Buitenland

Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elf jaar voor de bouw van het Wuhan Instituut voor Virologie waarschuwden de Franse inlichtingendiensten Parijs al voor een ‘catastrofaal lek’ uit het Chinese laboratorium.

In 2004 negeerde Brexitonderhandelaar Michel Barnier, indertijd de Franse minister van Buitenlandse Zaken, deze waarschuwingen en gaf hij toestemming voor de bouw van het lab.

De Franse inlichtingendiensten waarschuwden bovendien dat Parijs de controle over het lab zou kunnen verliezen en dat Peking er biowapens zou kunnen maken, schrijft de Daily Mail.

Franse connecties

In 2015, toen het laboratorium openging, werden die zorgen bewaarheid. De Franse architecten van het project werden door de Chinese Communistische Partij buitengesloten. Vijftig Franse wetenschappers die de Chinezen zouden helpen om het laboratorium op te starten, reisden nooit af naar China.

De betrokkenheid van Barnier kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar de Franse connecties met het lab, waar volgens velen het nieuwe coronavirus is ontsnapt.

Toenmalig president van Frankrijk Jacques Chirac drong na de Sars-uitbraak aan op de bouw van het Wuhan-instituut.

De regering van Chirac zag de bouw van het lab als een mogelijkheid om de banden met China te versterken, ondanks waarschuwingen van de Franse inlichtingendiensten.

Extreem gevaarlijk

“Wat je moet begrijpen, is dat een P4-laboratorium een soort nucleaire verwerkingsfabriek is,” zei een bron. “Het is een bacteriologische atoombom. De virussen die er getest worden, zijn extreem gevaarlijk.”

Alain Merieux, de Franse miljardair die nauw betrokken was bij de bouw, verliet het project in 2015. “Ik laat het aan China over, ook al is het ontwikkeld met steun van Frankrijk,” zei hij.

Topje van de ijsberg

Shi Zhengli, de ‘vleermuisvrouw’ die in het Wuhan Instituut voor Virologie experimenteerde met coronavirussen die mensen kunnen besmetten, heeft daarnaast gezegd dat ‘het coronavirus slechts het topje van de ijsberg’ is.

“Als we de mensheid willen beschermen en een volgende uitbraak van een besmettelijk virus willen vermijden, moeten we de onbekende virussen die we al ontdekt hebben, leren kennen,” zei ze in een interview met de Chinese staatsomroep CGTN.

[Zero Hedge via Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden

Nog even voor mensen die willen demonstreren op 30 mei, blijf maar thuis want het zal geen indruk maken zoals gewoonlijk en de regels zijn zeer streng. https://www.omroepwest.nl/nieuws/4050790/Gemeente-Den-Haag-omzeilen-coronaregels-bij-demonstraties-niet-toegestaan

Louise
Louise
2 jaren geleden

Kan zo maar kloppen, ik had al eerder gelezen dat de Fransen er bij betrokken waren in het verleden ….. Er komt niks bij toeval aan ellende in deze wereld. Er zijn inmiddels zoveel autopsie’s gedaan in verschillende landen, er komt allemaal hetzelfde uit………alle organen zijn aangetast ……Nou dat krijgt een griepvirus niet voor elkaar…. Frankrijk is trouwens bijzonder streng met de .lockdown… Bovendien de wereldwijde paniek bij al die wereldleiders……. En de paniek van de medische wereld die ook maar wat aangeklungeld heeft…..Lekker zooitje de mensheid …..Al zijin er op onze planeet nog tal van andere onbekende virussen te vinden……Opvallend stil nu in China..
Op naar de volgende ellende, ernstige weersomstandigheden , het is nu al te droog en geloof me het water komt er achteraan…(wanneer?)…

edwin
edwin
2 jaren geleden

er wordt nog steeds gewerkt om biologische wapens te ontwikkelen, misschien kan dit gestopt worden

Willem
Willem
2 jaren geleden

Hier nog een voorbeeld van het grote aantal Nsb’ers/verraders dat er in Nederland rond lopen.

Een interview met een meldkamer agent,

“Is er nog iets opvallends in, in het soort meldingen?

“Heel veel overlastmeldingen. We krijgen de ene naar (moet na zijn maar het zijn tegenwoordig allemaal analfabeten) de ander melding binnen van buurtbewoners die melden dat er te veel bezoek bij de buren binnen zit, dat de jongeren op straat geen 1,5 meter afstand houden of dat er te veel mensen in een supermarkt lopen.”
(Bron Omroep Zeeland)

Fijn he onze medelanders,

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x