Binnenland

‘Shock poll! Wordt Forum voor Democratie 15 maart weer de grootste?’

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Zaterdag verscheen er een opmerkelijke peiling in de Leeuwarder Courant. Onderzoeksbureau Enigma Research onderzocht het voorgenomen stemgedrag van de inwoners van Fryslân bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Aan het onderzoek deden 800 inwoners van 18 jaar en ouder mee. Het resultaat is verbluffend.

Volgens deze peiling kan Forum voor Democratie aanstaande woensdag rekenen op maar liefst 12 procent van de Friese stemgerechtigden. Dat is vergelijkbaar met het resultaat van 2019, toen FVD 13 procent van de stemmen kreeg en de grootste partij van Nederland werd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Waanzinnige opsteker

“Kippenvel,” zegt FVD-voorman Thierry Baudet. “In de laatste peiling van de Leeuwarder Courant komt Forum voor Democratie met 12 procent als gedeeld tweede partij uit de bus! Omgerekend voor heel Nederland zou dit acht tot negen zetels betekenen!”

“Waanzinnige opsteker in de laatste dagen voor de verkiezingen op 15 maart!” aldus Baudet.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt toe: “Shock poll! Wordt Forum voor Democratie 15 maart weer de grootste? Niets is onmogelijk als u maar gaat stemmen!”

Alles kan nog veranderen

De peiling toont een opmerkelijk verschil met de peilingen van de NPO. Die zaten er in het verleden vrijwel altijd naast. EenVandaag peilde FVD 60 procent te laag bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. I&O Research peilde FVD zelfs 100 procent te laag.

“De peiling bewijst dat alles nog kan veranderen. Dat het beeld van de gevestigde media niet klopt. Dat de mensen in Nederland dwars door de overheidspropaganda heen kijken,” stelt de partij.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

198 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

En D666 en VolksVerlakkersDictatuur worden een heel stuk kleiner. Opruimen die handel!

Lettie
Lettie
1 jaar geleden

G6

Annette
Annette
1 jaar geleden

DIT is natuurlijk méér dan fantastisch nieuws, maar IK ga de huid nog niet verkopen, vóórdat de beer geschoten is.

Er zijn namelijk nogal wat variabelen te bespeuren.

Allereerst wil ik opmerken, dat de Friezen natuurlijk wel een héél ander volkje zijn dan de inwoners van de rest van Nederland. Het is niet voor niets, dat zij al een lange tijd zich nauwelijks nog onderdeel voelen van bijvoorbeeld de Randstad. En met REDEN.

In Friesland zijn ze ook al geruime tijd bezig om zich proberen los te maken van het Nederlandse recht (beter gezegd: onrecht) en daar zijn ze best al ver mee. Als mijn man en ik een stuk jonger zouden zijn, dan zouden wij alles op alles zetten om naar Friesland te verhuizen.

Ik heb ook bij het lezen van dit verhaal een klein beetje het gevoel, dat de leider van Forum voor Democratie een beetje doet aan WISHFUL THINKING. Op zich natuurlijk volledig te begrijpen, want als je dat niet doet, dan houd je het niet lang vol. Zeker niet in die vreselijke slangenkuil, genaamd Den Haag.

Ik wil hier ook absoluut niet Forum afzeiken, want mijn man en ik zijn niet voor niets sinds eind november (bij de speciale ledendag in Zaandam) vrijwilligers geworden hier in West Friesland. Dat doe je natuurlijk niet, als je niet 100% achter de partij staat.

Ik blijf het bijvoorbeeld ook een groot probleem vinden, dat zoveel “gelijkgestemden” niet zo gelijk gestemd zijn als het gaat om de verkiezingen. De reacties die ik kreeg een paar dagen geleden op de oproep van Arnold Karskens van Ongehoord Nederland, hebben wat dat betreft veel duidelijkheid geschapen.

En dan heb je natuurlijk OOK nog eens het feit, OF de stemming wel eerlijk verlopen zal. Het gaat uiteindelijk niet om de persoon die STEMT, maar om de persoon die TELT. Is al lang geleden geroepen. EN wij weten van de afgelopen tijd, dat dat nog waar is ook!

Al met al beloven het nog een paar spannende dagen te worden, met de finale dan op woensdag 15 maart.

En NATUURLIJK hoop ik, dat de rest van de Nederlanders net zo enthousiast zullen stemmen op Forum voor Democratie als de Friezen. Althans volgens de poll van de Leeuwarder Courant.

We will keep our fingers crossed. And hope for the best.

Nelis
Nelis
1 jaar geleden

Dat ze geen 100% van de stemmen krijgen zegt wel wat over het IQ van de gemiddelde Nederlander, blij dat ik er weg ben.

Back to top button
198
0
We lezen graag je reactie!x