Sneeuw in alle 50 staten in Amerika: koudste februari in tientallen jaren
Fietstunnel door de sneeuw in Boston (YouTube)

Het noordoosten van Amerika werd in februari vier keer getroffen door een sneeuwstorm. In Boston is 1,8 meter sneeuw gevallen sinds het einde van januari. Volgens meteorologen is dat een record: nog nooit viel er in Boston zoveel sneeuw in februari.

De extreem strenge winter zorgde ervoor dat in Boston 106 gebouwen zijn ingestort. De grote hoeveelheden sneeuw verzwaren de daken zo erg dat die instorten. De VS kampt met een extreem koude winter en temperaturen die ver onder normaal liggen. Het koudst was het in Embarrass (Minnesota), waar het kwik daalde tot -41 graden.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Amerika is slechts een klein gedeelte van de wereld. In rusland smalten de permafrost lagen zienderogen en grote hoeveelheden methaan komen vrij. In Noorwegen was het een zeer zachte winters en zijn bijna alle gletschers verdwenen, Dat er meer sneeuw is komt doordat er meer neerslag is doordat er meer waterdamp is doordat de oceanen en meren warmer zijn dan voorheen. Ook wij kunnen dergelijke fenomenen verwachten in de toekomst. En ondertussen breekt een blok ijs half zo groot als nederland af in antartica. Maar goed, laten we on vooral weer gek maken omdat enkele stoere armerikanen met de ijsschep op tv opscheppen over de “amazing” hoeveelheid sneeuw … ze overdrijven weer zoals altijd ( mass destruction, mass terrorist, mass russian inviasion) .. its all big BS.

emka
emka
9 jaren geleden

Ben geen meteoroloog, maar is dit niet gewoon een voorloper van El Nino?

henk001
henk001
9 jaren geleden

In de commentaren van het artikel kun je lezen dat dat van die alle 50 staten niet klopt. En de gemiddelde temperatuur was gemiddeld over de VS in februari redelijk normaal. Alleen: in het oosten was het zeer koud en in het westen was het zeer warm (zie http://www.washingtonpost.com/blogs/capital-weather-gang/wp/2015/03/02/u-s-runs-hot-and-cold-in-record-shattering-february/). In New York was het 11 graden kouder dan normaal — in San Francisco was het even zo veel warmer dan normaal. En voor iemand weer gaat mekkeren “waar blijft die opwarming nou?”. Dit gaat over een deel van de VS. Niet over de wereld. In Nederland was de winter weer zacht en de wereldwijde temperatuur in Januari was .75 °C boven het gemiddelde van 1950 – 1980 (in vergelijking met 2014: .68 °C)

Matt
Matt
9 jaren geleden

Is dat ook in Californië? Want daar kampen ze al 2 jaar met extreme droogte.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x