Archeologie

Mayakalender herzien: ‘Einde van de wereld is deze week’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een pandemie, wereldwijde protesten, sprinkhanenplagen, vulkaanuitbarstingen, orkanen; het lijkt wel alsof het armageddon eraan komt. Volgens sommigen is dat ook zo, schrijft de New York Post. Een theorie die rondgaat op Twitter stelt dat we de Mayakalender verkeerd hebben geïnterpreteerd. De wereld zou niet eindigen op 21 december 2012 – zoals in eerste instantie werd geprofeteerd door onderzoekers – maar later deze week of volgende week.

“Volgens de juliaanse kalender is het nu 2012. Het aantal dagen dat elk jaar verloren gaat vanwege de overgang naar de gregoriaanse kalender is 11. We gebruiken de gregoriaanse kalender 268 jaar (1752-2020) keer 11 dagen = 2948 dagen. 2948 dagen gedeeld door 365 dagen (per jaar) = 8 jaar,” twitterde wetenschapper Paolo Tagaloguin afgelopen week. Zijn tweets zijn inmiddels verwijderd, aldus The Sun.

Nieuw tijdperk

Als Tagaloguin gelijk heeft, loopt de Mayakalender deze week af. In 2012 waren doemdenkers ervan overtuigd dat de wereld op 21 december zou eindigen. Hordes believers reisden af naar Mayasteden in Mexico en Guatemala, maar er gebeurde uiteindelijk niets bijzonders.

Experts stelden destijds dat de Maya’s nooit hebben voorspeld dat de aarde zou vergaan. “Het is marketingbedrog. De datum betekent de overgang naar een nieuw tijdperk en niet het einde van de mensheid.”

1.8 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

Buiten het feit dat het een zeer inteligent volk was hebben ze het hiermee mis……..Hoop ik..

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Onze Zon gaat ontploffen.

Nés
Nés
2 jaren geleden

Nou, ik zou zeggen, het was leuk, tot ziens, het ga jullie goed, waar dan ook.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Het zou beter zijn om de Maya-kalender te linken aan de Israëlische. Ik denk niet dat de Maya’s ooit van de Juliaanse of Gregoriaanse kalender hebben gehoord

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x