Archeologie

Reuzen hebben mogelijk echt bestaan: Onderzoeksteam stuit op uitzonderlijk grote skeletten in Amazone

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Opvallend grote skeletten die op de grens tussen Ecuador en Peru zijn opgegraven, worden momenteel onderzocht in Duitsland. Dat laat het onderzoeksteam onder leiding van de Britse antropoloog Russell Dement weten, schrijft nieuwssite Cuenca High Life.

Zijn deze resten het bewijs dat honderden jaren geleden diep in de Amazone een ras van reuzen leefde? Sinds 2013 heeft het team in Ecuador en Peru vijf menselijke skeletten gevonden. De skeletten dateren van de 15e en 16e eeuw en zijn 2,13 tot 2,43 meter lang.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We zitten in de beginfase van het onderzoek, dus ik kan nog weinig zeggen over de vondst,” zei Dement. “Ik wil geen beweringen doen die gebaseerd zijn op speculatie omdat ons werk nog niet is afgerond. Vanwege de omvang van de skeletten heeft dit onderzoek zowel antropologische als medische implicaties.”

Niet misvormd

Eind 2013 werd Dement gewezen op de vondst van een groot skelet in Ecuador. Hij reisde af naar de vindplaats en vond een ribbenkast en schedel van een vrouw. De botten zouden ongeveer 600 jaar oud zijn. Toen de rest van het skelet was gevonden, kon men bepalen dat de vrouw 2,23 meter lang moet zijn geweest.

Er werd een onderzoeksteam gevormd, waar ook vier onderzoekers van de Vrije Universiteit Berlijn toe behoren. De universiteit financiert de opgravingen in het oerwoud. “Hoewel ik al vele jaren met de Vrije heb samengewerkt, was ik bezorgd dat ze geen geld wilden uittrekken voor een zoektocht naar reuzen,” zei Dement.

De drie complete skeletten en twee gedeeltelijke skeletten zijn niet misvormd en behoorden toe aan relatief gezonde mensen. De skeletten vertonen geen tekenen van ziektes en ook de gewrichten lijken in orde te zijn. Eén van de skeletten behoorde toe aan een vrouw die ongeveer 60 jaar oud was toen ze stierf, aldus Dement.

Begraven in dikke laag klei

De lichamen waren gewikkeld in bladeren en begraven in een dikke laag klei. Op deze manier werden de skeletten beschermd tegen water, waardoor ze in goede staat verkeren.

Dement heeft meer dan 25 jaar onderzoek gedaan naar inheemse volkeren in de Amazone. Volgens legendes leefden er ooit ‘zeer lange, bleke mensen’ bij hen in de buurt. Stamoudsten spreken van grote, vreedzame mensen die werden verwelkomd door de inheemse stammen.

[Cuenca High Life]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x