Homepagina » Internet » “Het internet wordt dit jaar 24 uur lang platgelegd met als gevolg dat de financiële markten crashen”
"Het internet wordt dit jaar 24 uur lang platgelegd met als gevolg dat de financiële markten crashen"

“Het internet wordt dit jaar 24 uur lang platgelegd met als gevolg dat de financiële markten crashen”

De Amerikaanse technologiebaas James Carder voorspelt dat in 2017 het hele internet 24 uur lang wordt platgelegd.

Carder is vicepresident en hoofd informatiebeveiliging van het Amerikaanse veiligheids- en inlichtingenbedrijf LogRhythm, dat zich specialiseert in veiligheidsinformatie.

Hij waarschuwt dat criminelen het afgelopen jaar sites als Spotify, Reddit en Twitter urenlang wisten plat te leggen. “Dit waren slechts tests,” aldus Carder.

Toeslaan

Als hackers een groot deel van het internet in de Verenigde Staten enkele uren kunnen platleggen, lijkt een blackout van 24 uur vrij eenvoudig te realiseren, zo vertelde hij aan Business Insider.

Hij merkte ook op dat een dergelijke aanval ervoor zal zorgen dat de financiële markten onderuit gaan.

“In 2017 gaan ze ergens toeslaan,” zei hij. “Als het internet wordt platgelegd, krijgen de financiële markten een flinke opdoffer.”

Nepnieuws

Carder voorspelde bovendien dat hackers mainstream media zoals CNN en Fox News zullen aanvallen nu alternatieve media steeds invloedrijker worden.

Facebook heeft na de Amerikaanse verkiezingen aangekondigd maatregelen te nemen tegen ‘nepnieuws’.

“Ik denk dat hackers om de vrijheid van meningsuiting te beschermen wraak zullen nemen door wat grote mediabedrijven omver te tikken,” zei hij.

[Business Insider]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Quasimodo schreef:

  Veel mensen gaan er vanuit dat techniek onfeilbaar is. Er staat hun verrassingen te wachten dan.
  Zelfs een moderne auto start al niet snel op wanneer het -15 graden vriest.
  Waarom het geloof in de techniek en technologie zo groot is, is mij een raadsel.
  Het zou wel eens kunnen zijn dat de mens op een punt komt waar hij zelf niet meer begrijpt hoe al die technologie nu precies werkt. Al die chips met miljarden verbindingen enz. Laat de designs eens veroren gaan en het wordt een ramp.

  7 likes
  • techneut schreef:

   “Waarom het geloof in de techniek en technologie zo groot is, is mij een raadsel.”

   Simpel: Omdat het werkt.

   Of schrijf jij je berichtjes hier met lei en griffel, stuurt het via de postkoets naar de server, waar iemand het, via de IBM bolletjes machine, op het mainframe zet?

   4 likes
   • Quasimodo schreef:

    Dat is wat ik bedoel: waarom het geloof zo groot is dat het ALTIJD gaat werken. De stroom kan uitvallen, een sterke magnetische storing kan optreden, weet ik veel wat en zijn er dan noodoplossingen voorhanden? Niet genooeg, denk ik. Maar dan zitten we wel met de gebakken peren omdat we compleet afhankelijk zijn van zulke systemen. Men weet niet eens meer hoe via een rookwolk signalen te versturen….

    5 likes
    • Rory schreef:

     in 2012 had het al fout kunnen gaan. een super solar flare heeft ons toen net gemist. Dan was alles electronisch kapot gegaan wat geen EM shielding had. gelukkig komt zo’n super flare maar ongeveer eens in de 150 jaar voor en kan het dus net toevallig aan de kant van de zon gebeuren die niet gericht is op ons.

     1 likes
 • weg met ons schreef:

  En dat het gebeurt en het 24 uur lang zal plaatsvinden weten de goddelijk Amerikanen nu al te melden? En niet te vergeten “de Russen hebben het gedaan “….

  14 likes
 • Louise schreef:

  Nou dat roep ik jaren de vraag is niet of maar wanneer het gebeurd?……..We hebben ons zelf veel te afhankelijk gemaakt…….. Het zal voor veel mensen schrikken zijn als ze op zich zelf aangewezen zijn…….geen supermarkt of restaurant……… geen e nummers……zorgen dat je zelf wat geld achter de hand hebt en altyd iets te eten in huis……..Er is niet altyd een oorlog nodig om complete chaos te veroorzaken…… en jaa dan zie je hoe de mens in elkaar zit……

  13 likes
 • Rini schreef:

  Alleen collectief zal blijken wie er feitelijk de macht heeft….. èn houdt !

  11 likes
 • Toma schreef:

  Doe maar, ik mis mooie tijden zonder internet zenne..

  5 likes
 • Justin schreef:

  Zeker weten dat dat gaat gebeuren, maar dan om de elite en bankiers en alles wat riekt naar zelfverrijking misleiding en uitzuiging van bevolking onderuit te halen. Dit wordt ook wel GCR= Global Currency Reset genoemd.Het plat leggen heeft ook als bedoeling dat de witte boorden criminelen niet nog snel geld kunnen verplaatsen of veilig stellen.Afgelopen tijd zullen er wel tests geweest zijn. het is de bedoeling dat de financiele markt zoals die nu is onderuit gaat en daarvoor n de plaats een gezonde goudgedekte munt komt.Dat goud is er al volop maar kunstmatig weggehouden.Er is overvloed genoeg echter bepaalde familie’s speelden graag machtshebbertje en gingen letterlijk over lijken.Nog even en dat is over en done with .Lees je in op Portal2012 of Benjamin Fulford of Dave Schmidt.

  5 likes
 • Roeland schreef:

  Oh ik HOOP dat dit ook echt gaat gebeuren!

  4 likes
 • J. Hofmans schreef:

  “Het internet wordt dit jaar 24 uur lang platgelegd”.

  Gaat niet lukken. Teveel schakels. Zou wel mooi zijn.

  3 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Gooi maar plat en dan niet voor 24 uur maar voor 24 maanden.

  3 likes
 • Johan schreef:

  Hoe kunnen ze mensen in toom houden en bang maken. inderdaad wordt er steeds meer gehackt en je kunt toch maatregelen treffen om niet teveel slachtoffer ervan te worden en vooral te gemakkelijk, zoals wifi bannen, draadloze gadgets wegdoen en nog meer van dat spul waarbij je moeiteloos gehackt en gevolgd kan worden. gehakt en gehackt kan de computer niet begrijpen. Probeer maar eens.
  De intelligentie van een computer is nauwelijks van een kind van 4 jaar, want het is een binair systeem, nullen en enen. De fotonencomputer bestaat uit golven en deeltjes en bovendien is de snelheid vele malen groter en derhalve bijna niet of helemaal niet te hacken, te hakken.

  Eerlijk gezegd ik zou niet eens weten en ook niet willen hoe je een computer kunt hacken.

  2 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  Zal de USA vast wel lukken met al die wereldwijde invloed…

  0 likes
 • Pieter Stuurman schreef:

  Het probleem met technologie is, dat het werkt. Technologie maakt het leven gemakkelijker, en daarom omarmen mensen het. En vervolgens richten we ons leven (en de samenleving) ernaar in. En al snel kunnen we niet meer zonder.

  Dat betekent dat we ervan afhankelijk worden. Bijvoorbeeld: voordat we massaal gebruik maakten van internet (nog maar 20 jaar geleden), functioneerde de wereld al vele eeuwen zonder dat internet. Nu zou dat na 24 uur al een enorm probleem opleveren.

  Technologie brengt dus niet alleen gemak, maar vooral ook afhankelijkheid. En het is onze afhankelijkheid die erg aantrekkelijk is voor degenen die macht over ons willen hebben….

  Zie ook: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2010/03/technologie.html

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >