Binnenland

Op z’n zachtst gezegd schokkend: Nederlandse regering wist dat Syrische jihadisten burgers ontvoerden en executeerden, maar steunde hen toch

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse regering was tot in detail op de hoogte van de misdaden die werden begaan door de Syrische terreurbeweging Jabhat al-Shamiya, zo blijkt uit een mailwisseling uit 2016 tussen Amnesty International en het ministerie van Buitenlandse Zaken waar Nieuwsuur en Trouw de hand op hebben weten te leggen.

Toch besloot de regering om Jabhat al-Shamiya in 2017 te ondersteunen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit een rapport van Amnesty International blijkt dat de beweging zich schuldig heeft gemaakt aan mensenrechtenschendingen. De groep ontvoerde burgers en voltrok executies.

Staken

Amnesty vroeg toenmalig minister Bert Koenders zijn invloed te gebruiken om landen die Jabhat al-Shamiya steunden, ertoe te bewegen de hulp te staken.

Hij noemde het Amnesty-rapport ‘verschrikkelijk’ en zei dat de mensenrechtenorganisatie terecht aandacht vroeg voor de misstanden.

Een jaar later begon de Nederlandse overheid de terreurbeweging zelf te steunen, met onder meer pick-uptrucks en uniformen.

Schokkend

“Dat de Nederlandse regering deze groepering steunde […], is op zijn zachtst gezegd schokkend,” zei Diana Semaan, die het Amnesty-rapport heeft geschreven.

Ook de Nederlandse VN-ambassadeur Karel van Oosterom was op de hoogte van de mensenrechtenschendingen die de door de Nederlandse regering gesteunde groepen in Syrië begingen.

Tot in detail

Carla del Ponte, voormalig lid van de VN-commissie die oorlogsmisdaden in Syrië onderzocht, zei dat Van Oosterom ‘tot in detail’ op de hoogte was van een rapport waarin werd gewaarschuwd dat de Sultan Murad Brigade, een andere groep die Nederland steunde, de inwoners van Aleppo zou onderdrukken.

Foto: FutureTrillionaire Wikimedia Commons

[Nieuwsuur, Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Ja, en nu……wat DOEN we aan de terroristensteuners in den Haag????

Natuurlijk……helemaal NIETS!!

Klagen, veroordelen (op papier) en op internet dingen plempen ja, maar dit zooitje vuile teringleiders die het licht niet in hun ogen verdienen en daarbij ook ONS, het steeds achterlijker wordend gepeupel, recht in ons gezicht uitlachen en ons wederom nog meer geld van ONS VERDIENDE loon/salaris afpakken om zichzelf in de kont te steken!!

Wij, beste medereageerders, wij verdienen het absoluut niet beter.

Binnenkort nog een heerlijk pak slaag erbij, als het daar bij blijft mag je overigens meer dan blij zijn, en politie bellen, ik zou het maar laten want dan word je ook nog gefrustreerd erbij.

Gewoon dat pak slaag van een zandbakkiër uit verwegistan incasseren en wachten op het volgende!!

Mooi toch, in je eigen land steeds meer ONDERDRUKT te voelen maar weigeren om er iets aan te doen, want werk, hypotheek, kindertjes (die zo’n zelfde pak slaag krijgen!!!! zie Duitsland, daar dagelijkse kost!!), autootje, uitgaan, lekker op slavenvakantie enz enz enz……..

Heeft geen doel om me nog druk te maken.

Dit achterlijk geworden volk is absoluut niet meer te redden!!!

Maar ben ik nu onredelijk in mijn uitspraken…???

Mensen, je hoeft die topcriminelen in dat Haagse rovershol niet af te schieten…….

Het kan ook anders, en makkelijker!!!!!!!!!!!

Ontduik of omzeil BELASTING, betaal contant en dit altijd en overal, stop met dat idiote pinnen, dat is voor SLAVEN!!!
Maak het de overheid en alles wat daarmee te maken heeft met alles zo moeilijk en vervelend mogelijk.

Belasten van overheidsdiensten is ook iets heel moois wat dagelijkste doen is én uit te bouwen is naar steeds meer dingen cq zaken!!

Dit alles kan ZONDER fysiek geweld en zet toch meer zoden aan de dijk dan menigeen denkt.

Ook een politieapparaat zo veel mogelijk belasten…..iemand die dit k.twerk willens en wetens wil doen die doet maar echter ik maak het ze moeilijk!!!

Wake up people,

Gladiator,

I’ll never forget!!!

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Dat heet: medeplichtigheid!

mike
mike
5 jaren geleden

Ben ervan overtuigd geraakt dat deze ontvoeringen ook gerelateerd zijn aan elitaire netwerken die kinderen smokkelen. Het gaat om zeer grote aantallen kinderen jonger dan 15 die onder andere met onderzeëers worden verscheept. Volgens een directe getuige komen zij onder anderen terecht in één van de Baltische staten, waar hij een zogenaamde “farm” heeft bezocht.

Daar zag hij een groot aantal kinderen dat geketend was aan tafels, wanden en vloer in een ruimte zo groot als een voetbalstadion. Hij kon niet inschatten hoeveel het er waren.

Ik stop nu met vertalen, Als je er meer over wilt lezen kan dat hier:

http://humansarefree.com/2018/09/the-horrible-truth-about-drug-called.html

Hier nog een ander gerelateerd artikel.

https://www.zerohedge.com/news/2018-09-16/us-diplomats-involved-trafficking-human-blood-and-pathogens-secret-military-program

Johan
Johan
5 jaren geleden

Het is erg en hilarisch; Wij leveren auto’s en uniformen aan terroristen en laten onze eigen soldaten hun winterkleding aanschaffen voor eigen rekening. Wat een bende, ongelofelijk.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x