Homepagina » Binnenland » Op z’n zachtst gezegd schokkend: Nederlandse regering wist dat Syrische jihadisten burgers ontvoerden en executeerden, maar steunde hen toch
Op z'n zachtst gezegd schokkend: Nederlandse regering wist dat Syrische jihadisten burgers ontvoerden en executeerden, maar steunde hen toch

Op z’n zachtst gezegd schokkend: Nederlandse regering wist dat Syrische jihadisten burgers ontvoerden en executeerden, maar steunde hen toch

De Nederlandse regering was tot in detail op de hoogte van de misdaden die werden begaan door de Syrische terreurbeweging Jabhat al-Shamiya, zo blijkt uit een mailwisseling uit 2016 tussen Amnesty International en het ministerie van Buitenlandse Zaken waar Nieuwsuur en Trouw de hand op hebben weten te leggen.

Toch besloot de regering om Jabhat al-Shamiya in 2017 te ondersteunen.

Uit een rapport van Amnesty International blijkt dat de beweging zich schuldig heeft gemaakt aan mensenrechtenschendingen. De groep ontvoerde burgers en voltrok executies.

Staken

Amnesty vroeg toenmalig minister Bert Koenders zijn invloed te gebruiken om landen die Jabhat al-Shamiya steunden, ertoe te bewegen de hulp te staken.

Hij noemde het Amnesty-rapport ‘verschrikkelijk’ en zei dat de mensenrechtenorganisatie terecht aandacht vroeg voor de misstanden.

Een jaar later begon de Nederlandse overheid de terreurbeweging zelf te steunen, met onder meer pick-uptrucks en uniformen.

Schokkend

“Dat de Nederlandse regering deze groepering steunde […], is op zijn zachtst gezegd schokkend,” zei Diana Semaan, die het Amnesty-rapport heeft geschreven.

Ook de Nederlandse VN-ambassadeur Karel van Oosterom was op de hoogte van de mensenrechtenschendingen die de door de Nederlandse regering gesteunde groepen in Syrië begingen.

Tot in detail

Carla del Ponte, voormalig lid van de VN-commissie die oorlogsmisdaden in Syrië onderzocht, zei dat Van Oosterom ‘tot in detail’ op de hoogte was van een rapport waarin werd gewaarschuwd dat de Sultan Murad Brigade, een andere groep die Nederland steunde, de inwoners van Aleppo zou onderdrukken.

Foto: FutureTrillionaire Wikimedia Commons

[Nieuwsuur, Trouw]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Ja, en nu……wat DOEN we aan de terroristensteuners in den Haag????

  Natuurlijk……helemaal NIETS!!

  Klagen, veroordelen (op papier) en op internet dingen plempen ja, maar dit zooitje vuile teringleiders die het licht niet in hun ogen verdienen en daarbij ook ONS, het steeds achterlijker wordend gepeupel, recht in ons gezicht uitlachen en ons wederom nog meer geld van ONS VERDIENDE loon/salaris afpakken om zichzelf in de kont te steken!!

  Wij, beste medereageerders, wij verdienen het absoluut niet beter.

  Binnenkort nog een heerlijk pak slaag erbij, als het daar bij blijft mag je overigens meer dan blij zijn, en politie bellen, ik zou het maar laten want dan word je ook nog gefrustreerd erbij.

  Gewoon dat pak slaag van een zandbakkiër uit verwegistan incasseren en wachten op het volgende!!

  Mooi toch, in je eigen land steeds meer ONDERDRUKT te voelen maar weigeren om er iets aan te doen, want werk, hypotheek, kindertjes (die zo’n zelfde pak slaag krijgen!!!! zie Duitsland, daar dagelijkse kost!!), autootje, uitgaan, lekker op slavenvakantie enz enz enz……..

  Heeft geen doel om me nog druk te maken.

  Dit achterlijk geworden volk is absoluut niet meer te redden!!!

  Maar ben ik nu onredelijk in mijn uitspraken…???

  Mensen, je hoeft die topcriminelen in dat Haagse rovershol niet af te schieten…….

  Het kan ook anders, en makkelijker!!!!!!!!!!!

  Ontduik of omzeil BELASTING, betaal contant en dit altijd en overal, stop met dat idiote pinnen, dat is voor SLAVEN!!!
  Maak het de overheid en alles wat daarmee te maken heeft met alles zo moeilijk en vervelend mogelijk.

  Belasten van overheidsdiensten is ook iets heel moois wat dagelijkste doen is én uit te bouwen is naar steeds meer dingen cq zaken!!

  Dit alles kan ZONDER fysiek geweld en zet toch meer zoden aan de dijk dan menigeen denkt.

  Ook een politieapparaat zo veel mogelijk belasten…..iemand die dit k.twerk willens en wetens wil doen die doet maar echter ik maak het ze moeilijk!!!

  Wake up people,

  Gladiator,

  I’ll never forget!!!

  33 likes
  • @gladiator

   als je geld wil hebben zul je toch moeten pinnen.
   ik betaal ook het meeste contant en dat blijf ik doen.
   briefjes van 500 honderd verdwijnen dit jaar en de rest gaat zo meteen met een sneltrein vaart.
   we hebben het als bevolking aan ons zelf te wijten dat het zover gekomen is en sommigen zijn te laat wakker geworden dus hebben we een gigantisch probleem.
   ik weet en geef je gelijk dat er iets gedaan moet worden aan het zooitje wat er nu zit maar, ik zou niet gauw weten wat ik eraan kan doen.
   ik kan op een partij stemmen die nog iets van oprechtheid in het vaandel heeft maar ik weet zo gauw niet wie.

   met vriendelijke groet,
   salvar

   6 likes
  • Gladiator, man je bent een voorvechter met een zeer goede kijk en advies op het goede en kwade, voor alle toekomstige slaven, maar deze toekomstige slaven luisteren niet naar voorvechters helaas. Pinnen is voor slaven, KLOPT heb een winkel, man als ik het tegen klanten vertelt hoe het zit, kijken ze me aan of ik van een andere planeet kom. Zelden zegt een klant tegen me ja je heb gelijk. Heb jaren geen pin gehad ivm rechtzaak gingen klanten aan de overkant pinnen bij mij, dus!! De jeugd groeit op met mobiele telefoon en pin en weten niet beter meer. Belasting ontduiken of omzeilen werkt alleen als 50% of meer van de Nederlanders vandaag stopt met betalen van hun belasting of BTW, maar niemand doet mee, heb het daar ook al vaak over gehad , ook hier hetzelfde, gekker nog vaak als reactie belasting is goed waar moet alles anders van betaald worden. Het is vechten tegen de bierkuil dus doe je eigen ding zolang je hier bent en wees gelukkig, wij gaan de toekomst helaas niet in positieve zin veranderen. mvg guido

   6 likes
  • Dit zijn goede adviezen @ Gladiator, contant betalen en zo weinig mogelijk meewerken aan hun satanische plannen. Zonder geweld of opzienbarende acties, daar zijn ze namelijk terdege op voorbereid, daar hipen ze zelfs op. Stoppen vrijwillig mee te werken is de grote kans en kracht van de massa en voor iedereen binnen het haalbare. Als dat mag groeien zulken hun plannen als een kaartenhuis in elkaar zakken en komt er ruimte en behoefte aan een echte revolutie.

   5 likes
  • We hoeven de criminelen in het Haagse rovershol niet af te schieten … maar het mag wel, toch..?

   1 likes
 2. Ben ervan overtuigd geraakt dat deze ontvoeringen ook gerelateerd zijn aan elitaire netwerken die kinderen smokkelen. Het gaat om zeer grote aantallen kinderen jonger dan 15 die onder andere met onderzeëers worden verscheept. Volgens een directe getuige komen zij onder anderen terecht in één van de Baltische staten, waar hij een zogenaamde “farm” heeft bezocht.

  Daar zag hij een groot aantal kinderen dat geketend was aan tafels, wanden en vloer in een ruimte zo groot als een voetbalstadion. Hij kon niet inschatten hoeveel het er waren.

  Ik stop nu met vertalen, Als je er meer over wilt lezen kan dat hier:

  http://humansarefree.com/2018/09/the-horrible-truth-about-drug-called.html

  Hier nog een ander gerelateerd artikel.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-09-16/us-diplomats-involved-trafficking-human-blood-and-pathogens-secret-military-program

  6 likes
  • @mike,

   U wilt cijfers beste,

   Laat ik een beetje concreter worden beste,

   Wereldwijd VERDWIJNEN er geschat 8 miljoen minderjarige kinderen!!
   In Duitsland, dat is wat directer en naast de deur verdwijnen er PER JAAR ongeveer ja……….nu komt ie en niemand doet er wat aan, ja echt wel hoor zo’n kleine 2500……vijfentwintighonderd KINDEREN (minderjarig) PER JAAR….is dat niet mooi, zo’n STOM GETAL!!!???

   En NÓG concreter,
   Mij is PERSOONLIJK aangeboden……(ik was toen bezig met zaken in een business waar ik niet over spreken kan!!! en daar laat ik het bij!!!) een meisje tussen de 12 en 14 jaar, met paspoort >16 jr voor vrijelijk gebruik voor de prijs van 3000 Euro, YEP, drieduizend Euro!!!

   Nog vragen,

   Man man man, wat zijn mensen toch vreselijk naïef en dat wordt ook nog met de dag erger!!!

   Beste mensen, de elite is met voorbereidingen bezig om PEDOFILIE LEGAAL te maken, snapt dit nou echt helemaal niemand!!

   Voor onze neuzen speelt het zich af, en niemand die het ziet want druk druk druk !!!!!!!

   Niet te geloven dit,

   Kijk aub de docu serie welke ik in een volgend topic heb gegeven en BEGRIJP wat er speelt.

   Echter, de meeste mensen die ik eea vertel zeggen mij recht in mijn gezicht dat ze dit NIET WILLEN WETEN……dus…..dan pas ik!!

   Gladiator,

   I’ll never forget

   4 likes
   • Helemaal mee eens, ik ken ook helemaal niemand die er iets van ‘wil weten’.

    Wist je dat dit een van de trucs is van de Archons die betrokken zijn bij het incarnatieproces?

    Zij plaatsen ons bewust in een gezin en een leefomgeving waar de kans op contact met ‘soortgenoten’ het kleinste is. Dit is niet de schuld van onze familie en vrienden. We mogen het hen niet kwalijk nemen.

    We nemen allemaal onze trauma’s uit voorgaande levens mee in ons energieveld / bewustzijn. Hierdoor hebben we allemaal onze eigen triggers en angsten in dit leven.

    Veel mensen zijn in voorgaande levens mishandeld of op andere manieren beschadigd. Dit heeft veroorzaakt dat zij min of meer zijn “gedeactiveerd”. Ook de conditionering via allerlei invloeden in de matrix is daar een belangrijk onderdeel van.

    Ons bewustzijn zou op de volgende manieren beinvloed / verstoord te worden:

    1 etherische implantaten. We hebben allemaal etherische implantaten gekregen voorafgaand aan onze geboorte. Dit heeft veroorzaakt dat wij in alle levens een verstoord beeld hadden van de realiteit. Het heeft ons ook los gekoppeld van direct contact met de bron.

    2 trauma’s uit voorgaande levens waardoor onze persoon steeds meer is gefragmenteerd. Zodra er iets ergs in een leven plaats vindt zal de herinnering hieraan overgaan naar ons onbewustzijn. Op die manier kunnen we dit trauma enigszins vergeten. Nu ons bewustzijn begint toe te nemen zullen deze onbewuste herinneringen worden getriggerd om onze trilling laag te houden. Onze leiders weten precies hoe zij dat per individu kunnen triggeren.

    3 De derde invloedsfeer wordt bepaald door onze ouders. Met name onze moeders. Als onze moeder bang is worden wij dat vaak ook. Als ze erg kritisch is worden wij dat vaak ook.

    4 School

    5 Media en social media

    6 Scalar technology, die rond de hele aarde aanwezig is

    Het zou nu de hoogste prioriteit moeten zijn van ons allen, om al deze programmeringen terug te draaien en weer één te worden met onze ziel. Daarvoor zullen we al onze “donkere hoekjes” moeten opzoeken en er vrede mee moeten krijgen.

    We kunnen de mensen om ons heen naar beste eer en geweten assisteren, maar uiteindelijk is het hun eigen verantwoordelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Alleen zij kunnen het moment van ontwaken voor zichzelf bepalen. Wij hebben niet het recht om hen daarbij af te vallen of te beschadigen. Denk dat hierin de grootste uitdaging ligt voor mensen die er al een tijdje mee bezig zijn. Is soms best heftig.

    2 likes
    • Goed geschreven @mike, het is inderdaad de super sluwe en zeer geavanceerde manier hoe wij losgekoppeld en los gehouden zijn van onze bron, ons hogere zelf. Als we dat terugvinden zijn we onoverwinnelijk !
     Dan trappen we ook niet meer in de val van het valse licht waar elk mens zich van gewaar wordt bij het overlijden. Dat is inderdaad de val van de oneindige reïncarnatiecyclus in de matrix.

     2 likes
 3. Dat heet: medeplichtigheid!

  6 likes
 4. Het is erg en hilarisch; Wij leveren auto’s en uniformen aan terroristen en laten onze eigen soldaten hun winterkleding aanschaffen voor eigen rekening. Wat een bende, ongelofelijk.

  8 likes
  • LS…

   Je moet dus in je onderbroek pang pang roepen om een terrorist af te knallen die jou kleren draagt. Nederlandse logica van infantiele politici die nog geen ei kunnen bakken !

   0 likes
 5. Dit is op Amerikaans verzoek gebeurt en niemand in onze regering en ambtenarenapparaat durft de Amerikanen iets te weigeren.

  3 likes
 6. Is het daarom dat in ons land geen aanslagen zijn gepleegd….??
  Afgekocht misschien?
  Met alle winden meewaaien waren ‘we’ vroeger ook al ‘goed’ in..

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

covid-19

Covid-19 is biowapen en komt uit Amerikaans lab, zegt deze wetenschapper

Het zeer besmettelijke nieuwe coronavirus (Covid-19) is ...

coronamaatregelen

Hoogleraar legt uit waarom onze coronamaatregelen echt levensgevaarlijk zijn

De coronamaatregelen kosten meer levens dan ze ...