Mens en Dier

Man overleeft hartaanval dankzij hulp van hond

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bruce Martin keek op een avond televisie toen hij plotseling een zware hartaanval kreeg. Zijn hond Clyde drukte tegen zijn lichaam, maar kreeg geen reactie.

De hond rende daarop naar de slaapkamer om Mitch, de vrouw van Bruce, wakker te maken. De Martins zijn ervan overtuigd dat de hond het leven van Bruce heeft gered.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Clyde en ik bleven vaak op terwijl ik tot 3 uur ’s nachts films keek,” zei Martin, nog altijd herstellende van de hartaanval op 11 februari en de bypassoperatie die daarop volgde. “Op die bewuste avond stond ik op een bepaald moment op en kreeg ik de hartaanval. Ik was niet bij bewustzijn en toen hij geen reactie kreeg, ging hij naar Mitch.”

Extra oplettend

“Hij leidde me naar de woonkamer,” zei Mitch. “Daar trof ik Bruce bewusteloos op de bank aan.” Het stel had kort voor de hartaanval zowel een boxer als een kat verloren als gevolg van hartfalen. Clyde, die altijd dicht in de buurt van zijn baasje blijft, leek extra oplettend te zijn.

Toen Martin, advocaat van beroep, na zijn operatie ontwaakte, was Clyde één van zijn eerste bezoekers. Therapeuten helpen hem bij zijn revalidatie. Door een tennisbal naar Clyde te gooien komt de kracht in zijn armen weer terug.

Oprit

“Het was zo’n ongelooflijke ervaring. Er kwamen zo veel mensen, advocaten en rechters die in al die jaren met Bruce hebben gewerkt naar het ziekenhuis om hem te bezoeken,” zei Mitch.

“Op dit moment loop ik acht keer per dag de oprit op en neer,” zei de 60-jarige Bruce terwijl hij zijn hond aaide. “Ik kijk er echt naar uit om Clyde weer uit te kunnen laten.”

Bron: Wcpo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

zo zie je maar weer,dieren zijn je beste vrienden,eerlijker en slimmer dan de meeste mensen.dieren voelen 6 maanden van te voren dat een ander dier ziek is en overlijd,en nemen dan al emotioneel afstand van dat dier,mijn vriendin had een tamme rat ,en ik had al het gevoel dat het dier niet lang meer had,ik moest voor mijn werk 3 dagen weg,kwam binnen het ratje kwam naar mij toe ,zette het op mijn schoot .en het dier blies zijn laatste adem uit.over dieren liefde gesproken.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik ken een collega politieagent die ooit uit het ijs is gehaald, door zijn hond.Toen zijn hond overleed, is mijn collega meer dan 3 maanden thuis geweest, totaal overstuur en gestrest.En als ik hem tegenkom?Dan nog heeft hij het over de slimheid en trouwheid van zijn hond.

Johan
Johan
11 jaren geleden

“Ik was niet bij bewustzijn en toen hij geen reactie kreeg, ging hij naar Mitch.”

Juist…en hoe weet hij(buiten bewustzijn) dan dat de hond zich tegen ‘m aandrukte??

Lariekoekartikel!

diamond
diamond
11 jaren geleden

[quote name=”Johan”]”Ik was niet bij bewustzijn en toen hij geen reactie kreeg, ging hij naar Mitch.”

Juist…en hoe weet hij(buiten bewustzijn) dan dat de hond zich tegen ‘m aandrukte??

Lariekoekartikel![/quote]
Er worden vaker mensen gered door dieren, beetje voorbarig om dit gelijk als lariekoek te bestempelen..

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x