Homepagina » Buitenland » Franse artsen trekken aan de bel: ‘Ze liegen al vanaf het begin over corona’
corona

Franse artsen trekken aan de bel: ‘Ze liegen al vanaf het begin over corona’

Franse artsen willen dat topfunctionarissen worden vervolgd vanwege de reactie van de Franse overheid op de corona-uitbraak.

In een interview noemde een voormalige minister van Volksgezondheid de Franse corona-aanpak ‘een schijnvertoning’.

Drie Franse artsen hebben een zaak aangespannen tegen premier Edouard Philippe en oud-minister Agnes Buzyn.

‘Deze mensen liegen al vanaf het begin’

Ze wisten op zijn minst al in januari dat het coronavirus een bedreiging vormde, maar ‘kozen ervoor om niets te doen’.

“Op een gegeven moment moet de waarheid naar buiten komen,” zei advocaat Fabrice di Vizio, die het drietal vertegenwoordigt.

“Deze mensen liegen al vanaf het begin tegen ons,” voegde hij toe.

Buzyn zei in een interview met Le Monde dat ze ‘huilde op het moment dat ze haar ministerie verliet, omdat ze wist dat er een tsunami aankwam’.

Mondkapjes

Di Vizio is van mening dat de overheid meer waarde hecht aan het scoren van punten dan het redden van levens.

“Afgelopen week had de overheid het over mondkapjes,” zei hij. “De president beloofde ons mondkapjes in pompeuze toespraken. Mondkapjes zijn belangrijk omdat ze het verplegend personeel beschermen. Zijn die mondkapjes al aangekomen?”

In Frankrijk is een groot tekort aan mondkapjes. Zaterdag heeft de overheid er 250 miljoen besteld.

[RT]


Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Er is al lang een vliegtuig aangekomen in Frankrijk met medische middelen……Uit China, zoals overal in Europa…..
  Ze zijn in Europa en hier in het bijzonder allemaal van de pot gerukt.
  Als dit een Oorlog was ging ik in de frontlinie liggen, gelijk weg..( wie wil in dit gekkenhuis leven)
  Wat een achterlijk drama is dit allemaal aan t worden……

  52 likes
 2. Heel veel mensen zijn bang en angstig met deze virus besmet te raken ,,het is niet zo de angst voor deze virus het is meer de angst om er aan dood te gaan,, als deze virus geen kracht had om mensen te doden [maar dat heeft een griepvirus ook ]dan was er niets aan de hand en niemand maakte zich er daar dan druk over ,dus het is niet die virus maar de angst om er aan te sterven. niemand maakt zich dan druk om en griep die elke jaar terug komt en toch sterven vele mensen daardoor,en daar is men niet bang voor,,ra ra wat raar..het is een grote opgeblazen angst zaai-je-rij die deze virus de kracht geeft om er aan dood te gaan..en daar zijn ze in geslaagd..

  39 likes
 3. Creëer een onzichtbare vijand en je hebt de massa in de greep.

  Ben gvd net op straat staande gehouden door de guardia civil en deze wilden weten waarom ik op straat liep, mocht bij de gratie van de heilige Rothschild doorlopen, omdat ik een plausibel verhaal kon overleggen. Vanaf 26 maart schijnt de controle nog erger te worden. Heil nazi communisten!

  34 likes
 4. Waarom Rutte moet dit allemaal zolang duren.?
  Wilders en Baudet geven al weken aan, gooi het land op slot.
  Gooi de grenzen dicht en ga handhaven.

  Maar als oudere Nederlander, heb ik in jou Mark Rutte, geen pepernoot vertrouwen.

  19 likes
  • @H.J

   Ben zelf mordicus tegen een fockdown waar dan ook om zo de zio nazi communisten geen kans te bieden en ben ervoor de natuur te volgen i.p.v. een dubbel probleem (coronahoax + economische afzinken) door te maken.

   Maar gezien de speelse arrogantie en de vanzelfsprekendheid van het NL volk die denken dat deze economische crash een dipje en grapje is keer ik als een blad aan de boom en zie Nederland graag totaal op slot gaan om de NL slaven te laten voelen wat een zio nazi controle staat betekent en vooral om aan te tonen hoe deze zio nazi’s vooral ouderen en zwakkeren ‘helpen’ (= ruimen) met zogenaamde ‘medische zorg’ middels een drankje of spuitje.

   14 likes
  • Als gepensioneerd zeeman kan ik zeggen dat ‘een pestje’ aan boord snel was overgebracht alle bemannings leden. Uiteraard via de ventilatie, recirculatie. Sommige werden ziek sommige niet. Had niets met drank of leeftijd te maken. Meestal was het met een week weer over. Nooit iemand overleden hieraan. Gebruik van WC papier bleef ook normaal.

   5 likes
 5. Citeer wat er op tv voorbij kwam in een interview met een vrouw die haar vader (één van de velen, cijfers wil men niet geven) in een Spaans verzorgingstehuis plotseling ‘s nachts overleed:

  “Om half drie ‘s nachts werd ik gebeld vanuit het verzorgingshuis en ze zeiden dat mijn vader net was overleden”….”ik was verbaasd, want m’n vader had geen luchtweginfectie of iets dergelijks”…..”ze testen niet of mensen aan het coronavirus zijn overleden”…”bij mijn vader was het coronavirus de mogelijke doodsoorzaak”…”daarom konden we niet bij hem waken, we konden helemaal niets doen”…”we weten niet eens of we hem morgen kunnen begraven”…”niemand heeft het meer in de hand”…”zo kunnen we niet doorgaan. We kunnen ouderen niet laten doodgaan in een verzorgingshuis of in hun eigen huis Er komt geen ambulance voor hen”…”niet alleen mijn vader is overleden, maar veel meer mensen”..

  Mensen of beter gezegd veel of alleen maar ouderen veronderstelt men overlijden aan een coronavirus, zelfs mensen die dus geen symptomen hebben die kunnen wijzen op een coronavirus, daarvan zegt men dat ze waarschijnlijk aan corona zijn overleden, wat verder niet onderzocht wordt en kunnen mensen ook aan iets anders zijn overleden. Bijvoorbeeld verwaarlozing van een andere onderliggende ziekte of misschien zelfs zijn ‘bevorderd’ met sterven??

  In Italië en ook in Spanje sterven vooral veel ouderen, al dan niet met andere onderliggende kwalen, maar die volgens artsen hoogst waarschijnlijk aan corona stierven zonder ze te hebben getest?

  Het heeft er m.i. meer van weg dat men (tig) duizenden ouderen ruimt, om welke reden dan ook.

  ….”Ruimen is het op grote schaal afmaken, afvoeren en vernietigen van vee dat mogelijk besmet is met een meestal besmettelijke veeziekte. Het gaat hier niet om het welzijn van de individuele dieren, maar om de economische gevolgen en soms ook de gezondheid van mensen”…(Wikipedia).

  13 likes
 6. dit gebeurt exact ook in nederland.
  baudet waarschuwt al vanaf 28 januari.
  dit partijkartel zal tot hun laatste ademtocht proberen de man uit de wind te houden.
  al zal het weet niet hoeveel slachtoffers gaan kosten.

  11 likes
 7. Waarom zijn we nu afhankelijk van de Chinezen? Globalisme of het grote bedrog dat de verarming van de bevolking moeten verdoezelen. Om onze schijnbare hoogstaande levensstandaard hoog te houden hebben we een goedkoop slavenland nodig dat deze schijn vertoning in de wereld steunt door zijn eigen bevolking te onderdrukken. Het grote kapitaal ging produceren in dit en deze landen om zich nog meer geld toe te eigenen en ons in stilte te verarmen met medewerking van onze politici. Terwijl de rijke klasse zich wentelt in kwalitatieve producten gesponsord door subsidies genieten de armen van Chinese brol die hetzelfde beloofd maar in feite ersatz producten zijn.

  11 likes
  • Het enige waar ik van geniet is dat de EU zo ongelofelijk op zn bek is gegaan, het grote keizerrijk van de domme druiloren …. Helaas is het niet de juiste reden, dat zijn ziekte en dood nooit…. Maar Land voor Land gaan ze onderuit, althans West Europa… Ze dachten dat ze veilig waren met grote vriend Amerika als redder in nood….Maar die hebben zelf al problemen , dus even geen tijd voor het onvolwassen Europa……Nu komen dus de Chinezen helpen met expertise en hulpgoederen , en in Italië zit een groep helpers uit Cuba ( jawel) en oncle Vladi heeft een top viroloog naar Italië gestuurd …. Nou kom maar eens op dat idee zonder pandemie …
   Hier in Nederland hebben we al die expertise niet nodig hoor wij hebben een geweldige doortastende regering , die de maatregelingen nooit kunnen handhaven omdat we gewoon geen politie meer hebben, weg bezuinigd net als de zorg…….

   14 likes
   • Haha Louise in naam hebben wij heel veel politie een amtenaar
    noemen we politie, iemand uit de bijstand een baan geven als
    burger wacht noemen wij politie en de baas van dat spul is
    een grappenhoofd, wat hebben wij toch een geweldige regering!
    Snow flakes staat gelijk aan huilend links net zo lang door jammeren
    tot je je zin hebt, ook tevergelijken met NSB Nederlanders die een
    buitenlandse macht steunnen, links voor Brussel, Brussel voor
    de islam en steun aan teroristen van beide je land weggeven aan
    buitenlandse tereur.
    Een aanrader de film sniper .

    5 likes
 8. rop, een (gewoon) griepvirus kan zeker dodelijk zijn maar dit virus verschilt met andere virussen omdat het ondermeer de longblaasjes vernietigd. Hierdoor lopen de longen vol waardoor men verdrinkt in het eigen vocht. Daar zit het verschil van het coronavirus hem in ten opzichte van een (gewone) griep. Het is de reden waarom er zoveel mensen tegelijk op de intensive care belandde. China complete woonwijken afsloot toen ze in de gaten kregen wat voor schade dit virus kon aanrichtten, dat ze de straten begonnen te sproeien.

  Inmiddels weten we dat mensen met een te hoge bloeddruk, hart -en vaatziekten, diabetici, vooral moeten oppassen voor dit virus. Het merendeel van hen belandde door dit virus op de intensive care.

  Onder de Nederlandse bevolking hebben plusminus 2 miljoen mensen last van een te hoge bloeddruk. En telt het 1,2 miljoen diabetici volgens de cijfers van het diabetenfonds. Het aantal mensen met hart en vaatziekten is mij onbekend. Voor onze en andere regeringen in de wereld was het reden genoeg om in te grijpen, met name omdat het virus zich razendsnel kan verspreiden.

  8 likes
  • Gezinusk, klopt als een bus bijna, ieder die vroeger long problemen gehad heeft
   of nu hebben daar kan een bronchitis ontstaan binnen 24 uur zo je hebt twee
   dingen tegelijk een griep en een paar longen met vocht.
   Ik ben er geweest ik weet wat het is en ik weet hoe het voeld (Shit ).

   2 likes
 9. nou mensen volgens deze ‘bron’ kunnen we de champagne flessen nu opentrekken ..we zijn gered hoor > ja echt !https://www.youtube.com/watch?v=fXJaPHeWBtc&t=5s

  4 likes
 10. peter
  helaas is mn duits de laatste tijd zwaar achteruit gegaan .kan je mischien kort uitleggen wat die meneer zegt. alvast bedankt

  2 likes
  • dat filmpje kun je gewoon vertalen, klik op instelling dan ondertiteling
   dan op duits automatisch gegenereerd , dan nog een keer duits automatisch gegenereerd
   en dan op automatisch vertalen en krijg je verschillende landen waar je uit kunt kiezen

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

lockdown

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

De maatregelen die door onze overheid zijn ...