Homepagina » Gezondheid » Hoe lightproducten hebben geleid tot miljoenen extra gevallen van onnodig vroegtijdig overlijden
Hoe lightproducten hebben geleid tot miljoenen gevallen van onnodig vroegtijdig overlijden

Hoe lightproducten hebben geleid tot miljoenen extra gevallen van onnodig vroegtijdig overlijden

In de jaren zeventig begonnen westerse overheden de bevolking te adviseren om zo weinig mogelijk vet voedsel te eten. We maakten kennis met halfvolle melk en lightproducten. Dit rampzalige besluit is gebaseerd op slecht onderzoek en maakt nog steeds veel onnodige slachtoffers, schrijft William Cortvriendt in HP/De Tijd.

In 1977 publiceerde een Amerikaanse commissie een rapport waarin werd geadviseerd om de hoeveelheid vet in ons eten te beperken en de hoeveelheid koolhydraten te vergroten. Vrijwel alle westerse overheden namen dit advies over. Het is nog steeds actueel, ook in ons land.

Geen enkel bewijs

De Amerikaanse wetenschapper Ancel Keys stelde dat er een verband was tussen de vetconsumptie per land en het aantal hart- en vaatziekten. De studie werd zonder kritiek geaccepteerd door de wetenschap, hoewel er met de conclusies van Keys heel wat mis was, aldus Cortvriendt.

Nadien zijn er vele studies gepubliceerd die een ander beeld schetsen. In een grote studie met bijna 350.000 deelnemers werd geen enkel bewijs gevonden voor een verband tussen vette voeding en hart- en vaatziekten. Uit een ander onderzoek bleek zelfs dat vetzuren het aantal hartaanvallen en overlijdens deden afnemen.

Overheid draait advies terug

Door het overheidsadvies is het aantal gevallen van hart- en vaatziekten juist toegenomen, stelt Cortvriendt. Hij voegt toe dat het advies sinds 1977 vele miljoenen extra gevallen van onnodig vroegtijdig overlijden heeft veroorzaakt. De Amerikaanse overheid draait het advies langzaam terug en adviseert nu om meer natuurlijke vetten en minder suikers te eten. Zal Nederland volgen?

[HP/De Tijd]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
x

Check Also

kroatische

Kroatische vrouw overlijdt dag na coronavaccin

Een oudere vrouw uit de Kroatische stad ...

priester

Priester overlijdt plotseling na test coronavaccin Moderna

Gisteren bracht farmaceut Pfizer informatie naar buiten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x