Homepagina » Financieel » Luidt Italië het einde van de euro in? Waarom de nieuwe Italiaanse regering groot gelijk heeft als zij uit de muntunie stapt
Luidt Italië het einde van de euro in? Waarom de nieuwe Italiaanse regering groot gelijk heeft als zij uit de muntunie stapt

Luidt Italië het einde van de euro in? Waarom de nieuwe Italiaanse regering groot gelijk heeft als zij uit de muntunie stapt

In Rome is iets fascinerends gaande, schrijft FTM-columnist Ewald Engelen. Voor het eerst sinds de introductie van de euro staat één van de oprichters van de Europese Unie op het punt een regering te krijgen die uittreden uit de muntunie overweegt.

De Huffington Post kreeg inzage in een onderhandelingsmemo van regeringspartij M5S (Vijfsterrenbeweging).

Daarin werd voorgesteld om terug te keren naar de situatie van voor het Verdrag van Maastricht. “Die historische vergissing die de aftrap van de euro vormde,” aldus Engelen.

Regelrechte ramp

Hij merkt op dat deelname aan de muntunie voor Italiaanse burgers een regelrechte ramp is geweest.

Zes jaar na het begin van de eurocrisis is het reëel besteedbaar inkomen van Italiaanse huishoudens nog lager dan voor de introductie van de euro.

De kiezers zijn de corrupte en eurominnende middenpartijen zat en kozen in maart massaal voor de eurosceptici, stelt Engelen vast.

Paradijs voor het grootkapitaal

Stukje bij beetje wordt Italië tot net zo’n paradijs voor het grootkapitaal gemaakt als Nederland en Duitsland zijn geworden, klinkt het.

Ook hier zijn de zekerheden verdwenen en is de verzorgingsstaat duur en schraal geworden.

“Nederlandse burgers trappen massaal in de retoriek van Rutte 3 dat de crisis over is en Nederland een fantastisch land is,” besluit Engelen. “Mede dankzij een pers die zijn ziel te grabbel heeft gegooid voor een innige vrijage met de macht.”

[FTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gladiator schreef:

  Ewald ziet denk ik over het hoofd dat er meer partijen zijn welke zien dat het daar in Italië vreselijk de verkeerde kant op gaat lopen, althans voor de Eurofielen.

  Ik denk persoonlijk, gezien de complete onzin welke een JIT bijvoorbeeld uit de kast heeft getrokken inzake het hele MH17 verhaal, dat men na vele verwoede pogingen om oorlog te bewerkstelligen met Boris de Beer nu een aantal tandjes hoger zal gaan schakelen zo niet al heeft.

  Er staan m.i. zaken te gebeuren welke hun weerga niet kennen.

  Het is toch gewoon van de zotte dat een volk waarvan ik eerder nog aannam dat dit een beetje intelligenter was dan dat achterlijke moslimgebroed of de Immigratie-Afrikaantjes dit nog steeds niet door heeft wat er hier gespeeld wordt voor een spelletje, want dat is het en niet meer!!

  Langzaamaan moet zelf de allerdomste Neanderlander toch wel doorhebben dat Timmerfrans en consorten van de ene leugen in de andere vallen en dat met name de Italianen dit niet meer pikken.

  Beppe Grillo heeft rond 2004 reeds een schitterend theaterstukje opgevoerd waar hij de EU alsmede de enorme corruptie aan de kaak stelde.

  En laat ons nu eens eerlijk zijn, is er nu nog steeds iemand te vinden in welk Europees land dan ook die met droge ogen kan zeggen dat we er beter van geworden zijn!!??

  NEE dus, met zekerheid niet.

  Mijn voorstel zou dan ook zijn:

  Uit de EU en terug naar de E.E.G.

  De grenzen hermetisch dicht en een strikte controle op de Vreemdelingenwetgeving.

  Een strikt afschuifbeleid, dus eenieder die geen verblijfsvergunning heeft of kan krijgen retour afzender!

  Geen dubbel paspoort maar dat welk je van nature hebt.

  Bij een tweede misdrijf direct retour land van herkomst.

  Uit de NAVO, daar die sowieso BS is!!

  Politiek hervormen en dan meen ik ook echt hervormen. Dat betekend dat eenieder die er nu zit moet oprotten.

  Terugdraaien van vele interne maatregelen en te beginnen met banken welke per direct aan de staat overgaan!

  Pensioenen terug op niveau en aanvullen voor mensen welke hun leven lang GEWERKT hebben!

  Pensioenleeftijd naar 55 jaar, welke makkelijk haalbaar is indien…..nou ja, u weet wel.

  Moet ik doorgaan……

  Nog vragen….??

  Gladiator

  53 likes
  • Gea Breuker schreef:

   Dubbel paspoort, wat je van nature hebt? Wat bedoel je nou, in welk land je geboren bent, of wat voor nationaliteit je papa of je mama heeft, of van je geboorteakte? Of je DNA profiel en dan maar kijken waar op ter wereld de best match is te vinden?
   Leuk voor al die duizenden Nederlandse expats die kinderen krijgen in de USA, of in Angola of China of wellicht in Afghanistan… Of voor NL vrouwen die getrouwd zijn met een Noord-Koreaan, of met een Belg… Wat als het nu twee mannen uit verschillende landen zijn, liberaal progressief als men denkt te zijn, die een kind krijgen van een Afro-Amerikaanse vrouw met een dubbel paspoort…?
   Gladiator, er is in wezen niks mis met een dubbel paspoort hebben, of triple paspoort of whatever. Het gaat om de wet, per land, per nut, noodzaak of overtreding.
   Denk een beetje na, dankzij de automatisering hebben mensen werk nodig, en tja dan maar wat ambtenaren, advocaten en notarissen erbij die zich hiermee, per geval en indien noodzakelijk bezig houden.

   4 likes
   • Hoezee schreef:

    Dubbele paspoorten moeten idd worden afgeschaft. Het is kiezen of delen, je woont, werkt en bent een Nederlander en maakt dan ook gebruik van alle voorzieningen OF je bent het niet.

    Simpel. Dan is de vraag over de loyaliteit en vijfde colonne ook meteen voor een belangrijk deel opgelost alsmede het verstrekken van uitkeringen in Turkije, Marokko en allerlei andere onzinnige uitgaven.

    10 likes
   • Gladiator schreef:

    @Gea,

    Kijk beste, indien we reeds beginnen te discussiëren over zo’n futuliteit dan kun je beter helemaal nergens aan beginnen. Ik heb hier als een ex-douanier een reden voor en wel een verschrikkelijk simpele, en dit alleen maar ihkv de vreemdelingenwetgeving.

    Ik wil hiermee gewoon aangeven dat ik het simpel wil houden.

    Dit zijn me werkelijk te kleine zaken om over te twisten.

    Het komt erop neer dat indien zich iemand niet gedraagt en vooral een recidivist, dan paspoort innemen. Heeft deze persoon er dan nog 1 of 2 of….tja dan wordt het moeilijk om zo iemand een beetje in te perken!!

    Capiche…

    Gladiator

    8 likes
  • H.J. schreef:

   Hellemaal met je eens op een punt na, pensioen naar 55 jaar.(grapje).

   2 likes
   • Gladiator schreef:

    @H.J.

    Hoezo denkt u dat ik over zo’n serieuze zaak grapjes maak.

    In de meeste landen van de EU is de pensioenleeftijd ongeveer 55 jaar en de in dit topic genoemde staat, Italië wil hier gewoon naartoe hoor en dat gaat ze lukken ook, en WIJ gaan dat gewoon heel netjes betalen zonder een probleem te maken.

    Duidelijk toch.

    Beste, militairen worden altijd met 55 jr gepensioneerd. Heb zelfs iemand in de familie welke met 52 jr “eruit” mocht en nog snel ff 3 jr voor zijn afzwaaien een rang omhoog ivm behoud van salaris welk hij dus 3 jr ervoor had.

    kKan niet zeggen dat militairen zich meer kapot werken dan bijv, stratenmakers welke de hele dag op hun knietjes zitten en van de morgen tot de avond met steentjes slepen.

    Hoezo dus een grapje!!!

    Gladiator
    Het wordt verdorie eens tijd dat we ONSZELF wat minder WEGCIJFEREN!!!

    13 likes
   • Levi schreef:

    na 40 jaar arbeid pensioen. (geen grapje).

    4 likes
  • onbekend schreef:

   Het is toch gewoon van de zotte dat een volk waarvan ik eerder nog aannam dat dit een beetje intelligenter was
   vraag me af waar die Romeinse legioenen naartoe zijn

   2 likes
   • Gladiator schreef:

    @onbekend,

    Geweldige bijdrage van uw hand, maar oké.

    Echter ik raad eenieder, dus ook u om eens een poging te wagen om deze docu te bekijken en dan wel helemaal, dus tot de laatste [email protected][email protected]

    Dit moet lukken, althans dat hoop ik dan maar.

    Zou iemand daarna nog twijfelen over hetgeen er zich aan het uitrollen is over Europa die zal niet meer te redden zijn hoewel ik zelf heel sterk twijfel of er überhaupt nog iemand te redden is!!!

    EN DIT LAATSTE MEEN IK!!!!!!!!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=WqREtbt__O8&ab_channel=EuropaTheLastBattleBackup

    EUROPA – The Last Battle – Part 1

    Klein uurtje maar dit is echt om van te….nou ja, kijk zelf maar.
    Het zijn er in totaal 10, dus 10 delen maar een MUST SEE

    Hitler was dus een slechte man……nou, dan…

    Gladiator

    7 likes
  • Hawks schreef:

   Ja, ik heb nog een vraag. ‘Bij een tweede misdrijf direct retour land van herkomst.’. Nadat de dader de straf heeft uitgezeten in NL? Of met straf uitzitten in het land ver herkmonst (of waar zo iemand naar toe gaat?

   1 likes
   • Gladiator schreef:

    @Hawks,

    Vind u dat belangrijk, waar iemand zijn straf uitzit, of is het vele malen belangrijker dat we eindelijk eens grip op de zaak krijgen en die kleine 200 miljoen zwartjes die op weg zijn naar hier om onvrijwillig, dus tegen de zin van de mensen in de EU, hoewel deze van toeten noch blazen weten want geheim geheim geheim document Verdrag van Marrakesh, gemixt te worden onder de reeds verblijvende 550 miljoen.

    Hoofdpunten beste, daar draait het om, niet om futuliteiten!!

    Gladiator

    3 likes
    • Hawks schreef:

     Mijn hoofdpunt hier is het slachtoffer.

     Stel je voor: je stuurt een dader uit zonder uitzitting van de straf hier, dan krijg je discussies als: ‘Mooi man, de moordenaar van jouw kind is heeft de NL nationaliteit. Dat betekent dat die levenslang weggezet wordt.’. En omgekeerd natuurlijk: ‘Pech voor je joh, de moordenaar van jouw kind heeft zich net voor de misdaad genaturaliseerd to IJslander; hij wordt uitgestuurd.’. En een beetje doorgewinterde crimineel zal zich in zo’n geval misschien laten naturaliseren tot niet Nederlander.

     En dan het volgende: denk je echt dat je buitenlandse criminelen tegenhoudt naar NL te komen met de dreiging: ‘We zetten je uit, hoor’ wanneer je een misdrijf/misdaad begaat?’. Persoonlijk denk ik dat dit het aantal ‘impulsmisdrijven’ niet of nauwelijks zal beinvloeden.

     1 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Vanaf het Hanzeverbond 1356 waar we al zaken deden met heel Europa was er geen angst om gewoon zaken te doen.. Dus de Enge praatjes dat zaken doen niet meer mogelijk is zonder EU is de grootste onzin. De EU is pure dictatuur als democraat is het je plicht om te vechten tegen de EU. Nederland moet gewoon weer grenzen krijgen en uit die ellendige munteenheid stappen. Staat mij nog bij dat wij in Nederland in de tijd van de gulden een internationale vliegtuigbouwer hadden. Fokker schitterende vliegtuigen maar Foker werd vakkundig door de Duitsers kapot gemaakt. Schepen, de grootste mammoettankers ter wereld werden gebouwd bij Verolme. Bedrijf kapot gemaakt door Frankrijk. Stolk schitterend bedrijf ook door EU om zeep geholpen. RDM prachtige duikboten heel de wereld wilde deze boten bestellen. China ging bij de gezellige Amerikanen zeiken en RDM failliet. Wat nou wij hebben Europa nodig. Europa en de wereld heeft Nederland nodig. Maar Nederland is kapot geprivatiseerd door die schoften van VVD en D’66, dat is de realiteit. Nederland is verkocht door deze schoften.

  16 likes
  • Remco schreef:

   Dat Fokker failliet is gegaan heeft niets met de Euro te maken, want dat is al in de tijd van de Gulden gebeurd…

   http://www.vergetenverhalen.nl/2015/09/24/de-ondergang-van-fokker/

   Maar, ik denk dat, zeker voor de meeste Zuid-Europese landen, de Euro niet bepaald gunstig heeft uitgepakt… misschien zou het gunstig zijn als Italië uit de Euro-zone stapt, maar ik denk dat zij vanuit Brussel zullen worden terug gefloten! Nederland moet dat zeker niet doen…kijk naar de gevolgen nu in Engeland!

   0 likes
 • salvar schreef:

  @gladiator
  helemaal eens alleen zolang er mensen zijn die het nog goed gaat en dat zijn er toch nog veel, krijg je niets van de grond hoe erg het ook is.
  de meeste zijn gehersenspoeld en lopen achter het geld aan maar ze vergeten dat als de trend zo door gaat ze ook niets meer te makken hebben.
  volgens mij zijn de nabestaande van ramp mh17 weer gerust gesteld omdat die gevaarlijke russen het hebben gedaan, volgend het jit dan.
  ik denk dat de wakkeren een uitstervend ras is omdat je aangekeken wordt of je melaats bent.
  maar ik hou gewoon vol en zeggen wat ik ervan denk.
  beter je broeksriem aantrekken en uit de eu dan je door een stel idioten je kaal laat plukken.
  mocht het italie lukken bravo dan.

  11 likes
 • Julius Civilis schreef:

  Nog meer goed nieuws voor Italië,want de armere hebben nu een basisinkomen.

  1 likes
 • Jur schreef:

  “Nederlandse burgers trappen massaal in de retoriek van Rutte 3 dat de crisis over is en Nederland een fantastisch land is,” besluit Engelen. “Mede dankzij een pers die zijn ziel te grabbel heeft gegooid voor een innige vrijage met de macht.”

  Dit heb ik al lang door.

  1 likes
 • only you schreef:

  Vormen met Britten een vereende exit?
  Dat wordt bakzeil halen?

  0 likes
 • x

  Check Also

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >