Homepagina » Archeologie » Mayakalender herzien: ‘Einde van de wereld is deze week’
mayakalender
Foto: Joanbanjo CC BY-SA 4.0

Mayakalender herzien: ‘Einde van de wereld is deze week’

Een pandemie, wereldwijde protesten, sprinkhanenplagen, vulkaanuitbarstingen, orkanen; het lijkt wel alsof het armageddon eraan komt. Volgens sommigen is dat ook zo, schrijft de New York Post. Een theorie die rondgaat op Twitter stelt dat we de Mayakalender verkeerd hebben geïnterpreteerd. De wereld zou niet eindigen op 21 december 2012 – zoals in eerste instantie werd geprofeteerd door onderzoekers – maar later deze week of volgende week.

“Volgens de juliaanse kalender is het nu 2012. Het aantal dagen dat elk jaar verloren gaat vanwege de overgang naar de gregoriaanse kalender is 11. We gebruiken de gregoriaanse kalender 268 jaar (1752-2020) keer 11 dagen = 2948 dagen. 2948 dagen gedeeld door 365 dagen (per jaar) = 8 jaar,” twitterde wetenschapper Paolo Tagaloguin afgelopen week. Zijn tweets zijn inmiddels verwijderd, aldus The Sun.

Nieuw tijdperk

Als Tagaloguin gelijk heeft, loopt de Mayakalender deze week af. In 2012 waren doemdenkers ervan overtuigd dat de wereld op 21 december zou eindigen. Hordes believers reisden af naar Mayasteden in Mexico en Guatemala, maar er gebeurde uiteindelijk niets bijzonders.

Experts stelden destijds dat de Maya’s nooit hebben voorspeld dat de aarde zou vergaan. “Het is marketingbedrog. De datum betekent de overgang naar een nieuw tijdperk en niet het einde van de mensheid.”

2.3 3 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
7 maanden geleden

Buiten het feit dat het een zeer inteligent volk was hebben ze het hiermee mis……..Hoop ik..

Willem
Willem
Reactie op  PREDATOR
7 maanden geleden

Het blijft wel leuk zoveel mensen die alles voorspellen volgens huidige kalenders en rekensommetjes, als je alles wilt “geloven” dan zou de aarde al 432000 keer vergaan zijn. Maja’s waren niet zo intelligent, ze bouwden stenen trappen en geen lift. 🙂

martje
martje
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Einde vd een tijdperk, niet van de aarde… Het is maar net hoe ze het vertellen.

Qanon
Qanon
Reactie op  PREDATOR
7 maanden geleden

Er gaat genoeg gebeuren. Poleshift komt eraan die aarde in nieuwe wereld brengt 5,e dimensie waar alleen liefde is je lichaam anders is alles andere wetten etc vrij reizen naar welke planeet dan ook. En onsterfelijk heide je ziel never dies.
Aanstaande rapture van God voor antichrist komt bloot leggen van satan en zijn volgers, koningshuis,overheid alles. Brutale verkrachten offeren misbruiken van kinderen door elite alles gaat komen. Mensen zijn het zat energie is aan het shiften licht is aan winnen mensen worden wakker eindelijk !!!! Maar we zijn er nog niet !!!
Spiritual war is in volle gang be strong pray and focus on love and light !!!! God wins uiteindelijk

janie
janie
Reactie op  Qanon
7 maanden geleden

“Poleshift komt eraan” Qanon, om die reden heeft W.A zijn 2 miljoen kostende jacht aangeschaft natuurlijk. Voor een veilig heenkomen!!

Laverdino
Laverdino
Reactie op  PREDATOR
6 maanden geleden

Intelligent volk??? Meer dan 10.000 bloedoffers per jaar??

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Onze Zon gaat ontploffen.

Frans
Frans
Reactie op  ProAsfalt
7 maanden geleden

Ja … Over een paar miljard jaar.

Philip
Philip
Reactie op  Frans
7 maanden geleden

Zolang houd de mensheid het toch niet vol.

Binnen een paar honderd miljoen jaren van hier begint onze ster al op te zwellen (groter) waarbij dan onder meer helium word omgezet naar koolstof en dat gaat dan een paar miljarden jaren door.

Dat betekend dat we tegen dan toch al opgeslokt worden door onze eigen ster.

Maar zoals eerder al gesteld, zolang houden we het niet vol, tegen dan hebben we ons zelf en onze planeet al vernietigd!!

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

Voor zover ik weet is de Zon niet zwaar genoeg om het helium te fuseren naar koolstof

Philip
Philip
Reactie op  Eelke Piers
7 maanden geleden

Ik probeer het simpel te houden… onze ster fuseert nu waterstof dat word omgezet in zuurstof en helium.
Eens het waterstof is opgebruikt gaat onze ster zich uitzetten (een rode reus) toch is de temperatuur nog niet hoog genoeg om helium te fuseren (daar heb je een punt)
Maar na x aantal jaren gaat onze ster (rode reus) weer krimpen en worden de buitenste lagen, die nog steeds waterstof bevatten opgebrand, op die manier word de temperatuur hoog genoeg om helium te fuseren naar koolstof en begint onze ster ook weer uit te zetten.
Eens het meeste van die helium is opgebrand, komt er als het ware een helium flits te voorschijn en worden de resterende lagen weggeblazen.
Wat dan rest is een kern van koolstof en gaat onze ster verder als een witte dwerg die nagenoeg geen hitte en licht meer afgeeft.

In een dubbel systeem (twee sterren) kan de witte dwerg wel materiaal gaan af snoepen van zijn begeleider, waardoor deze als het ware weer gaat leven, uiteindelijk word die massa zo groot Chandra limiet) dat die witte dwerg explodeert als een nova.
Meestal resulteert dat dan in een zgn pulsar, een donkere kern met extreem magnetische velden.

Willem
Willem
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

Het is niet onze planeet, het is gewoon een planeet waar we toevallig (nou toevallig) op neer gekwakt zijn. Als je religieus bent geloof je dat er een iets of iemand alles gemaakt heeft en mensen voornamelijk heeft ontwikkeld zodat hij/zij/het aanbeden kon worden en om uit te lokken dat mensen geen vieze of stoute dingen deden/doen zodat hij/zij/het ze lekker kon laten straffen door zijn/haar/het vriendje de Duvel. Ja ik heb het niet verzonnen allemaal.

Philip
Philip
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Dat hangt er van af hoe je het bekijkt, in the end maakt het niet uit of we op deze planeet zijn ontstaan of zijn geplaatst, het is onze thuis en zo hebben we er maar 1!!

Nés
Nés
7 maanden geleden

Nou, ik zou zeggen, het was leuk, tot ziens, het ga jullie goed, waar dan ook.

Eelke Piers
Eelke Piers
7 maanden geleden

Het zou beter zijn om de Maya-kalender te linken aan de Israëlische. Ik denk niet dat de Maya’s ooit van de Juliaanse of Gregoriaanse kalender hebben gehoord

obsidiaan
obsidiaan
7 maanden geleden

Toen ik voor het eerst las over de Mayakalender, ergens jaren 90 in, BRES was de discussie niet wat er zou gebeuren maar wanneer ie afliep.
Er waren twee kampen, 2012 en 2032. Ik weet niet waarom het 2012 geworden was.

Philip
Philip
Reactie op  obsidiaan
7 maanden geleden

Juist, hij loopt af maar begint dan weer van voor af aan opnieuw.

Rob
Rob
Reactie op  obsidiaan
7 maanden geleden

Voor zover mij bekend is hebben verschillende volkeren (maya’s, hpoi’s etc) altijd de sterren bekenen voor hun kalender. De kalender die wij nu hebben is een religieuze kalender. Ze hebben hem in 12 maanden verdeeld maar de maan maakt in een jaar 13 cyclussen van 4 weken. 13 maal 4 is 52 weken. De datum van 2012 is an blijkbaar ook voortgekomen door de sterrenhemel als kalender te gebruiken. Er zijn altijd van die types die hetverhaal weer aanpassen als er iets niet gebeurt wat ze voorspelt hebben. Als je elke keer je verhaal aanpast hebt je dus geen enkel idee hoe het werkt. De cycli en processen zijn en blijven kosmisch, hoe vaak ze ook hun verhaal veranderen. Maar de kosmische betekenis van ‘de datum’ is het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe. De cyclus waar het dan over gaat is er één van 26.000 jaar. Het einde der tijden was n vorige cycli de vernietiging van de mensheid maar dat moest voor het einde van de cyclus gebeurd zijn. Dat is dit keer niet zo gegaan. We zitten volgens velen al in de nieuwe cyclus en dat gaat gepaard met een bewustzijnsverandering. Dat is met de mensheid als geheel al in zekere mate gaande. De uiteindelijk bewustzijnsverandering gaat nog verder. dan nu gaande is maar daar gaat nog wel een tijdje overheen. Dat proces is dan echter wel af gaande. De heersende macht probeert alleen nog steeds alles tegen te houden en de boel in hun macht te houden. Daarmee zijn zij degenen die een soort van eindstrijd voeren maar dat is dan alleen maar voor hun eigen macht.

Richard
Richard
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Inderdaad, ik zie die bewustzijnsverandering als een proces dat in iedereen is ingebakken. Het is niet zo dat een grote groep mensen in één keer die verandering doormaakt, maar heel veel individuen hun eigen moment beleven (als ze daarvoor open staan). Het is een soort ingebouwde timer die afloopt bij mensen in deze generatie. Ik merkte dat afgelopen zaterdagnacht 01:00 toen ik opeens wakker werd uit een droom met een ontzettend positieve lading. Sinds dat moment kijk ik met een hele andere blik tegen deze wereld en mijn plek daarin aan.

salvar
salvar
7 maanden geleden

als je bill gates door laat gaan zou,t zo maar kunnen en dat hadden de maya,s niet voorzien.

Elise
Elise
7 maanden geleden

Vrijdag 13 april 2029 De komst van Astynax.

JoeRi
JoeRi
Reactie op  Elise
7 maanden geleden

Haha Bas, linksom rechtsom: uiteindelijk krijg jij gelijk, of toch bijna tegen het complete gelijk aan , wedden !?

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Elise
7 maanden geleden

En Obelix? Potverdikke, haar op je fikke.

P.M.
P.M.
7 maanden geleden

Who cares … rijk en arm mee de afgrond in.! Opgeruimd staat netjes.!

Sjazon
Sjazon
7 maanden geleden

Jammer, maar de Maya’s zijn al lang vergaan. Veel eerder dan hun kalender aangaf. Dus voorspellen konden ze niet goed. Net als al die doemverhalen uit de bijbel over de eindtijd.
Iedereen kan bedenken dat er ooit een eindtijd komt. Maar wanneer het precies komt weet niemand. Zelfs Nostradamus wist het niet, want hij was zo onzeker van zijn voorspellingen dat hij geen exacte data aan de gebeurtenissen heeft gekoppeld.
Al die voorspellingen over de eindtijd neem ik met een korreltje zout. Anderen nemen het heel serieus. Er is zelfs een hele grote overlevingsindustrie ontstaan met tal van websites die allerlei overlevingsprodukten aanbieden en propageren.
Dus als je denkt dat na volgende week de zon niet meer opkomt of de aarde niet meer draait, geef al je bezittingen weg en zoek een klooster op.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Sjazon
7 maanden geleden

Hear hear. Het schiet niet op met de doemdenkers en idioten die daar weer aan verdienen. Het enige scenario wat absoluut zeker is, is dat onze zon uiteindelijk een supernova word. Zal exploderen of imploderen en verworden tot een witte dwerg. Tegen die tijd zit de mens al lang in een ander stelsel te kamperen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 maanden geleden

De wetenschap heeft altijd gelijk.
Wanneer de wetenschap ongelijk heeft, dan heeft ze toch weer gelijk.
Dan is er namelijk een ander. Die springt in de leemte.
Deze beweging gaat eeuwig door.
Conclusie.
We laten ons inpakken.
Steeds weer….
Laten we zelf nadenken en afwegingen maken.
Ik ben dan wel niet zo slim, maar ik heb meer vertrouwen in mezelf.
Door schade en schande wijs geworden ….

x

Check Also

kolonel

Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’

Er is geen sprake van een pandemie. ...

bökkers

Bökkers knalt erin met protestlied: ‘Ik neem geen vaccinatie en jij waarschijnlijk wel’

Hendrik Jan Bökkers is hard getroffen door ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x