Financieel

Luidt Italië het einde van de euro in? Waarom de nieuwe Italiaanse regering groot gelijk heeft als zij uit de muntunie stapt

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Rome is iets fascinerends gaande, schrijft FTM-columnist Ewald Engelen. Voor het eerst sinds de introductie van de euro staat één van de oprichters van de Europese Unie op het punt een regering te krijgen die uittreden uit de muntunie overweegt.

De Huffington Post kreeg inzage in een onderhandelingsmemo van regeringspartij M5S (Vijfsterrenbeweging).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Daarin werd voorgesteld om terug te keren naar de situatie van voor het Verdrag van Maastricht. “Die historische vergissing die de aftrap van de euro vormde,” aldus Engelen.

Regelrechte ramp

Hij merkt op dat deelname aan de muntunie voor Italiaanse burgers een regelrechte ramp is geweest.

Zes jaar na het begin van de eurocrisis is het reëel besteedbaar inkomen van Italiaanse huishoudens nog lager dan voor de introductie van de euro.

De kiezers zijn de corrupte en eurominnende middenpartijen zat en kozen in maart massaal voor de eurosceptici, stelt Engelen vast.

Paradijs voor het grootkapitaal

Stukje bij beetje wordt Italië tot net zo’n paradijs voor het grootkapitaal gemaakt als Nederland en Duitsland zijn geworden, klinkt het.

Ook hier zijn de zekerheden verdwenen en is de verzorgingsstaat duur en schraal geworden.

“Nederlandse burgers trappen massaal in de retoriek van Rutte 3 dat de crisis over is en Nederland een fantastisch land is,” besluit Engelen. “Mede dankzij een pers die zijn ziel te grabbel heeft gegooid voor een innige vrijage met de macht.”

[FTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Ewald ziet denk ik over het hoofd dat er meer partijen zijn welke zien dat het daar in Italië vreselijk de verkeerde kant op gaat lopen, althans voor de Eurofielen.

Ik denk persoonlijk, gezien de complete onzin welke een JIT bijvoorbeeld uit de kast heeft getrokken inzake het hele MH17 verhaal, dat men na vele verwoede pogingen om oorlog te bewerkstelligen met Boris de Beer nu een aantal tandjes hoger zal gaan schakelen zo niet al heeft.

Er staan m.i. zaken te gebeuren welke hun weerga niet kennen.

Het is toch gewoon van de zotte dat een volk waarvan ik eerder nog aannam dat dit een beetje intelligenter was dan dat achterlijke moslimgebroed of de Immigratie-Afrikaantjes dit nog steeds niet door heeft wat er hier gespeeld wordt voor een spelletje, want dat is het en niet meer!!

Langzaamaan moet zelf de allerdomste Neanderlander toch wel doorhebben dat Timmerfrans en consorten van de ene leugen in de andere vallen en dat met name de Italianen dit niet meer pikken.

Beppe Grillo heeft rond 2004 reeds een schitterend theaterstukje opgevoerd waar hij de EU alsmede de enorme corruptie aan de kaak stelde.

En laat ons nu eens eerlijk zijn, is er nu nog steeds iemand te vinden in welk Europees land dan ook die met droge ogen kan zeggen dat we er beter van geworden zijn!!??

NEE dus, met zekerheid niet.

Mijn voorstel zou dan ook zijn:

Uit de EU en terug naar de E.E.G.

De grenzen hermetisch dicht en een strikte controle op de Vreemdelingenwetgeving.

Een strikt afschuifbeleid, dus eenieder die geen verblijfsvergunning heeft of kan krijgen retour afzender!

Geen dubbel paspoort maar dat welk je van nature hebt.

Bij een tweede misdrijf direct retour land van herkomst.

Uit de NAVO, daar die sowieso BS is!!

Politiek hervormen en dan meen ik ook echt hervormen. Dat betekend dat eenieder die er nu zit moet oprotten.

Terugdraaien van vele interne maatregelen en te beginnen met banken welke per direct aan de staat overgaan!

Pensioenen terug op niveau en aanvullen voor mensen welke hun leven lang GEWERKT hebben!

Pensioenleeftijd naar 55 jaar, welke makkelijk haalbaar is indien…..nou ja, u weet wel.

Moet ik doorgaan……

Nog vragen….??

Gladiator

salvar
salvar
5 jaren geleden

@gladiator
helemaal eens alleen zolang er mensen zijn die het nog goed gaat en dat zijn er toch nog veel, krijg je niets van de grond hoe erg het ook is.
de meeste zijn gehersenspoeld en lopen achter het geld aan maar ze vergeten dat als de trend zo door gaat ze ook niets meer te makken hebben.
volgens mij zijn de nabestaande van ramp mh17 weer gerust gesteld omdat die gevaarlijke russen het hebben gedaan, volgend het jit dan.
ik denk dat de wakkeren een uitstervend ras is omdat je aangekeken wordt of je melaats bent.
maar ik hou gewoon vol en zeggen wat ik ervan denk.
beter je broeksriem aantrekken en uit de eu dan je door een stel idioten je kaal laat plukken.
mocht het italie lukken bravo dan.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Vanaf het Hanzeverbond 1356 waar we al zaken deden met heel Europa was er geen angst om gewoon zaken te doen.. Dus de Enge praatjes dat zaken doen niet meer mogelijk is zonder EU is de grootste onzin. De EU is pure dictatuur als democraat is het je plicht om te vechten tegen de EU. Nederland moet gewoon weer grenzen krijgen en uit die ellendige munteenheid stappen. Staat mij nog bij dat wij in Nederland in de tijd van de gulden een internationale vliegtuigbouwer hadden. Fokker schitterende vliegtuigen maar Foker werd vakkundig door de Duitsers kapot gemaakt. Schepen, de grootste mammoettankers ter wereld werden gebouwd bij Verolme. Bedrijf kapot gemaakt door Frankrijk. Stolk schitterend bedrijf ook door EU om zeep geholpen. RDM prachtige duikboten heel de wereld wilde deze boten bestellen. China ging bij de gezellige Amerikanen zeiken en RDM failliet. Wat nou wij hebben Europa nodig. Europa en de wereld heeft Nederland nodig. Maar Nederland is kapot geprivatiseerd door die schoften van VVD en D’66, dat is de realiteit. Nederland is verkocht door deze schoften.

only you
only you
5 jaren geleden

Vormen met Britten een vereende exit?
Dat wordt bakzeil halen?

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x