Homepagina » Binnenland » FvD-stemmers worden weggestuurd, verbannen en uitgespuugd op Twitter. Dit is wat er mis is met Nederland
FvD-stemmers worden massaal weggestuurd, verbannen en uitgespuugd op Twitter. Dit is wat er mis is met Nederland
Foto: Facebook/Thierry Baudet

FvD-stemmers worden weggestuurd, verbannen en uitgespuugd op Twitter. Dit is wat er mis is met Nederland

Een partij die nog nooit aan de verkiezingen van de Provinciale Staten had meegedaan, werd in één klap de grootste partij.

De dag na de verkiezingen moesten Forum voor Democratie (FvD), partijleider Thierry Baudet en kiezers die op FvD hadden gestemd, het ontgelden.

Mensen die van hun democratisch recht om te stemmen gebruik hadden gemaakt, werden weggestuurd, verbannen en uitgespuugd op Twitter:

Erger

Een inmiddels geschorste universitair docent schreef op Facebook ‘Volkert waar ben je?’ en Freek de Jonge vond het nodig om bij de opening van het Boekenbal te ageren tegen de FvD.

Henk Strating vindt dit een groot gevaar voor onze democratie. “Het tast de vrijheid aan van mensen om te stemmen op de partij van hun keuze als zij daarom door hun omgeving met de nek worden aangekeken, of erger.”

Er werd beweerd dat uit de overwinningstoespraak van Baudet bleek dat zijn partij racistisch en fascistisch was.

Meerderheid

Noch de toespraak zelf, noch de uitleg en duiding ervan in de media, bieden grond voor deze beschuldigingen van racisme en fascisme, aldus Strating.

Toch worden kiezers die op FvD hebben gestemd voor racisten en fascisten uitgemaakt.

Strating merkt op dat in een gezonde democratie de stem van de meerderheid geldt en dat Forum voor Democratie op dit moment de grootste partij van Nederland is.

Onvrede

Het succes van FvD kan volgens hem mede verklaard worden uit de onvrede met het beleid van de traditionele partijen.

Strating denkt dat de regeringscoalitie maar op één manier kan voorkomen dat ze bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen door een nog veel groter Forum voor Democratie wordt weggevaagd: serieus rekening houden met de opvattingen van Baudets partij.

[OpinieZ]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Ohhh wat ben ik blij dat ik geen tv meer kijk en deze platvloerse mensen met hun minderwaardigheids complexen al helemaal niet hoef te zien… Wat een treurigheid , wat ben je dan zielloos en satanistisch……Ik heb al eerder gezegd het grote probleem ligt bij de bevolking zelf……Zo zie je maar dat elke keer als je leest ,, Nederlanders zijn een gelukkig volk,, dat het een grote leugen is…… En zijn veel te veel ongelukkige mensen, dat blijkt, vol zelfhaat en frustratie …. Ohhh ironie dachten ze wat te zijn omdat ze publiekelijk mogen reageren , zetten ze zichzelf voor schut op de zogenaamde sociale media, nog een geluk dat die mensen hun hele leven met zichzelf moeten leven, dat is pas een straf…..

  39 likes
  • @Lousie,

   De Nederlanders zijn nu al meer dan 70 jaar geïndoctrineerd door de linkse media en het communistische “educatieve” systeem, waardoor ze niet meer LOGISCH na kunnen denken en zélf op zoek gaan naar informatie. Vrijdenken wordt, net als nationalisme, gezien als een misdaad tegen het systeem.

   Ik ben echter blij dat er steeds meer mensen opstaan en zélf na gaan denken. De leugens zijn tegenwoordig zo ongelofelijk opzichtig dat je er bijna niet meer onderuit kunt. Vandaar dat youtube, en nu ook vimeo, allerlei video’s van het net halen.

   Ga vooral zo door, dan zullen steeds meer mensen wakker worden. Of het op tijd is valt te bezien, maar hoop doet leven!

   35 likes
   • Mensen kunnen ook niet meer rekenen

    Een warmtepomp gaat IN THEORIE net zo lang mee als een boiler of een CV ketel.
    Echter zo’n ding kost €5.000,- en een ketel €1.500,-

    in de PRAKTIJK gaat een warmtepomp slechts 5 jaar mee. (warmtepompen begeven het vaak in strenge vorstperioden) Dit is dus in 20 jaar alleen al €20.000,- aan AANSCHAFkosten voor een warmtepomp. (Dan kan de regering wel een subsidie van €1.700,- bieden, maar weegt dit op tegen de kosten????)

    Daarnaast is het RENDEMENT van een warmtepomp véle malen lager dan die van een HR ketel.

    Én zo’n ding VREET energie! Meer dan 4000 kw/h per jaar! Zie dat maar eens op te vangen met zonnepanelen!

    Een huishouden met gasverwarming verbruikt jaarlijks ongeveer 1.312 kubieke meter gas en 3.316 kilowattuur (kWh) elektriciteit. Warmtepomphuishoudens verbruiken geen gas maar des te meer elektriciteit: bovenop de 3.316 kWh die elk huishouden gemiddeld per jaar verbruikt, komt 4.833 kWh voor de warmtepomp en, afhankelijk van een bouwproject, nog eens 1.329 kWh per woning voor het verbruik van de centrale pomp. Deze pompt het grondwater uit de bron op, alvorens het via een buizensysteem naar de huizen te leiden. Dat brengt het totaal per woning op bijna 10.000 kWh elektriciteit per jaar.

    Vergelijk je alleen het energieverbruik voor de verwarming, dan verbruikt een huishouden met warmtepompverwarming 6.162 kWh elektriciteit per jaar en een huishouden met een Hr-ketel 1.312 kubieke meter gas. Omgerekend naar CO2-uitstoot, betekent dit dat een gewoon huis de atmosfeer jaarlijks vervuilt met 2.324 kilogram koolstofdioxide en dat een huis in De Teuge, dat verwarmd wordt met een warmtepomp, jaarlijks 3.235 kilogram van dit schadelijke broeikasgas uitstoot. Dat is 39 procent meer dan een woning met een gewone Hr-ketel.

    https://www.trouw.nl/groen/in-de-praktijk-vreet-populaire-warmtepomp-juist-energie~aa0993ee/

    Wat betreft electrisch rijden:

    De accupartij van een Tesla S kost alleen al €35.000 (dit is alleen voor het accupakket al meer dan voor een complete middenklasser met diesel of benzine motot) en gaat 10 jaar mee. Daarna is de auto volledig waardeloos geworden. ACCU’S ZIJN ZEER MILIEU ONVRIENDELIJK. MILIEU ONVRIENDELIJKER DAN WELKE CO2 UITSTOOT DAN OOK. en mensen worden gedwongen nieuwe auto’s te kopen want niemand wil enkel en alleen een carrosserie zonder accu’s hebben.

    Electrische auto’s HOOR JE NIET! In Arnhem zijn de electrische bussen al voorzien van een geluidsinstallatie die het geluid van een verbrandingsmotor laat horen.
    Er zullen veel meer verkeersslachtoffers vallen door het gebruik van electrische
    auto’s.

    Ook is het huidige stroomnet niet berekend op een massale overstap naar electrisch rijden.

    Mijn buurman vertelde gisteren vol trots dat hij naar een nabijgelegen stad 40 km verderop was gereden en dat hij zijn electrische auto daar even kon opladen zodat hij weer terug kon komen en dus “gratis” had gereden.
    Ik snap het echt niet meer. Met één tank diesel kom ik in Zuid-Frankijk.

    LPG is schoner dan welke huidige energievorm ook maar wordt door de belasting dusdanig ontmoedigd dat het nauwelijks wordt gebruikt en zelfs de actieradius van LPG is groter dan die van electrische auto’s.

    Nee, Logisch nadenken is er niet meer bij, dankzij de CO2 inquisitie.
    Geloof mij. Over een aantal jaren moeten wij belasting gaan betalen omdat wij CO2 uitademen.

    12 likes
    • Stuur dit naar [email protected] zou ik zeggen,liefst massaal.

     En wat het artikel betreft,levensgevaarlijke gekken die fanatistische linkse zogenaamde vriendelijke mensen die oh zo begaan zijn met mensen.zieke mensen triest gewoon .

     0 likes
  • De tv (de leugenmedia in het algemeen) en de bevolking zijn twee verschillende dingen.
   Ook hier tuimelen de mediamensjes die tv maken, die magazines maken, die kranten maken, die radio maken weer over elkaar heen om een fascistisch beeld van de toekomst te schertsen.
   Wat schuift dat nou om het hele land een denkbeeldige oorlog in de denken?
   Klaarstomen voor een oorlog, hahaha!!! Vandaag is Pelosi in handboeien afgevoerd, de Bushes zitten vast, de Clintons, althans hun body dubbles, John Brennan en zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik ga koken.
   Soon in a theater near you.

   2 likes
 2. Waarom ik op thierry heb gestemd:
  Zoek toenadering tot rusland in iedere geval wilt hij geen conflict met een kernmacht !
  Kiest het minste kwaad in Syrie Assad is geen engel maar is waarschijnlijk de beste alternatief
  Will de import van kanslozen beperken enz enz
  Onze linkse liberalen zijn eerder van R2P ( zonder tussenkomst van de VN)
  Yougoslavie Afghanistan Iraq Lybie Oekraine syrie zijn duidelijk succes verhalen ze serveren ons sprookjes over weapons of mass destruction in Iraq.
  WTC 1,2,en vooral 7 ( er is nu trowens een recht zaak tegen de FBI over het verdoezelen van bewijs materiaal mbt 9/11), dan nog een dame die er MH 17 bij haalt , met de voorgaande voorbeelden zou dat zo maar een false flag kunnen zijn .
  De echte Nazis zijn degene die sich niet in de materie verdiepen en die het partij kartel zijn vernietegende werkt laat voortzetten in binnen en buitenland

  20 likes
  • Ach Pietka, terwijl wij allemaal over elkaar heen tuimelen, met oogkleppen op en de EU aan het imploderen is, gaat het gewone leven met een sneltrein door. Dat hele Oosten is al een nucleaire front, Lavrov (Rusland ) vertelde 2 weken geleden dat de dollar binnen een aantal jaren weg is.. Chinese president Xi Jingpin was de afgelopen dagen in Italië en Frankrijk, Er komen twee zijde route’s, een per trein en een over water, dus zijn de Chinezen geld bij elkaar aan t harken, ze willen in Engeland uitkomen..(?)…. In Montenegro zijn ze al druk bezig om wegen te bouwen, je zou kunnen zeggen , in onze achtertuin . In plaats dat we wakker worden, hee hoe gaat dat allemaal, houden we ons bezig met trivialiteiten .. Hee Kruitvat is al van de Chinezen , delen van de Rotterdamse haven etc etc…. Ik zeg het maar even omdat Nederland denkt het centrum van de wereld te zijn, maar voor dat iemand het doorheeft hebben we helemaal niks te vertellen , een chinees gaat echt niet polderen………

   21 likes
   • Italië haalt het alleen maar aan om meer onderhandelingskracht te krijgen met Brussel, de italianen weten heus wel hoe dat spelletje met Griekenland is afgelopen, China kan dus zoveel willen, maar de vraag is of dat wel gaat lukken.

    1 likes
    • Dirk, Ik zag Macron alweer op Xi z’n rug kloppen, natuurlijk gaat dat door….
     De ene handtekening na de ander…..China werkt nauw samen met Rusland, India en Iran…….onderschat nooit een Chinees..
     Srilanka kon het niet bekostigen , nou dat was geen probleem, dat gedeelte waar die leidingen komen is nu Chinees grondgebied …. Mensen blijven maar westers denken..Terwijl wijzen uit ‘t Oosten komen………

     5 likes
     • @Dirk
      Geen spook te bekennen , keiharde realiteit…..En nee ik haal niet alle informatie van ‘t net…..Er wonen meer mensen op deze planeet, het is maar net wie je kent…..
      Het is ook allemaal niet dramatisch het is de toekomst die aan de deur klopt…

      4 likes
     • Spoken overal volgens jou.

      Er valt helemaal niets om, dat gebeurt alleen maar iedere keer in jullie hoofd en bij de media waar jullie continue achteraan hobbelen.

      3 likes
  • Ik heb niet gestemd zou ook niet op FvD stemmen maar vind het prima dat de boel wordt opgeschud, al ven ik bang dat dit door het establisment in de kiem gesmoord gaat worden.

   2 likes
 3. Niet alleen heb ik op FvD gestemd, ik ben ook al ruim voor de vorige verkiezingen FvD lid geworden. Voorheen altijd SP gestemd, maar dat ging ik steeds meer beschouwen als een verloren stem. Na lezing van het FvD programma meteen lid geworden. Ben zelf indo dus licht getint, maar ga tegenwoordig kennelijk dus ook als fascist en racist door het leven. Het kan verkeren.

  De scheidslijn tussen links en rechts lijkt opgeschoven en tevens hevig doorgeschoten, naar idioot links. Als dit betekent dat ik door die verschuiving rechts ben geworden, ook al zijn mijn standpunten exact als voorheen, dan ben ik nu maar rechts. So be it, als ik maar niet bij die groep totaal idioten hoef te horen!

  31 likes
  • Er is geen links en rechts meer er is alleen nog extreem centrum met de globalisten d66 cda vvd pvda groen links alles wat Krom is recht l*llen om te kotsen

   10 likes
  • Peter wat ben ik blij met je commentaar! jij toont aan dat het helemaal niets te maken heeft met ras of religie of met wie je bent. het gaat er gewoon om dat mensen het niet eens zijn met de huidige politiek en dat je daar dus een tegenstem aan kan geven. en of je nu indo, afrikaan, of Eskimo bent je kan dus gewoon op Fvd stemmen als je maar een Nederlands paspoort hebt want dan ben je NEDERLANDER!!!!
   Er schijnen ook genoeg Nederlanders met een Turkse of Marokkaanse achtergrond op Fvd te hebben gestemd, kortom er is niets racistisch of fascistisch aan.

   9 likes
 4. Spreek deze socialisten aan met wat ze zijn; nazi’s. Houd ze een spiegel voor.

  Dit zijn fascistische praktijken. Dit willen we nooit meer.

  Frans Timmermans… nazi.
  Freek de Jonge… nazi
  Ect.

  30 likes
 5. Respectloosheid kun je Forum voor Democratie niet verwijten.
  Als hun opvatting je niet past, kun je toch luisteren naar wat anderen te zeggen hebben.
  Dat is een vrijheid die je een ander toch gunt ?
  Zoniet, dan ben jezelf het kwaad dat je anderen verwijt.

  30 likes
 6. De Deep State kan tevreden zijn Nederland is verdeeld tot op het bot.

  16 likes
 7. Het is nou eenmaal een feit, mensen willen bij de winnaars horen, en als jouw partij “verloren” heeft, hoor jij bij de verliezers. En dan kan je niet anders als de winnaar de grond in trappen, anders blijf je jezelf vernederd voelen.
  Zolang het zogeheten links blijft proberen stemmen af te dwingen door mensen voor dom uit te maken, en blijft dreigen met geweld, blijf ik stemmen op de PVV.

  10 likes
  • Ik heb helemaal niet gestemd maar ben het grotendeels met je ens. Zoek eerst de fout bij jezelf en misschien zie je dan waarom de ander reageert zoals hij reeageert

   5 likes
 8. Het zijn gewoon slechte verliezers ga maar eens naar je facebook en loer daar eens bij sylvana simons. Wat een haat daar allemaal te vinden is is niet normaal.

  12 likes
 9. Maar gaat de FvD 5g afschaffen?
  Wietolie als geneesmiddel legaal maken?
  Misbruik van de werklozen door de sociale diensten aan banden leggen?
  Klimaatbelastingen terugdraaien?
  Accu-auto’s verbannen of subsidie stopzetten?
  Gas afschaffing stop zetten?
  Vluchtelingen uitzetten?
  Vluchtelingeninstroom stopzetten?
  Multinationals gaan belasten?

  Het is afwachten wat ze gaan doen. Feit is dat ze nu keuzes moeten gaan maken. Als ze steun zoeken voor hun programma’s, dan zullen ze ook steun moeten bieden aan de programma’s van anderen. Dus……..verwatering uiteindelijk.
  Maar we wachten rustig af. Gaan zien of we hier met een nieuwe LPF of PVV te maken hebben.

  9 likes
 10. Ik kan maar één conclusie trekken.
  Mijn generatie (1950) heeft een mooi land en sociaal stelsel op gebouwd!
  En was best slim!

  Deze generatie ,vult u het zelf maar in ……
  Én laat zich vooral, gebruiken !

  Ach ja, we zijn gewaarschuwd ,( Enoch 92) maar doen er niets mee.
  Een kat maakt rare sprongen, in het nauw !

  4 likes
  • Ik lees de laatste tijd veel boeken van voor de tweede wereld oorlogen en steeds kom ik tot de conclusie dat de mens van toen veel slimmer en vooral veel meer diepgang had. Ja ze waren armer en er was minder technologie, maar de mens zelf was mentaal verder dan de mens nu.

   3 likes
  • Helemaal met je eens Pjoter..
   Er is altijd voorspeld dat de babyboomers een sterke generatie waren die een land weer op moest bouwen, ( karmisch)..
   En dan zouden er twee generatie’s komen die alles weer af zou breken, daar zijn ze ook ingeslaagd..
   Daarna zou er weer een sterke generatie komen voor verandering, dat kan wel kloppen omdat we in een ander tijdsperk komen, het Waterman tijdsperk voor de komende 2000 jaar……..Tja Pjoter we zijn maar eendags vliegen in het grote geheel….

   2 likes
 11. Wat doet de quote van Andries Knevel hier in dit verhaal? Of ik begrijp het niet helemaal óf Andries vraagt beleefd of die foute associaties mogen stoppen. En terecht vraagt hij dat. Want dat lijkt echt nergens op!

  6 likes
 12. Nou ja, je ziet daadwerkelijk het intellect van die rooien; de hamer en sikkel politiek. Eeuwig triest!

  5 likes
 13. Dit is nou het niveau van links.

  5 likes
 14. Links übermensch denken.
  Het ware gezicht van het socialisme.

  5 likes
 15. Oei, wat ben ik dan blij dat ik niet op FvD heb gestemd, maar op de PVV 😛

  4 likes
 16. Het heeft mij verbaast hoe overtrokken mensen uit de linkse hoek reageren op de winst van FvD.

  Vandaag las ik in de Telegraaf een stuk van hoogleraar Henri Beunders “Waar komt de obsessie voor Baudet vandaan”. Daarin staat onder andere waarom tegenstanders van Baudet zichzelf persoonlijk aangevallen voelen. Heel interessant stuk. Wat je namelijk ook ziet is dat er veel berichtgeving over de aanslag in de moskeeën in Christchurch is, maar dat je eigenlijk niets hoort over de aanslagen op de christelijke kopten in Egypte en de christenen in Nigeria. Beunders heeft daar ook een mening over. In de MSM is heel eenzijdige berichtgeving maar dat kennen we wel. De alternatieve berichtgeving is daarom ook zo belangrijk.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3346886/waar-komt-de-obsessie-voor-baudet-vandaan

  4 likes
 17. Waaauuuuw… Wat mij opvalt, PVV kan doen wat ze willen… Wilders maakt Fitna, nja amper kritiek, en een nieuwe partij met een eigen ideologie die niet achter iedereen aanhobbelt wordt van alle kanten belaagd… Ik snap dit niet.. Werkelijk dit gaat mijn verstand te buiten.

  0 likes
  • Dat wilders al 15 jaar beveiliging nodig heeft en regelmatig moet onderduiken in een safehouse is de reden dat hij van alles kan roepen. Anders was het al lang Pim 2.0 geweest.

   3 likes
 18. Oh nee he? Kijk ik ineens in het gezicht van Eerdmans!
  Is dat even schrikken!
  Best een leuke vent om te zien hoor maar daar heb ik dan ook alles mee gezegd.

  1 likes
 19. :adrianus-johannes.

  FvD werken die aan wat zij zelf kunnen voor brengen en laten luchtkastelen links liggen.. mogelijk ziet dat ook de meerderheid van de nederlandse stemmer ook in.. wat jij maakt is jou het missen van burger wet boek 9.. zal FvD zich daar voor inzetten dit aan te vangen.. en van onze machtspolitiek wet landje een constitutioneel maken..
  over 2 jaar weten het vervolg.. zeg maar 2/3 100 stoelen in de volgende kamer..
  top doen we, maar eerst bewijzen het mens versus persona is altijd moeilijk te onderscheiden..

  1 likes
 20. De elite wil noet van deze mensen omdat ze 1 Europa willen voor hun controle. Al de vetschillende landen met eigen munt en eigen handelen was ern doorn in hun oog. Europa is ern.elite project. Volledige democratie is een illusie.

  En dan zijn er nog van die mensen die niet inzien hoe erg ze zelf zijn na een verloren verkiezing.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Minister De Jonge spreekt zichzelf tegen. Hoe menselijk is hij nu echt?

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde ...

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...