Binnenland

Fraude? ‘Onverklaarbaar veel stemmen voor D66 in Ede’

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren wees er deze week op dat de verkiezingen niet geheel transparant verlopen. Wat we in de Verenigde Staten hebben gezien, is dat de zittende macht in het ultieme geval bereid is te frauderen bij verkiezingen als dat noodzakelijk is om nieuwkomers buiten de deur te houden, zei hij.

“Ik denk dat het een nucleaire optie is. Ik zie ze er in ieder geval voor aan […] om in een ultiem geval, als daadwerkelijk die Agenda 2030 in gevaar dreigt te raken, dit middel uit de kast te trekken,” aldus Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op social media circuleren momenteel beelden van een debat dat op 16 november 2021 werd gehouden over de evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen dat jaar.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Sommige partijen stonden niet op het kiesformulier

SP-Kamerlid Renske Leijten zei de indruk te hebben dat het ‘een beetje piept en kraakt’ bij de Kiesraad als het gaat om hun software.

Leijten deed namens de Kamer uitgebreid verslag over onder andere de hertelling van een stembureau in Ede. “We hebben echt verzocht om een reflectie en een reactie daarop. Want daar is het geen fout geweest in het stemmen tellen, het optellen en aftrekken, wat we bijvoorbeeld hebben gezien bij hertellingen bij de Europese verkiezingen,” zei ze.

“Hier waren onverklaarbaar veel stemmen, relatief, op D66 uitgebracht en sommige partijen stonden helemaal niet op het kiesformulier,” merkte Leijten op.

Voorkeursstem verdwenen

“We hebben in het verslag bijvoorbeeld ook uitspraken gedaan over dat mensen zich bij ons melden en overigens ook bij de Kiesraad dat ze hun voorkeursstem niet terugvinden,” voegde ze toe.

“Dit draagt allemaal wel bij aan het vertrouwen in de uitslag van de verkiezingen, dat ook noodzakelijk is voor het vertrouwen in de democratie.”

Zo lek als een mandje

In het tv-programma Wie van de 3 onthulde ethisch hacker Sijmen Ruwhof, die voor overheidsinstellingen en banken werkt, dat de Nederlandse verkiezingen gehackt kunnen worden.

“We stemmen met potlood en papier, maar op het gemeentehuis worden al die uitslagen van stembureaus ingevoerd in een soort Excel-bestand en dan berekent de computer wie Nederland mag regeren,” zei Ruwhof. “Dat bleek toen 4,5 jaar geleden zo lek als een mandje te zijn.”

4.9 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

Natuurlijk fraude. Wie stemt er nu op D666. Dan moet je goed gek zijn.

apyr
apyr
1 jaar geleden

De laatste Kamerverkiezingen waren corrupt, wie het niet met mij eens zal dit moeten bewijzen.

Tinus
Tinus
1 jaar geleden

We weten dat er stemfraude gepleegd wordt. Dit weten we al jaren. Er wordt alleen niet over gesproken. Dus iedereen moet er voor zorgen dat ze hier niet mee weg komen zoals in de V.S.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

het is zó lucratief dat het electronisch wijzigen van een stembiljet door Dominion is gepatenteert;
https://www.freepatentsonline.com/8844813.html

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x