Homepagina » Buitenland » “Democratie is dood”
"Democratie is dood"

“Democratie is dood”

Binnenkort mogen de Britten stemmen in een referendum of zij de EU willen verlaten. De vraag is natuurlijk of zij, indien het NEE overweldigend is, net als de Nederlanders gewoon worden bedankt voor hun ‘mening’ en men – de Britse regering – overgaat tot de orde van de dag. Hun dag, wel te verstaan. Thanks, but no thanks.

In ons land ligt het Oekraïnereferendum nog vers in het geheugen. Hoewel vers? We horen er niets meer over. Zal wel structureel worden. Wel over het feit dat men nadenkt om de regels voor een toekomstig referendum aan te scherpen zodat het steeds lastiger wordt om er eentje te houden. De mening van dat domme volk… je moet er toch niet aan denken dat ze zich overal mee gaan bemoeien.

Nu wist ik al het nodige over de EU, maar deze recente docu over het ‘democratisch gehalte’ van de EU, was toch weer een shock.

Opvallend is de enorme schreeuwerigheid rondom de apocalyps die zich zal gaan ontvouwen bij een Brexit. Niet alleen de zittende macht in de UK, maar ook ieder groot bedrijf bemoeit zich ermee.

Financial Industry: TEGEN

Tourism Industry: TEGEN

Economists: TEGEN

Export Industry: TEGEN

Dreigement op dreigement. Arme Britten. Ze schijnen een beetje wakker te worden daar en dat is toch gevaarlijk. Er moet hard tegen geschreeuwd worden om hen een ‘verstandige keuze’ te laten maken kennelijk. Dat is trouwens inclusief de VS die zich in nogal sterke bewoordingen uitlaat over de nare gevolgen van een Brexit.

Hoewel, sinds kort zijn er ook nogal wat bedrijfsmensen die juist wel voor een Brexit zijn:

Wat een tragiek voor Cameron dat hij dit referendum ooit beloofde te zullen houden. Dat zal hem nog wel eens een uitnodiging her en der kosten.

In elk geval, de democratie in Europa is dood. Net zoals in de VS trouwens, waarvan de Princeton University jaren geleden al ‘wetenschappelijk’ kon aantonen dat het geen democratie is, maar een oligarchie. Dat wat ze de Russen feitelijk verwijten dus. En als iets geen democratie is, wat is het dan wel? Een dictatuur? Welk smaken zijn er allemaal? Niet veel volgens mij.

Princeton University: US is Oligarchy

Intussen zouden bijna alle Europese natiestaten wel een referendum willen houden als ze dat mochten. Een referendum met de vraag of het land bij de EU zou willen blijven. De vraag stellen is hem beantwoorden meestal. Dat weten regeringen ook. Regeringen die ‘gekozen’ zijn door hun bevolking. In theorie alleen, want wat valt er te kiezen als de keuzes al vastliggen; de smaken en kleuren voorgesorteerd? Trump of Hillary? Maakt het uit of je door de hond of de kat wordt gebeten…? In Europa mochten we kiezen voor politici die, met onze stem op zak, onze keuzes voor de toekomst voor altijd konden weggeven.

De reden waarom ik trouwens nooit meer ‘stem’? Je geeft letterlijk je stem weg aan een ander. Die gaat jou daarmee vertegenwoordigen. Maar meestal net iets anders dan ik zelf zou willen. Of misschien zelfs helemaal anders. Stemmen is iets heel vreemds eigenlijk, want waarom zou ik mijn stem weggeven? Ik heb zelf een stem en die gebruik ik liefst zelf. De hele dag en ook en vooral over belangrijke dingen. Mijn vrijheid bijvoorbeeld. Nee ik hou mijn eigen stem liever zelf.

Ik stem wel bij referenda. Dat heeft zin, tenzij je in Nederland woont. Daar zeggen de mensen die ons vertegenwoordigen – onze stemmen hebben gepakt – dankjewel, maar nee, bedankt. Eigenlijk zou het Zwitserse systeem een veel beter en meer democratisch systeem zijn. Maar ik begrijp goed dat de bestuurlijke elite daar hier en in de EU anders over denkt. Politici – lobbyisten – bedrijven. Ik begrijp het wel, maar heb er geen enkel belang bij.

Denk je dat het wel meevalt allemaal? Hier een actueel voorbeeld hoe dat in de praktijk uitwerkt – en let op dit zijn schokkende beelden:

In Amerika is het niet heel erg veel beter:

Misschien moeten we maar eens beseffen: er is géén keuze. Onze soevereiniteit is en wordt uitgekleed. De macht wordt overgedragen aan de ondemocratische EU met zijn ongekozen zetbazen en achterkamertjes waar EU-parlementariërs voor de vorm nog heel even mogen kijken wat er in de geheime TTIP-deals de facto is besloten. Maar zij mogen er met geen woord over spreken. Laat staan daar invloed op hebben. Ik snap niet dat ze moeite doen om deze schertsvertoning nog in stand te houden.

Is het vreemd dat sommigen de EU beschouwen als de overwinning van het nazisme in een andere gedaante?

International Herald Tribune – Nazi Roots of EU

Ben benieuwd wanneer de Nederlanders een Nexit-referendum gaan afdwingen.

NEXIT

Het zal de laatste kans zijn. De komende maand wordt erg interessant.

ceterum censeo

Overigens ben ik van mening dat het logisch en abstract denkvermogen van ingenieurs vaker zou moeten doorklinken in het publieke debat. Ongeacht welk debat. Ingenieurs zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle gebruikte en misbruikte techniek in de wereld. Zij zouden zich veel nadrukkelijker moeten bemoeien met hoe en waar en door wie hun technologieën gebruikt worden. Een stevige basis in moreel en ethisch besef is hiervoor noodzakelijk, naast een goede kennis van de historie en de actualiteit van alle menselijke geloofssystemen: zoals daar zijn o.a. wetenschap, techniek, economie, filosofie, religie en politiek. Voorwaar geen sinecure, maar voor een werkelijk vreedzame ontwikkeling van onze soort van het allergrootste belang. Met respect voor elkaars standpunten in een taboe- en waardevrij debat, waar men openstaat voor de inzichten van de ander. Om zo in gezamenlijkheid, in het besef dat de menselijke soort een werkelijk oneindige creatieve potentie heeft, alle ontstane problemen op te lossen.

Door dr.ir. Coen Vermeeren.

[TU Delft]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IFF schreef:

  Wat er ook gebeurt, er komt geen Brexit, Nexit, Bexit, of wat dan ook. Het klootjesvolk moet buigen en creperen. Desnoods met de strijdkrachten tegen het eigen volk. Moge de boel snel exploderen! Letterlijk!

  11 likes
  • an argie schreef:

   Nee hoor. Een paar valse vlaggen in de vorm van “terroristische aanslagen” boezemt het klootjesvolk weer een zodanige angst in dat men maar al te graag weer (een tijdje) in het gareel loopt.

   En democratie is goed?
   Wat nu als 50,1% van een bevolking ineens gaat besluiten dat het niet erg is baby’s te consumeren? Is het dan ook nog goed? Het is namelijk met een “meerderheid” DEMOCRATISCH BESLOTEN!
   Welke meerderheid? Die van het volk of die van de politici die het volk al lang niet meer vertegenwoordigen? Daarin schuilt het probleem. Het is vandaag IN GEEN ENKEL WESTERS LAND nog een democratie. Het zijn stuk voor stuk oligarchieën geworden.

   Banken en bedrijven hebben het voor het zeggen. Op elke politicus lopen tig lobbyisten rond die niet de belangen van het volk dienen, maar de belangen van de bedrijven. Zo lang deze lobbyisten geen persona non grata zijn in de verschillende residentie steden zal dit proces niet eindigen. Zo lang een land in eeuwige schuld blijft door de (woeker)rente en geld dat wordt gecreëerd uit lucht verandert er niets.

   ZO LANG ER GEEN DEMOCRATIE IS IN DE WARE BETEKENIS (Demos – volk. Kratos – macht) blijft het volk machteloos.

   Vandaag de dag moet er niet alleen tegen een economische oligarchie worden gevochten, maar ook tegen een bureaucratische politieke oligarchie zoals de EU.
   En het klootjesvolk is, zoals gewoonlijk, weer het kind van de rekening. Die wordt ofwel totaal genegeerd, of krijgt te maken met de volgende vier woorden: kastje, muur, kluitje, riet.

   Het is misschien beter om bij de volgende verkiezingen, WELKE DAN OOK, NIET meer te gaan stemmen. Ga je stemmen, de partij is om het even, dan geef je je TOESTEMMING te doen en te laten wat ze willen.

   Valt het land dan om? Onzin. In België is 3 JAAR geen regering geweest. Niet omdat het volk dit niet wilde, maar omdat de verschillende partijen (zich gedragend als een stel verwende kleuters) niet tot overeenstemming konden komen.

   3 likes
  • wolfje schreef:

   wel figuurlijk niet letterlijk

   1 likes
 • Kalki schreef:

  Democratie als masker voor dictatuur; en daar moeten wij met ons allen rustig onder blijven?

  5 likes
  • frans schreef:

   de dictatuur is die van het materialisme en economisme en kapitalisme , en bankierisme en mondialisme. De demo zorgt voor de gouden voorwaarden.

   0 likes
 • Ph schreef:

  Democratie heeft nooit bestaan, het is een schijn dictatuur.

  In België gaat het als volgt, als Belg ben je verplicht om te stemmen (stem plicht) als niet Belg/de minderheid, ben je niet verplicht om te gaan stemmen (stemrecht)

  Voor de verkiezingen goed en wel gestart zijn, zijn zie hier al kartel afspraken aan het maken, coalities zijn al gevormd, bepaalde partijen worden op voorhand al uitgesloten, minister en andere posten zijn op voorhand al ingevuld…..de verkiezingen moeten nog beginnen.
  Europa is het zelfde, als gewone burger heb je niets te zeggen, als zij zeggen springen, dan moet je springen, ook al spring hier mee je dood tegemoet.

  Zolang dat je met die politieke families zit, de banken en multinationals primeren (1%) boven de burgers (99%) kun je nooit spreken van een echte democratie, maar wel van een echte dictatoriale staat/land/unie.
  Want een echte democratie, is nog steeds meerderheid tegen minderheid, dus niet andersom!!

  4 likes
 • Dolex schreef:

  Verwarrende openingsalinea:
  “Binnenkort mogen de Britten stemmen in een referendum of zij de EU willen verlaten. De vraag is natuurlijk of zij, indien het NEE overweldigend is, net als de Nederlanders gewoon worden bedankt voor hun ‘mening’ en men – de Britse regering – overgaat tot de orde van de dag. Hun dag, wel te verstaan. Thanks, but no thanks.”

  NEE tegen verlaten = in de EU blijven, maar volgens mij is dat niet wat wordt bedoeld.

  1 likes
 • Wvisch schreef:

  Dit referendum is bindend, dus als de meeste stemmen zijn voor uittreding dan gaan ze uit de EU. Daarom is er ook zoveel heibel over. Ik wacht in spanning af op de uitkomst.

  2 likes
 • reality check schreef:

  Even een klein dingetje rechtzetten:
  de VS is geen democratie als staatsvorm, maar een republiek.
  Het systeem van electoral colleges geeft dat trouwens aan.
  http://www.archives.gov/

  2 likes
 • Jeff schreef:

  Demo-cratie is een voorbeeld van een staatsvorm, m.a.w. daar kan je alles op loslaten.
  GB zal waarschijnlijk de EU niet verlaten, simpelweg omdat de EU zaak volledig dichtgetimmerd is. Ofwel, er is geen alternatief. Geen enkele regering zal de gok nemen om dan zonder draaiboek verder te gaan. De tijd is te kort. De oppositie van de laatste maanden zullen de EU alleen maar sterker maken en hun maatregelen worden nog drastischer. De angst die elke dag gezaaid wordt zal zege4en, daar hebben ze specialisten voor. Het is wachten op een gewapend conflict vanuit eigen gelederen ofwel verzet onder EU ingezetenen. Ken dan je bondgenoten maar is. Geloof me, ze gaan tot het uiterste.

  1 likes
  • Pinokkiocratie schreef:

   Sorry, maar democratie is een geloofsovertuiging dat door de staat wordt gebruikt. Het is een judeo-masonic geloof in het leven geroepen 200 jaar geleden door de Satanische Rothschild dynastie en Napoleon keizercultus. De duistere mannetjes van de verlichting.

   0 likes
 • Piet schreef:

  2000 jaren nationale staten gehad en millioenen doden door oorlogen ,dat mag nooit meer gebeuren!Maar de massa leert het nooit. Lang leve de verenigde staten van Europa!!! , dat moet de toekomst zijn.

  1 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Wat een drama het democratisch heiligdom stort in, dat is zielig.
  Tijd voor een nieuw heiligdom misschien is zionisme wel wat?
  Of Romeinse en Griekse Goden, Apollion, Helios, misschien baphomet of lucifer dat past wel bij de judeo-masonic keizercultus.
  Blijf vooral in het donker zitten met zijn allen en geloven in politieke oplossingen.
  Bij Rutte op de kamer.
  https://www.youtube.com/watch?v=LT8n1xcLsr0

  Christenen maak je klaar.
  https://www.youtube.com/watch?v=3tROcKHO6nE

  1 likes
 • kael schreef:

  de enige oplossing hoe gek het ook klinkt is een europees verzet. Ik bedoel bewegingen die samenwerken uit verschillende landen om de eu te bannen. Maar let wel, zonder geweld kan dat niet meer. De zakkenvullers gaan er alles aan doen om hun potje te houden, geweld en doden zullen daarbij niet geschuwd worden.

  0 likes
 • Cadena Warrior schreef:

  Maakt helemaal niet uit. GB er in of er uit. Wat de Engelsen ook stemmen en wat de uitkomst ook is, het gaat niet om de politiek of over Brussel. Er zijn andere machten die bepalen waar het met Europa naar toe gaat. Zie de Bilderberg-groep… Merkel komt even buurten bij de Bilderberg groep…
  dat is waar het gebeurt. Kortom, of we nu over het associatieverdrag met Oekraïne stemmen of de Engelsen over Brexit, het houdt het gepeupel lekker bezig en bij de media de persen draaiend (en we betalen daar ook nog voor!). Het is voor de bühne dat referendum. De echte beslissingen en toekomst wordt gemaakt achter de gesloten deuren van een Bilderberg Hotel…

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >