Buitenland

Fluoridering van drinkwater vanaf nu officieel verboden in Israël

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds afgelopen week is Israël officieel gestopt met het toevoegen van fluoride aan drinkwater. Diverse mensenrechtenorganisaties zijn blij met het besluit, terwijl de medische gemeenschap en tandartsen spreken van een ‘grote fout’.

Critici zeggen dat het toevoegen van de smaakloze, kleurloze stof een vorm van gedwongen massamedicatie is. Vanaf de jaren zeventig werd fluoride verplicht toegevoegd aan het drinkwater van grote Israëlische steden. Tot vorige week werd 70 procent van het Israëlische kraanwater gefluorideerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De Israëlische minister van Volksgezondheid Yael German kwam onder vuur te liggen toen ze vorig jaar aankondigde dat ze het toevoegen van fluoride aan drinkwater wilde verbieden. German was echter vastbesloten en zei eind vorige maand dat er per direct een einde zou komen aan de fluoridering van kraanwater, zelfs in gemeenschappen die er geen bezwaar tegen hebben.

Hoewel in de meeste landen geen fluoride wordt toegevoegd aan drinkwater, gebeurt dat in de Verenigde Staten, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië wel op grote schaal. Ook in die landen beginnen mensen zich te verzetten tegen dit gebruik. In Portland (Oregon) en Wichita (Kansas) en in grote steden als Milwaukee en Cincinnati werd onlangs tegen de fluoridering van drinkwater gestemd.

Fluoridering van drinkwater vanaf nu officieel verboden in Israël
Israëliërs protesteren tegen de fluoridering van drinkwater (Yonatan Sindel/Flash90)

Voorstanders zeggen dat een kleine hoeveelheid fluoride in water veilig is, maar tegenstanders wijzen erop dat een veilige dosis nooit kan worden vastgesteld. Te veel fluoride kan leiden tot fluorose, botdefecten en aandoeningen aan de schildklier.

In een studie eerder dit jaar in het medische tijdschrift The Lancet werd fluoride vanwege een link tussen blootstelling aan fluoride en een lager IQ van kinderen (in China) geclassificeerd als een neurotoxine.

German verdedigde haar standpunt in een brief aan de medische gemeenschap. Ze schreef: “Artsen hebben me verteld dat fluoridering gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen, mensen met schildklierproblemen en ouderen.”

De minister verzette zich eerder als burgemeester van Herzliya, een voorstad van Tel Aviv, tegen een uitbreiding van het aantal antennes voor mobiele telefoons in de stad. Haar inzet leidde er uiteindelijk toe dat de Knesset een wet aannam die paal en perk stelde aan het aantal gsm-masten.

[Newsweek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Nieuw tijdperk en dus een nieuwe Frequentie en is het dus niet meer nodig om de mens rustiger te maken.
De Frequentie van het vorige tijdperk was niet echt positief voor de mensheid.

Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Fantastisch deze DAME, met hoofdletters geschreven, die voet bij stuk houdt en medici en andere grootverdieners een voet dwars zet ten gunsten van de gezondheid van het leven.
Nu begrijp ik helaas ook onmiddellijk waarom er zo weinig vrouwen in Brussel zitten en aan de top van andere landen.
De heren kunnen hier niet tegenop en willen geen bakzeil halen voor en door een vrouw.
Is ook niet in overeen stemming van een boek vol “WAARHEID” dat al jaren lang gekoesterd wordt en waar de vrouw gedegradeerd werd tot “hoer” omdat dat toevallig zo uitkwam in de kringen van de kerk.
Nogmaals HULDE aan deze minister: YAEL GERMAN.

IIS
IIS
9 jaren geleden

terwijl de medische gemeenschap en tandartsen spreken van een ‘grote fout’.

Begrijpelijk als je bedenkt dat medici liever zien dat men ziek is en tandartsen niet niet willen dat men een gaaf en gezond gebit krijgt.

Nu zijn er mensen die denken of geloven zelfs dat medici en tandartsen het beste met ons voor hebben, maar als ik zie wat medici en tandartsen zo gemiddeld voor een hoge levensstijl hebben dan denk ik dat men heel graag klanten met bijbehorende vette rekeningen houdt en niet graag ziet dat men gezond blijft en zodoende geen geld in het laatje brengt. De rekeningen liegen er niet om, tandartsen weten van wanten, en schrijven en schrijven maar. Net als medici die patiënten laten terugkomen voor de meest onzinnige controles.

Er zullen medici en tandartsen zijn die wel graag mensen helpen om gezond te worden of te blijven en dit voor misschien minder geld doen, maar in het algemeen zijn het golddigers die graag verdienen aan andermans leed.

Mijn ervaring is dat fluor gewoon slecht is en pijn in de mond kan veroorzaken en het gebit eerder aantast dan sterkt. Je kunt er hele studies op loslaten, maar ik persoonlijk heb bijna mijn hele leven met pijnklachten in mijn mond gelopen en sinds ik erachter kwam wat voor troep fluor is en ik ben overgegaan op fluorvrije tandpasta en tandenstokers is de pijn bijna tot nul gereduceerd. Toeval?

van Eijk
van Eijk
9 jaren geleden

Kijk mevrouw Schippers… Zo kan het ook.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x