Buitenland

Franse oorlogsjournalist schokt kijkers: ‘Oekraïense leger bombardeert eigen burgers’

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!

De Franse oorlogsjournalist Anne-Laure Bonnel doet vanuit Donbass verslag van de oorlog in Oekraïne. Dinsdag was ze te zien op de Franse nieuwszender CNews. Beelden van de uitzending werden massaal gedeeld op social media.

“We praten een week over dit conflict, maar het duurt al acht jaar,” sprak Bonnel. “Er zijn 13.000 doden gevallen, mensen zijn uitgeput.” Volgens de journalist wordt de burgerbevolking in Donbass gebombardeerd door het Oekraïense leger. “Ik heb het bewijs, het staat buiten kijf,” zei Bonnel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Aantal aanvallen toegenomen

Dinsdag was ze in Donetsk waar rond 15.30 uur lokale tijd twee burgers waren omgekomen bij een bombardement door het Oekraïense leger. “Er woedt al acht jaar een burgeroorlog. 13.000 doden. De afgelopen drie dagen is het aantal aanvallen toegenomen,” schrijft ze op Facebook. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. In het filmpje is te zien dat het bombardement een flinke ravage heeft aangericht. “Het spijt me, maar dit is oorlog.”

De Franse journalist Bernard-Henri Lévy zei dat hij twijfelt aan de echtheid van de beelden. Bonnel zette vervolgens foto’s van de slachtoffers op social media om te laten zien dat ze authentiek zijn.

‘Terroristen’

Woensdag was de oorlogsjournalist in een voorstad van Donetsk, waar ze sprak met een oma van 83 jaar. Het huis van haar buurman is opgeblazen door een Oekraïense granaat.

Op Facebook schrijft Bonnel verder dat de regering in Kiev al jarenlang elke dag de bevolking in Oost-Oekraïne bombardeert. Ook worden pensioenen en salarissen van ambtenaren en artsen niet langer uitbetaald. Mensen worden uitgehongerd. De autoriteiten hebben bepaald dat de miljoenen Oekraïense burgers die in Loehansk en Donetsk wonen, ’terroristen’ zijn, zegt ze.

4.7 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

EEN EZEL STOOT ZICH IN HET GEMEEN GEEN TWEEMAAL AAN DEZELFDE STEEN

Ja dat zeg ik al de hele tijd! Die OekroNazis vermoorden & bombarderen hun eigen Burgers & geven die “Bad-Russkies” daar vervolgens de Schuld van…De AngloZioNazi MK-ULTRA-MSM-Propagandamachines smullen ervan….De Hersendode Kudde Slaven slikt alle Leugens gewoon nog steeds als zoete Koek & dat na die Belachelijke COVID-1984-PSYOP….het begint er steeds meer op te lijken dat het Westen Reddeloos verloren is….wat een absolute complete Hersendoodheid heerst er hier…werkelijk waar ongelooflijk

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Zou dit ook in de Nederlandse propagandakanalen verschijnen?

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Ik ben heel erg geneigd om haar berichtgeving voor lief te nemen, maar ik weet inmiddels ook dat dit een leugen kan zijn. Indoctrinatie is ook een tactiek, die vriend of vijand kan manipuleren..

Klaas waak
Klaas waak
2 jaren geleden

Same shit straks hier in de straten.. de bevolking is als terrorist bestempeld.

Ze hebben dit niet voor niks 8 f*cking jaar stil gehouden.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x