Blog

Verliest Twitter gebruikers door Elon Musk?

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

2022 was een raar jaar voor Twitter. Dit heeft natuurlijk te maken met de overname door Elon Musk. De rijke Amerikaan kocht het sociale media platform in oktober van het jaar, wat vervolgens resulteerde in een grote opschudding op en in Twitter.

Uit dit onderzoek van ExpressVPN blijkt bijvoorbeeld dat het bedrijf sinds de overname door Musk 9 keer aangeklaagd is voor in totaal meer dan 14 miljoen dollar. Ook heeft de overname effect gehad op het aantal gebruikers van Twitter, waarover je in dit artikel meer leest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Elon Musk kocht Twitter in oktober 2022 voor een bedrag van maar liefst 44 miljard dollar. Sindsdien is er veel binnen het bedrijf gebeurd. Zo zijn er tig werknemers ontslagen, terwijl ook veel medewerkers zelf zijn opgestapt. Op het platform zelf is er ook het een en ander veranderd sinds Musk aan het roer staat.

Zo hebben Twitteraars nu te maken met Twitter Blue. Je betaalt dan om het blauwe verificatie icoontje te krijgen naast je naam. Eerst kregen alleen beroemdheden dit icoontje zonder dat ze ervoor hoefden te betalen.

De veranderingen zijn Elon Musk op veel kritiek komen te staan, binnen het bedrijf maar ook op Twitter zelf. Toch zien we dat het aantal gebruikers van het sociale media platform niet per se is afgenomen.

Sterker nog, toen Twitter door Musk werd overgenomen, werd de app dagelijks 125 duizend keer gedownload in de Verenigde Staten. Een jaar eerder lag dit aantal bijna de helft lager, zo blijkt uit de data van Apptopia.

Een onderzoek van Sensor Tower heeft daarnaast aangetoond dat de totale activiteit ook steeg nadat Elon Musk zijn portemonnee trok om Twitter te kopen. In de maand na zijn aankoop steeg het aantal dagelijkse actieve gebruikers namelijk met 2 procent ten opzichte van de maand ervoor.

Als we kijken naar een jaar eerder dan waren er 4 procent meer dagelijkse actieve gebruikers van Twitter.

Elon Musk schepte op over deze cijfers omdat ze volgens hem lieten zien dat de gebruikers blij zijn met zijn overname. Experts zijn het niet helemaal met hem eens. Ze denken namelijk dat de nieuwe gebruikers vooral een account aanmaakten op Twitter om te kijken hoe het platform zou veranderen onder leiding van Musk. De specialisten verwachten dat deze interesse snel afneemt, wat er juist voor zorgt dat het aantal gebruikers daalt.

Onderzoekers denken ook wel degelijk dat Twitter minder gebruikt zal worden in de komende jaren. Ze verwachten zelfs dat het aantal gebruikers van het platform al in 2023 fors afneemt.

Wereldwijd gebruikten in 2022 369 miljoen gebruikers Twitter, maar de huidige voorspellingen zijn dat dit aantal dit jaar afneemt naar 354 miljoen gebruikers. Daar stopt het niet, want experts voorspellen dat in 2024 nog ‘maar’ 336 miljoen mensen Twitter gaan gebruiken.

Er was dus wel sprake van een korte stijging van het aantal gebruikers nadat Elon Musk Twitter overnam, maar deze toename lijkt geen stand te houden. Sterker nog, waarschijnlijk zien we dit jaar al een flinke daling.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x