Homepagina » Buitenland » Meneer Verhofstadt, wij willen niets te maken hebben met uw Europese rijk! Hier is men heel bang voor
Meneer Verhofstadt, wij willen niets te maken hebben met uw Europese rijk! Hier is men heel bang voor

Meneer Verhofstadt, wij willen niets te maken hebben met uw Europese rijk! Hier is men heel bang voor

In de gesprekken over brexit is de backstop al tijden het grote struikelblok. Het is een ‘verzekeringspolis’ die in werking treedt als er geen oplossing is voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland.

Deze tijdelijke noodoplossing voorkomt dat er weer een harde grens met controles tussen de landen komt.

Het lijkt erop dat de onderhandelaars nu dicht bij een overeenstemming zijn over de backstop.

Heel slecht

“Laten we niet vergeten dat dit verdrag, zelfs zonder de backstop, heel slecht is voor Groot-Brittannië,” sprak Nigel Farage van de Brexity Party in het Europees Parlement.

“We blijven op deze manier vastzitten aan de regeltjes van de Europese Unie,” vervolgde hij.

Het ergste is nog dat eventuele toekomstige relaties gebaseerd zullen zijn op goed vertrouwen, aldus Farage.

Vanaf het begin

Hij wees erop dat gebeurtenissen in Europa in de afgelopen week hebben laten zien dat goed vertrouwen niet bestaat in de EU.

Zo werd de Britse premier Johnson zwaar vernederd door de Luxemburgse premier Xavier Bettel, die vervolgens door de Franse president Macron als held werd onthaald in het Elysee-paleis.

“Ze waren al vanaf het begin van plan om ons hierin gevangen te houden,” sprak Farage.

Veel rijker

“Men is namelijk bang dat Groot-Brittannië concurrerender en veel rijker zal worden buiten de EU,” benadrukte hij.

Meneer Verhofstadt, wij willen niets te maken hebben met uw Europese rijk, aldus de Europarlementariër.

Farage pleitte vervolgens voor een ‘schone’ brexit, zonder poespas.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Brexit Party MEPs]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Guy is een levensgevaarlijke gek. Man spoort van geen kant, een nietsontziende neoliberaal die over lijken gaat. Maar realiseer je maar dat de EU niets meer en minder is dan het vieze achterbakse Frankrijk en het doodzieke Duitsland en de Nederlandseregering als een schoothondje de pensioenen van de Nederlanders weggeven. Onder het het mom. ‘Even geen heilige huisjes hoor’.

  25 likes
 2. Johan Sanctorum schreef ooit over Verhofstadt: “Hoe komt een zogenaamde liberaal tot zulke onliberale tunnelvisie? Omdat macht nu eenmaal de neiging heeft om zichzelf te bevestigen via een megalomane retoriek van de zelfverheerlijking én de demonisering. En omdat Guy Verhofstadt gewoon de ziekelijke aanleg heeft om retorisch over alles heen te walsen tot op het karikaturale af. Zo’n mensen kan men niet met redelijke argumenten overtuigen, ze willen alleen zichzelf nog horen. In se is het een vorm van fundamentalistisch-religieus denken, verwant aan de paranoia. Daar bestaat ook een modernere term voor: cognitieve dissonantie.” Die Verhofstadt is gewoon knetter- en knettergek. Laat m op zijn Toscaans landgoed blijven…

  17 likes
 3. Ons konijn was in de tijd zo slim om alles te verkopen wat belgenlandje had….we dragen er nu nog de gevolgen van…de vlucht naar europa doet hem duidelijk geen goed…maaaar ja….de centjes van de draak europa zijn belangrijker voor de oppergraaier

  12 likes
 4. Het verschil in de discours van Hitler en Verhofstad is onbestaande. Het is duidelijk de Nazis hebben het nog steeds voor het zeggen. Net als toen verrijken ze zich op kap van de gewone man. GB heeft overschot van gelijk en zal de eerste 5 jaar een achteruitgang zien om daarna een steile opgang te maken bevrijd van de regelneverij van de EU die de gewone mens verarmen en de rijken verrijken. Een vergelijking Juncker vind het arrogant van de Vlamingen dat hij verplicht wordt NL te spreken aan onze VLAAMSE kust. Natuurlijk was hij mogelijk weer straalbezopen.Verhofstad heeft destijds Belgie uitverkocht en onze met een grote schuldenberg opgezadeld en dat ventje gaat onze nu de les lezen. OF hoe MISLUKTE politici de wereld regeren in het EU parlement.

  10 likes
 5. De harde kern van Brussel waaronder Juncker, Timmermans, en Guy Verhofstadt frusteren de Brexit vanaf het moment dat duidelijk werd dat het overgrote deel van de Britten uit de EU wilden. Brussel heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat verlenging van gesprekken omtrent uitstel harde Brexit mogelijk kon worden gemaakt als de Britten eerst nieuwe verkiezingen gingen uitschrijven en onder meer mee te stemmen over de EU.

  7 likes
 6. Die Euro nazi’s worden steeds vervelender, net een enge sekte waar uit het moeilijk ontsnappen is.
  We leven hierdoor in een zeer gevaarlijke tijd want dit kan zo maar leiden tot een conflict van grote omvang.
  Brexit moet hoe dan ook doorgaan, en hopelijk volgen er dan meer landen om uit die enge EU te stappen.

  7 likes
 7. Elise heeft denk ik gelijk. De elite laat een Brexit niet zomaar gebeuren. Een dergelijk mooi “rampscenario” komt altijd gelegen voor de elite. Verkiezingsuitslagen worden gemanipuleerd. Ik denk aan George Orwell 1984. Lang geleden geschreven, maar misschien profetische woorden voor de UK en Europa. Slaafse, domme samenlevingen die in continu oorlog met elkaar zijn. De mensen die er deel van uit maken weten niet beter. Mensen zijn dom. Ze lezen geen boek, dossier en historie en ondertussen staat de hedonistische wereld na 80 jaar weer op het randje van de afgrond. De 5% mensen die het wel beseft staat als een roepende in de woestijn. De andere 95% leeft bij de dag en maakt het niets uit. Triest. Zeer triest, als je beseft dat we anders een echte vuist hadden kunnen maken tegen honger, oorlog, elite, etc..

  7 likes
 8. En toch denk ik dat er achter die Brexit iets anders zit. Stel de chaos is compleet(wereldcrisis/oorlog), dan kun je snel het schip verlaten en de regie weer in eigen handen nemen.

  4 likes
 9. Dit soort individuen zal de geschiedenis ingaan als de personen die ons kapot hebben gemaakt.
  Erg recent nog zijn partij genote die zich totaal niet schaamd een lobbyiste te zijn voor big pharma. Zij heeft enorm veel bloed aan haar handen want door haar beleid is er enorm veel verandert in onze gezondheidszorg. Ze heeft nu de bijnaam de beul van Merchtem.
  Ze is recent nog negatief naar buiten gekomen door een actie waarbij wij het volk wel kunnen wat zij niet kunnen of willen. Wij hebben 1, 9 miljoen bijeengekregen om een kindje te behandelen met een spuit die evenveel kost.

  Anno 2019 verwacht je dit soort toestanden niet meer maar het grote voordeel is wel dat de politiek ontmaskerd wordt door zulke zaken. De ontwaking is ook in Vlaanderen bezig zal alleen maar toenemen. En een sorry of excuseer zal van de graaiende bende echt niet genoeg meer zijn.

  5 likes
 10. Tonnie van der Heijden-Verschuuren

  NEXIT vandaag nog.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...