Homepagina » Buitenland » Fluoridering van drinkwater vanaf nu officieel verboden in Israël
fluoridering-water

Fluoridering van drinkwater vanaf nu officieel verboden in Israël

Sinds afgelopen week is Israël officieel gestopt met het toevoegen van fluoride aan drinkwater. Diverse mensenrechtenorganisaties zijn blij met het besluit, terwijl de medische gemeenschap en tandartsen spreken van een ‘grote fout’.

Critici zeggen dat het toevoegen van de smaakloze, kleurloze stof een vorm van gedwongen massamedicatie is. Vanaf de jaren zeventig werd fluoride verplicht toegevoegd aan het drinkwater van grote Israëlische steden. Tot vorige week werd 70 procent van het Israëlische kraanwater gefluorideerd.

De Israëlische minister van Volksgezondheid Yael German kwam onder vuur te liggen toen ze vorig jaar aankondigde dat ze het toevoegen van fluoride aan drinkwater wilde verbieden. German was echter vastbesloten en zei eind vorige maand dat er per direct een einde zou komen aan de fluoridering van kraanwater, zelfs in gemeenschappen die er geen bezwaar tegen hebben.

Hoewel in de meeste landen geen fluoride wordt toegevoegd aan drinkwater, gebeurt dat in de Verenigde Staten, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië wel op grote schaal. Ook in die landen beginnen mensen zich te verzetten tegen dit gebruik. In Portland (Oregon) en Wichita (Kansas) en in grote steden als Milwaukee en Cincinnati werd onlangs tegen de fluoridering van drinkwater gestemd.

Fluoridering van drinkwater vanaf nu officieel verboden in Israël

Israëliërs protesteren tegen de fluoridering van drinkwater (Yonatan Sindel/Flash90)

Voorstanders zeggen dat een kleine hoeveelheid fluoride in water veilig is, maar tegenstanders wijzen erop dat een veilige dosis nooit kan worden vastgesteld. Te veel fluoride kan leiden tot fluorose, botdefecten en aandoeningen aan de schildklier.

In een studie eerder dit jaar in het medische tijdschrift The Lancet werd fluoride vanwege een link tussen blootstelling aan fluoride en een lager IQ van kinderen (in China) geclassificeerd als een neurotoxine.

German verdedigde haar standpunt in een brief aan de medische gemeenschap. Ze schreef: “Artsen hebben me verteld dat fluoridering gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen, mensen met schildklierproblemen en ouderen.”

De minister verzette zich eerder als burgemeester van Herzliya, een voorstad van Tel Aviv, tegen een uitbreiding van het aantal antennes voor mobiele telefoons in de stad. Haar inzet leidde er uiteindelijk toe dat de Knesset een wet aannam die paal en perk stelde aan het aantal gsm-masten.

[Newsweek]


Vind je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Fantastisch deze DAME, met hoofdletters geschreven, die voet bij stuk houdt en medici en andere grootverdieners een voet dwars zet ten gunsten van de gezondheid van het leven.
  Nu begrijp ik helaas ook onmiddellijk waarom er zo weinig vrouwen in Brussel zitten en aan de top van andere landen.
  De heren kunnen hier niet tegenop en willen geen bakzeil halen voor en door een vrouw.
  Is ook niet in overeen stemming van een boek vol “WAARHEID” dat al jaren lang gekoesterd wordt en waar de vrouw gedegradeerd werd tot “hoer” omdat dat toevallig zo uitkwam in de kringen van de kerk.
  Nogmaals HULDE aan deze minister: YAEL GERMAN.

  5 likes
 2. Kijk mevrouw Schippers… Zo kan het ook.

  4 likes
 3. terwijl de medische gemeenschap en tandartsen spreken van een ‘grote fout’.

  Begrijpelijk als je bedenkt dat medici liever zien dat men ziek is en tandartsen niet niet willen dat men een gaaf en gezond gebit krijgt.

  Nu zijn er mensen die denken of geloven zelfs dat medici en tandartsen het beste met ons voor hebben, maar als ik zie wat medici en tandartsen zo gemiddeld voor een hoge levensstijl hebben dan denk ik dat men heel graag klanten met bijbehorende vette rekeningen houdt en niet graag ziet dat men gezond blijft en zodoende geen geld in het laatje brengt. De rekeningen liegen er niet om, tandartsen weten van wanten, en schrijven en schrijven maar. Net als medici die patiënten laten terugkomen voor de meest onzinnige controles.

  Er zullen medici en tandartsen zijn die wel graag mensen helpen om gezond te worden of te blijven en dit voor misschien minder geld doen, maar in het algemeen zijn het golddigers die graag verdienen aan andermans leed.

  Mijn ervaring is dat fluor gewoon slecht is en pijn in de mond kan veroorzaken en het gebit eerder aantast dan sterkt. Je kunt er hele studies op loslaten, maar ik persoonlijk heb bijna mijn hele leven met pijnklachten in mijn mond gelopen en sinds ik erachter kwam wat voor troep fluor is en ik ben overgegaan op fluorvrije tandpasta en tandenstokers is de pijn bijna tot nul gereduceerd. Toeval?

  2 likes
  • Ik ben de discussie ooit aangegaan met mijn tandarts. Hij bleef bij hoog en laag volhouden dat Fluoride van groot belang is bij het beschermen van tanden.

   Heb je misschien enig advies voor een redelijk smakende fluoride vrije tandpasta, en dan liefst 1 zonder teveel zout erin. Geen Sensodyne dus.

   Ik heb zelf geen top gebit, snel gaatjes enzo, dus ik wil het maar al te graag eens uitproberen of ik dan minder last krijg.

   0 likes
   • Fluorvrije tandpasta van Forever Living is een prachtig product. Mijn tanden zijn nog nooit zo gezond geweest. Je hoeft je mond zelfs niet na te spoelen en je tanden worden er wit en glad van! Top product wat bewijst dat fluor overbodig is in tandpasta!

    1 likes
   • Weleda heeft goed smakende fluorvrije tandpasta! De planten tandpasta is erg fris en mint achtig.

    0 likes
 4. Nieuw tijdperk en dus een nieuwe Frequentie en is het dus niet meer nodig om de mens rustiger te maken.
  De Frequentie van het vorige tijdperk was niet echt positief voor de mensheid.

  2 likes
 5. Nu is het voor de Amerikanen Australiers enz te hopen dat ook zij ooit fluoride vrij water kunnen krijgen uit de kraan.
  Maar ja ze moeten wel dom gehouden worden, dus dat zal ws nooit gebeuren.

  2 likes
 6. Ik maak zelf mijn tandpasta fluorvrij en veel goedkoper natuurlijk. Zuiveringszout, een beetje water en essentiële olie van munt. Die doe ik niet direct op mijn tandenborstel voor hygiënische redenen. Als je echt een pasta wil dan kan je ook kokosolie toevoegen en aloeveragel, die je beide in de natuurwinkel vind. Vroeger had ik heel gemakkelijk gaatjes in mijn tanden, ik ging ongeveer 1 maal per jaar naar de tandarts. Dit is nu voorbij en mijn tanden zijn best wit.
  Toen ik zwanger was in Brazilië (in Paraty) wouden ze me fluortabletjes geven. Ze vertelden mij dat alle zwangere vrouwen dit tegenwoordig krijgen in de laatste 3 maanden, voor de toekomstige tandjes van de baby. Dit vond ik echt absurd. Fluor vervuild ook onze pijnappelklier, beter bekend als ons derde oog. Waardoor we dus onze intuïtie verliezen.

  2 likes
 7. Désirée L. Röver

  Het verbod op fluoride in het drinkwater in Israël is rechtstreeks het werk van de zojuist overleden arts Hans Moolenburgh. Hij heeft mij dit persoonlijk in een telefoongesprek verteld.
  Zijn waarschuwing dat fluoride mensen gedwee en dom maakt — het IQ neemt af met 10 tot 15 punten — gaf de doorslag!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Epstein, zijn spoorloze rechterhand en de Mossad. Is dit toeval?

Epstein, zijn spoorloze rechterhand en de Mossad. Is dit toeval?

De rechterhand van ‘pedomiljardair’ Jeffrey Epstein, Ghislaine ...

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Enkele jaren geleden slaakte een Syriër genaamd Majd een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.