Mens en Dier

Docente die pleit voor vaccinatieplicht krijgt stortvloed aan kritiek: ‘Echt compleet bizar dit’

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Docente Femke Nijboer van de Universiteit Twente pleit in een column op de website U-Today voor een vaccinatieplicht voor studenten. “Zonder prik komt een student er bij mij niet meer in,” schrijft Nijboer onomwonden. Ze sluit af met de zin: “Laat de haatmails maar binnenkomen.”

“De VSNU en de Universiteit Twente sporen studenten lief aan: ‘Ga je studeren, laat je vaccineren!’ Een beetje zoals: ‘Ga je autorijden, draag dan aub een gordel!’ Waarom wordt dit zo lief gevraagd en niet verplicht?” schrijft ze in haar column.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De docente vindt dat studenten die twijfelen aan vaccinaties een wetenschappelijke studie niet waard zijn. “Als je pot-ver-drie een wetenschappelijke studie wilt gaan doen, maar je gelooft niet in de wetenschap, wat doe je hier dan überhaupt?” vraagt ze in een interview met Tubantia.

Ik schaam mij diep voor deze collega

Nijboer krijgt op social media een stortvloed aan kritiek over zich heen. “Ik schaam mij. Ik schaam mij diep voor deze collega die het mooie onderwijsvak en haar eigen leerlingen respectloos inzet om nog meer olie op het vaccinatieplichtvuur te gooien. Ik distantieer mij van de gedachtegang van deze UT-docente en ik hoop heel veel collega’s met mij!” twittert Luce.

FVD-Statenlid Joyce Vastenhouw reageert: “Laat de haatmails maar komen schrijft deze docente. Wat denkt u van een gerechtelijke procedure tegen deze werkgever? Een ontslag mag natuurlijk ook. Of denkt de UT er ook zo over?”

Stop met het creëren van tweedeling!

“Femke Nijboer zou de toegang tot de maatschappij moeten worden ontzegd. Of dat juridisch haalbaar is weet ik niet, maar wat een getrut om dit soort bange ophitsers zoveel spreektijd en leefruimte te geven,” stelt schrijver en uitgever Tjeerd Langstraat.

Telegraaf-verslaggever Marlou Visser voegt toe: “Echt compleet bizar dit. Als je zo gelooft in vaccinatie, heb je hem toch allang gehad en hoef je je geen zorgen meer te maken over anderen?”

“Het gaat mevrouw Nijboer niets aan wat de vaccinatiestatus van haar studenten is. Het willen weigeren van ongevaccineerde studenten is absurd. Ook wél gevaccineerde studenten kunnen het virus overdragen. Stop met het creëren van tweedeling!” schrijft de partij Belang van Nederland in een reactie.

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
2 jaren geleden

Het mooie van deze periodes is dat mensen nu hun ware aard laten zien. Het is o zo makkelijk om in vredestijd te spreken over “foute” mensen in de oorlog. Laat nu maar eens zien, waar je staat, er zakken er een hoop door het ijs.

Prikvrij
Prikvrij
2 jaren geleden

Helaas zijn mensen zo geintrodoctineerd dat ze het vaccineren als heilig verklaren. Wetenschappelijk is er heel veel op aan te merken! Het is juist religieus om op deze manier je leerlingen te dwingen zich te laten vaccineren. Ongevaccineerden zijn niet gevaarlijker voor de medemens en dat is een feit! En of ik wel of geen gordel draag gaat haar aan? In de trant van als ik geen gordel draag naar de TU kom ik het gebouw niet in?
Blij dat er nog verbaast op gereageerd wordt gelukkig.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Femke Nijboer krijgt terecht een storm van kritiek over haar heen. Wat een ongelooflijk smerig wijf!
Ik denk dat iedere student die NOG niet geprikt is met de gentechinjectie, haar een duidelijk formulier moet laten invullen, waarin zij 100% de verantwoording op haar neemt voor ALLE schade, die de student op wat korte of langere termijn ondervindt. Kijken of ze dan nog zo’n grote muil opzet.
Deze doos heeft ondertussen schijnbaar nog steeds niet begrepen, dat het hier gaat om een medisch experiment, dat nog zeker 2 jaar duurt.
Hoeveel verstand moet je haar dan toekennen, als ze dat nog niet weet? Of…. zou zij het WEL weten en krijgt zij steekpenningen om dit te zeggen? Dat kan tenslotte ook.
In ieder geval wordt zij ondersteund door de Vereniging van Universiteiten. En dat is een kwalijke zaak.
Nu gaat het onderwijs in het algemeen natuurlijk al jaren en jaren hard achteruit. Dus…. wat is in feite nog het doel om een opleiding te volgen bij een universiteit?
IK denk dat er a.s.a.p. een parallelle samenleving moet komen, waar vooral ongevaccineerde mensen VRIJ kunnen samenkomen. En dan heb ik het over onderwijs (van lager tot het hoogste niveau), gezondheidszorg (voor als je straks ook niet meer naar een ziekenhuis mag) en ga zo maar door.
Voor mij is in ieder geval duidelijk dat die 89% op geen stukken na is gehaald. Was dat wél zo, dan zou de druk op dit moment niet zo worden opgevoerd.
Dit is natuurlijk helemaal niet het scenario, dat de machthebbers in gedachten hebben. Een paar procent van de bevolking krijg je natuurlijk veel sneller in bedwang dan, zeg maar, 30 of 40%.
Het worden nog spannende tijden. Zoveel is wel duidelijk.

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
2 jaren geleden

Waarschijnlijk is ze zelf al ingespoten en is haar brein op non aktief…. ontslaan, deze persoon is ongeschikt om les te geven.. collaborateurs werden na de tweede wereldoorlog kaalgeschoren en voor schut gezet.. ze heeft geen idee wat haar te wachten staat

Back to top button
161
0
We lezen graag je reactie!x