Homepagina » Binnenland » Ministerie sluit geheime deal met farmareuzen
Ministerie sluit geheime deal met farmareuzen

Ministerie sluit geheime deal met farmareuzen

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid hebben in 2012 besloten dat de Tweede Kamer niets mag weten over de details van een dure medicijndeal. Dat blijkt uit stukken die in het bezit zijn van De Telegraaf over de aanschaf van medicijnen tegen bloedstolling.

Het ministerie onderhandelde met twee farmareuzen over dure medicijnen voor tienduizenden trombosepatiënten. Hoewel de interne regels van het ministerie ‘maximale transparantie’ voorschrijven, ging minister Schippers toch akkoord met de geheimhouding.

De ambtenaren gingen zo ver dat medicijnmaker Böhringer Ingelheim mocht meepraten over de tekst van de brief aan de Tweede Kamer. Na intensief overleg met farmaceuten Böhringer Ingelheim en Bayer besloot minister Schippers de Kamer alleen te melden dat ‘enkele tientallen miljoenen’ bespaard konden worden.

De medicijnen tegen bloedstolling waar de deal betrekking op had zijn veel duurder dan bestaande middelen. Uit notities van het ministerie blijkt dat het prijsverschil moest worden betaald door te bezuinigen op de trombosediensten.

Omdat de kosten voor de medicijnen konden oplopen tot 150 miljoen euro per jaar, besloot Schippers, die dit jaar aanwezig was op de Bilderbergconferentie, ze zelf te kopen.

In een reactie zegt Schippers dat ze over prijsafspraken voor geneesmiddelen altijd ‘glashelder’ naar de Tweede Kamer is geweest. “Ook voor dit geval gold: als we vertrouwelijkheid in acht nemen, kunnen we in belang van patiënt en premiebetaler een lage prijs bedingen. Nemen we de vertrouwelijkheid niet in acht, dan betalen we veel meer.”

In oktober 2012 trof Böhringer een schikking van ruim 95 miljoen dollar met de Amerikaanse overheid omdat de farmaceut medicijnen had verkocht voor aandoeningen waarvoor ze niet waren bedoeld.

Een jaar eerder werd een afdeling van Böhringer in de staat Ohio gesloten nadat inspecteurs van de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA er roestig gereedschap, schimmel en een vat met urine hadden gevonden.

Bayer raakte in 2003 in opspraak wegens het distribueren van een medicijn dat besmet was met hiv. Na een aantal dodelijke bijwerkingen, haalde Bayer in 2001 het middel Lipobay uit de handel. Onlangs was de farmaceut in het nieuws vanwege het overlijden van enkele gebruiksters van de Diane-pil.

[Telegraaf]


Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. via de telegraaf wees ik op het verleden van BI en het Duitse Bayer. Zeer donker verleden, maar dit werd niet gepost door de moderator van de telegraaf.

  Oftewel, mondje dicht, want ik zou niet weten waarom dit niet gepost mocht worden :S Heel zorgwekkend en storend.

  “Uw reactie op _KRANT_ Ministerie verzwijgt details medicijndeal”

  do 4-9-2014 10:19

  “Beste lezer,
  U heeft gereageerd op een artikel op De Telegraaf. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en niet vrijgegeven voor publicatie op De Telegraaf. ”

  Bahbah

  23 likes
  • Mensen mogen inderdaad niks weten van de geschiedenis van de duitse chemiker.
   Stel je eens voor dan gaan ze ook nog inzien dat die idioten de eerste wereldoorlog mogelijk maakten en de tweede en ondertussen via de EU bezig met de derde.
   http://youtu.be/nUDzw5F40Z8

   18 likes
   • @Klaas

    Las van de week ergens een reactie van iemand die zijn ouders woonden in Duitsland tijdens de WOII en waarvan de moeder in de trein had gezien hoe huizen waren platgebombardeerd door geallieerden, maar de fabrieken die ze zag waren allen totaal ongeschonden en in tact!…Opdracht had andersom moeten zijn; burgers ongeschonden laten en fabrieken platbombarderen. Hetzelfde gebeurde met concentratiekampen, ook deze zijn niet aangevallen om mensen te bevrijden en werden de hoofdkwartieren van de Duitser binnen de kampen met rust gelaten.

    Oorlogen zijn geen oorlogen omdat er toevallig een vijand was, maar oorlogen zijn big business. En hetzelfde zou men heden ten dage in Europa zo weer herhalen als de kassa moet rinkelen. Oorlogen zijn vies, maar ontelbaar viezer zijn de regisseurs en financiers ervan.

    31 likes
   • Eindelijk een video met een Nederlandse ondertiteling.

    Ik schrik ervan een overweldigend hoeveelheid bewijs, een ieder weet inmiddels dat de farmaceutische industrie crimineel is, maar nu met duidelijke bewijzen.
    Er is nog een bedrijf welke dezelfde tactiek volgt namelijk Monsanto welke het recht van de natuur naar zich toetrekt door te patenteren op dezelfde manier.

    Bedankt Peter voor deze info.

    8 likes
  • Van bijna ALLES wat ik wil plaatsen krijg ik de mededeling dat het niet wordt geplaatst en dit terwijl ik nooit vloek, scheld of mensen verneder. Altijd keurig netjes maar klaarblijkelijk toch iets wat de schaapjes niet mogen lezen/weten.

   ZORGWEKKEND, zgn een vrijland he

   16 likes
   • Ik heb al vaak geprobeerd om een antwoord te krijgen bij redacteuren van diverse dagbladen, zoals De Telegraaf, en Het Nieuwsblad van Het Zuiden, omtrent chemtrails.
    Ze melden steeds het zelfde: sprookjes ,en we worden zo moe van jullie!
    Mijn omgeving hebben geen idee waar ik het over heb, en willen er niet op ingaan.
    hoe dom kun je zijn, jammer, maar ik blijf het proberen.
    groet

    0 likes
  • @DennisdeB

   Goed dat je dit nog even kenbaar maakt, dat zouden mensen vaker moeten doen om te laten zien hoe we ook in reacties kunnen worden gestuurd en wat men wel of niet wil horen. Goed dat deze site het wel heeft begrepen. Freedom of speech een basisrecht is en aan de basis ligt en een fundament is van een goed functionerende maatschappij.

   4 likes
   • net op de telegraaf-binnenland.. Er is een medicijn tegen Kanker,, maar alleen voor de rijken, 64.000 per jaar. India krijgt een aanklacht omdat het medicijn kan reproduceren voor 112 euro per jaar.

    Dus iedereen sterft maar omdat je minder dan 64.000 euro per jaar over hebt.
    Deze complottheorie,, is dus nu geen theorie meer… , Dank voor jouw compliment IIS 🙂

    7 likes
  • Schippers, was dat niet die trol die ook uitgenodigd werd op de Bilderberg Meeting in Denemarken ? Of heb ik nu de verkeerde voor? Zou mij niks verbazen ; zo iemand hebben we toch niet nodig in de regering ?
   Of is iedereen zoooo gecharmeerd van deze “dame” ?

   8 likes
  • De telegraaf modereert vaker teksten die hen of de roverheid niet welgevallig is. Al verschillende keren meegemaakt…

   9 likes
  • Nederlanders maken hun eigen land kapot, hun eigen volk, alle mensen die hun taal spreken en culturr begrijpen worden niet gewaardeerd.

   0 likes
 2. Wat heeft de Telegraaf toch een ondoorgrondelijk bedrijfsbeleid.
  Aan de ene kant zien we dat de redactie aldaar, best de waarheid geweld wil aandoen zodra ze publiceren over de ramp met de MH17.
  Aan de andere brengt Telegraaf heftige misstanden naar buiten over de relatie een ministerie en farma-reuzen.
  We wisten al eerder dat minister Schippers een knecht is die danst naar de pijpen van de zittende elitaire kliek. Haar voorganger was dar ook al mee behept
  Kennelijk heeft de Telegraaf een commercieel belang bij berichtgeving vanuit de EU en/of de NATO, maar is dat niet het geval bij farma-reuzen en de ministeries. (?)

  11 likes
  • Ondoorgrondelijk is het niet maar een tactiek. Want als ze nu Schippers op haar nummer zetten zo redeneert de Telegraaf, dan zal de Telegraaflezer dat van de MH17 ook wel blijven geloven. TOei! de Telegraaf lezer mocht eens gaan twijfelen aan hun MH17 verhaal door al die alternatieve mediasites, die zelfs de meest verstokte Telegraaf lezer vroeg of laat onder ogen krijgt, dat zou pas een ramp zijn! Kunnen ze niet gebruiken dus wordt Schippers geschoren om hun geloofwaardigheid op peil te houden. Ze zetten je constant op het verkeerde been met het ene verhaal is waar en het andere niet. Je kunt alle kanten met ze op, zoals de wind waait zo waait hun hoedje.

   8 likes
 3. Mensen, zoek het toch lekker in de alternatieve geneeswijze.

  14 likes
 4. Is het iemand al eens opgevallen dat al onze regering figuren allemaal lopen te lachen, behalve dan Opstelten volgens mij heeft die man geen lachspieren.
  Het gezicht spreekt boekdelen, bij rampen / ongelukken / enz., doen onze “leiders” hun best om niet te lachen, hun ogen spreken echter de WAARHEID.
  Let maar eens op, bijna niemand durft recht in de camera te kijken als ze iets oplezen of vertellen.
  Het gekonkel met de pharmacriminelen is al jaren aan de gang en nog steeds ligt iedere regering aan hun voeten, geld en macht, zijn daarvan de oorzaak.
  Eigen gewin over de rug van “slacht offers” die gedwongen zijn deze medicijnen te gebruiken.
  Mw. Schippers is net zo erg evenals die grootsmoel van de PvdA, Samson, beide Bilderberg “bijgoochempjes” zoals die er vroeger waren in de onderwereld.
  Mensjes die niets te vertellen hadden of betekende en slechts door de echte criminelen gebruikt werden om “boodschapjes” te doen voor een grijpstuiver en dan vol trots vertelden dat ze “in de wereld zaten”.
  Veel verschil is er niet op dit gebied, niet in de regering, niet bij de Bilderberg groep, en niet bij de z.g.: machthebbers die ook weer verantwoording moeten afleggen aan de “Elite” die de echte macht hebben.
  Voor al deze lui telt een leven niet of nauwelijks als hun eigen rekening maar gevuld wordt, met omgerekend een fooi.
  We stevenen nu af op een gewapend conflict met een andere machtsstaat, de US / EU en Oekraïne zien deze graag vallen.
  Dat het tot nu toe nog niet is geëscaleerd is te danken aan het doordenken van mensen die toch vraagtekens zetten bij een heleboel “waarheden” die verteld zijn door de US / EU en duivelse Oekraïne.
  Dit alles zou goed zijn voor de pharmacriminelen, experimentele geneesmiddelen, verdere onderdrukking van “vrij denkenden” en slaven in overvloed.
  Het is niets nieuws onder de zon, de eeuwen lange geschiedenis van de mensheid op aarde herhaald zich opnieuw zal een samenleving zichzelf ten gronden richten als de denkwijze niet veranderd en de mens weer vrij van denken wordt.
  Echter, de tv / films en vul maar in staan bijna allemaal in het teken van de haat, geweld en onderdrukking, zonder dat de huidige mens dit door heeft.
  Luisteren naar elkaar is iets engs en het woord NEE zal eerdaags wel uit alle boeken geschrapt worden, daar heeft iedereen toch maling aan met de regeringen voorop.
  Zelfstandigheid wordt strafbaar gesteld, chippen / gechipt worden en verder je kop houden, slaafs doen wat je meester je verteld, Nederland was vroeger al een grote speler op het gebied van slavenhandel en is daar nu nog steeds mee bezig, de US vraagt en de EU levert wel.
  Dierproeven mogen steeds minder dus gaan we maar over op leven waar we toch teveel van hebben, DE MENS.

  11 likes
  • Is het iemand al eens opgevallen dat al onze regering figuren allemaal lopen te lachen, behalve dan Opstelten volgens mij heeft die man geen lachspieren.
   Het gezicht spreekt boekdelen, bij rampen / ongelukken / enz., doen onze “leiders” hun best om niet te lachen, hun ogen spreken echter de WAARHEID.
   Let maar eens op, bijna niemand durft recht in de camera te kijken als ze iets oplezen of vertellen.
   Het gekonkel met de pharmacriminelen is al jaren aan de gang en nog steeds ligt iedere regering aan hun voeten, geld en macht, zijn daarvan de oorzaak.
   Eigen gewin over de rug van “slacht offers” die gedwongen zijn deze medicijnen te gebruiken.
   Mw. Schippers is net zo erg evenals die grootsmoel van de PvdA, Samson, beide Bilderberg “bijgoochempjes” zoals die er vroeger waren in de onderwereld.
   Mensjes die niets te vertellen hadden of betekende en slechts door de echte criminelen gebruikt werden om “boodschapjes” te doen voor een grijpstuiver en dan vol trots vertelden dat ze “in de wereld zaten”.
   Veel verschil is er niet op dit gebied, niet in de regering, niet bij de Bilderberg groep, en niet bij de z.g.: machthebbers die ook weer verantwoording moeten afleggen aan de “Elite” die de echte macht hebben.
   Voor al deze lui telt een leven niet of nauwelijks als hun eigen rekening maar gevuld wordt, met omgerekend een fooi.
   We stevenen nu af op een gewapend conflict met een andere machtsstaat, de US / EU en Oekraïne zien deze graag vallen.
   Dat het tot nu toe nog niet is geëscaleerd is te danken aan het doordenken van mensen die toch vraagtekens zetten bij een heleboel “waarheden” die verteld zijn door de US / EU en duivelse Oekraïne.
   Dit alles zou goed zijn voor de pharmacriminelen, experimentele geneesmiddelen, verdere onderdrukking van “vrij denkenden” en slaven in overvloed.
   Het is niets nieuws onder de zon, de eeuwen lange geschiedenis van de mensheid op aarde herhaald zich opnieuw zal een samenleving zichzelf ten gronden richten als de denkwijze niet veranderd en de mens weer vrij van denken wordt.
   Echter, de tv / films en vul maar in staan bijna allemaal in het teken van de haat, geweld en onderdrukking, zonder dat de huidige mens dit door heeft.
   Luisteren naar elkaar is iets engs en het woord NEE zal eerdaags wel uit alle boeken geschrapt worden, daar heeft iedereen toch maling aan met de regeringen voorop.
   Zelfstandigheid wordt strafbaar gesteld, chippen / gechipt worden en verder je kop houden, slaafs doen wat je meester je verteld, Nederland was vroeger al een grote speler op het gebied van slavenhandel en is daar nu nog steeds mee bezig, de US vraagt en de EU levert wel.
   Dierproeven mogen steeds minder dus gaan we maar over op leven waar we toch teveel van hebben, DE MENS.
   Kijk wij hebben de troef in handen, want we zijn niet meer op een hand te tellen, maar we komen langzaamaan in de meerderheid.
   Vervolgens als iedereen de waarheid ziet, laten we de schapen de wolf en zijn kinderen opeten, aangezien wij hier te goed voor zijn.
   Koekje van eigen deeg, en keihard ook!

   2 likes
 5. Deze wijze van bestuur heette vroeger hoogverraad.

  Dit is geen minister, maar een overbetaalde prostituée.

  13 likes
 6. Dit is geheel niet geheim. Dit gebeurd met Stofzuigers of hogedrukreinigers. Dit heeft te maken met de Vrijmetselarij van de bedrijven en de Vrijmetselarij van leidende groepen van de regering.

  De mens moet eens gaan inzien dat “alleen zij”de gehele wereld leiden. Daarboven staat natuurlijk het Vaticaan!!

  7 likes
 7. Heb wel eens iemand horen zeggen dat je collaborateurs met de rug tegen de muur moet zetten voor ze ons met de rug tegen de muur zetten. De overheid heeft het goed met ons voor, zeggen ze, maar dan moeten ze wel begrijpen dat stelen, moorden en verkrachten bestraft moet worden en zich tegen het volk keren gezien mag worden als landverraad.

  En dit gevalletje is nog maar het topje van de ijsberg. Hoeveel gestolen miljarden zouden er al in belastingparadijzen reeds op de rekening staan, ons geld, van ons afgeperst en gestolen!! Horen dieven moordenaars en verkrachters niet achter slot en grendel? Ook omdat ze dan geen schade meer kunnen aanrichten.

  10 likes
 8. voor mevrouw Edith Schippers, zou het wellicht een optie zijn haar een jaar op een onbewoond eiland te laten bivakkeren… dan gaat haar geweten vast wel spreken, want ja, in je eentje, dan komt zelfonderzoek vanzelf…zou je zo zeggen…of niet?

  6 likes
 9. Ons aller Prins Bernhard was naast prins ook SS-er, spion voor IG-Farben en wat dies meer zij. Hij stond ook volwaardig en vol overtuiging aan de wieg van het gigantische en lucratieve bedrog en gegoochel met onze gezondheid.

  Zie : http://www.stelling.nl/kleintje/edelfask/006.htm

  4 likes
 10. Even iets recht zetten. Moeder Aarde heeft tav. antibloedstollingsmedicijnen een natuurlijke oplossing. Dat is vitamine E. Is vitamine E gevaarlijk?
  Vitamine E is niet giftig en voor de meeste mensen ongevaarlijk, maar een overschot kan een tekort aan vitamine K veroorzaken. Vitamine K is essentieel voor de vorming van bepaalde eiwitten en voor de stolling van het bloed. Vitamine E is een bloedverdunner en vertraagt de bloedstolling. Dus als u aspirine slikt of een ander geneesmiddel gebruikt, vraag dan advies aan uw arts. Zeker geen vitamine E innemen voor een operatie of wanneer men antistollingsmiddelen neemt. Voorzichtigheid is ook vereist bij een overactieve schildklier of bij een reumatische hartaandoening. Zoals ieder voedingssupplement kan vitamine E minder veilig zijn bij extreem hoge dosering en kan het evenwicht van andere voedingsstoffen in uw lichaam verstoord worden. Bron is; http://www.seamasters.be/artikel/vitamine_e.htm

  3 likes
 11. Het mysterie van de MH17 is o.a. dat deze nooit van 10.000 meter hoogte in een vrije val naar beneden is gestort kan zijn. Want dan zou er n.l. geen hele menselijke lichamen meer voorkomen, enkel verpulverde restanten ook de brokstukken van het vliegtuig zouden ook compleet verpulverd zijn door de impact met de grond. Dit vliegtuig moet dan wel op een veel lagere hoogte gevlogen hebben, ook omdat de plaatselijke bevolking een explosie hebben gehoord die maar 12 Km ver reikte. Een explosie op 10 Km hoogte wordt niet als hoedanig meer erkent als een explosie, daarbij speelt hier ook mee dat er in de omgeving een oorlog situatie aan de gang was. Dan was die explosie op die 10 Km hoogte al helemaal opgegaan in het oorlogslawaai.

  3 likes
 12. Elke krant die het nog aandurft om reacties van lezers te plaatsen, censureert. De ene wat sneller dan de andere, maar het is eigenlijk angstwekkend wat er precies gecensureerd wordt… Het zet dan ook weinig zoden aan de dijk, reageren op liegende propaganda-msm…

  2 likes
 13. Wat dachten jullie van een onafhankelijke enquêtecommissie installeren om dit uit te zoeken?
  Als onafhankelijk al mogelijk is natuurlijk.

  1 likes
 14. Het word tijd dat de men’s beseft dat alle medicijnen die god ons gegeven heeft uit de plantjes ons erfgoed is en niet de farmacuitiche industrie dat maakt mens diet en de natuur kapot tijd on wakker Te worden .

  0 likes
 15. minister schippers is crimineel. volgens mij zin mensen die samenwerken met n crimineel zelf ook crimineel.Dus het kabinet bestaat uit criminelen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bereiden ze opnieuw in het geheim een politieke operatie voor in Italië? Dit is de lange arm van Bilderberg

Bereiden ze opnieuw in het geheim een politieke operatie voor in Italië? Dit is de lange arm van Bilderberg

Op de Bilderbergconferentie in Montreux in Zwitserland ...

Nederlandse regering betrokken bij doofpot. Hoe de overheid er alles aan deed om de waarheid verborgen te houden

Nederlandse regering betrokken bij doofpot. Hoe de overheid er alles aan deed om de waarheid verborgen te houden

In 1942 zonk in Indische wateren het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.