Homepagina » Archeologie » Onderwater ‘Stonehenge’: Mysterieuze 10.000 jaar oude monoliet gevonden voor de kust van Sicilië
Onderwater 'Stonehenge': Mysterieuze 10.000 jaar oude monoliet gevonden voor de kust van Sicilië

Onderwater ‘Stonehenge’: Mysterieuze 10.000 jaar oude monoliet gevonden voor de kust van Sicilië

Voor de kust van Sicilië is een mysterieuze Stonehenge-achtige monoliet ontdekt. De drie meter hoge steen geeft inzicht in oude beschavingen die zijn verzwolgen door de golven.

De monoliet, die is ontdekt door wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv, bevat drie gaten met ongeveer dezelfde diameter. De onderzoekers denken dat het object 10.000 jaar geleden is gemaakt door mensen.

Atlantis

“Er zijn geen natuurlijke processen bekend die deze elementen kunnen produceren,” schreef Zvi Ben-Avraham van de Universiteit van Tel Aviv. De monoliet is gevonden op 40 meter diepte op een zandplaat die Pantelleria Vecchia wordt genoemd. Het gebied werd gekoloniseerd door een oude beschaving, die 9500 jaar geleden werd opgeslokt door de golven.

Volgens sommigen zijn er veel overeenkomsten tussen de verhalen van filosoof Plato over het legendarische ‘verloren’ eiland Atlantis en Sicilië.

Vuurtoren

“Het Kanaal van Sicilië is één van de gebieden waar de gevolgen van de veranderende zeespiegel het meest dramatisch en intens waren,” schrijven de onderzoekers. “Deze ontdekking laat zien dat de mesolithische bewoners van het gebied rond het Kanaal van Sicilië een hoge mate van technologische innovatie en ontwikkeling hadden bereikt.”

De onderzoekers denken dat de monoliet onderdeel is geweest van een soort vuurtoren of werd gebruikt om iets te verankeren. Het onderzoek is verschenen in het Journal of Archaeological Science: Reports. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

Kijk hier voor meer foto’s van de ontdekking.

[Yahoo, Discovery]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Paul schreef:

  Atlantis ligt zeer waarschijnlijk op Antarctica en zeer waarschijnlijk herontdekt door de Nazi’s in ’38/’39 tijdens de Neu Schwabenland expeditie onder leiding van kapitein Ritscher.

  Men moet bedenken dat de zeespiegel sinds het einde van de laatste ijstijd 120 meter gestegen is. Volgens mij valt er nog heel veel te ontdekken aan de kusten van die tijd. Het verbaasd me sowieso dat deze kustlijnen nooit onderzocht zijn. Met een sonar zou men toch oude havensteden moeten kunnen ontdekken die op 100-120 meter diepte liggen.

  8 likes
  • ikke schreef:

   Nog een andere theorie is dat Atlantis gelegen zou zijn onder Antarctica. Deze theorie over de verdwijning van Atlantis spreekt over een verschuiving van de aardkorst, waarbij Antarctica opgeschoven zou zijn in de richting van de zuidpool en zodoende op korte termijn met een ijslaag

   bedekt werd. Dit zou dan ook de ondergang van Atlantis verklaren, door deze verschuiving zouden er vloedgolven en aardbevingen ontstaan ,zijn. waardoor Atlantis gezonken is.
   Volgens Plato is Atlantis verzonken. Van een dikke ijslaag is nergens sprake, maar in 2005 detecteerde een spionagesatelliet echter een groten vorm on-der het ijs van Antarctica, een afwijking die ongeveer 3 kilometer onder het ijs ligt. De afwijking lijkt op een kunstmatige structuur. Zou er dan toch een stad onder het ijs op Antarctica liggen?

   3 likes
   • Wilfred schreef:

    Piri Reis.

    3 likes
   • Gerard schreef:

    ikke denke dat het van de engelen/aliens/buitenaardsen van de duistere afdeling – zonder vleugels is, omdat zij aan een oorsprong ontrouw werden en de aarde moesten verlaten – meer boek mysterie der eeuwen page 36 – en de overheid de politie teveel regels opgelegd 38 – link voor mysterie der eeuwen deze site 8 aug 12:00

    2 likes
 • Arwijn schreef:

  De wereld is bezaaid met bouwwerken uit de oudheid en we zullen nog vele eeuwen nieuwe dingen zoals dit tegenkomen.

  3 likes
  • EllenB schreef:

   Ja, het zijn overblijfselen uit Lemurié en Atlantis.
   Maar we gaan dit niet nog eeuwenlang tegenkomen, omdat we nu voor zo’n zelfde periode staan.
   Maar dit is de laatste keer dat de aarde opgeschoond wordt.
   Daarna wordt het een 5e dimensie planeet en is reiniging niet meer nodig.
   Er zal dan eenvoudig geen negativiteit meer zijn, waarvan het zich zal moeten ontdoen.

   5 likes
   • jenne schreef:

    Het volk wat staande stenen in kringen opzet, ja is dat beschaving, ik persoonlijk denk dat Atlantes er wel anders heeft uit gezien, of Lemurië wat weten we er van niets, en na de grote schoonmaak en dan na 500 000 jaar vind je ook van ons niets meer terug.
    En wat is beschaving eigenlijk een verloren woord !

    1 likes
    • Gerard schreef:

     jenne…

     Heb je ook een link van buitenaardsen/aliens/engelen/reptielen/draken die ook wel sterren worden genoemd..!!

     Als je ergens betrouwbare info van kunt hebben/krijgen is dat wel uit het meest verkochte boek van buitenaardsen/sterren/engelen zonder vleugels – die ook sterren worden genoemd… uitblinkers oid… zoals Elvis die ook een ster werd genoemd – en/of wezens met bovennatuurlijke krachten etc.

     Ik heb een link dat de aarde universeel hoofdkwartier wordt.

     Deze site 31 juli 19:00 – 17 juli 07:30

     Engelen/aliens etc. die ook sterren worden genoemd – deze site 27 juli 07:30 24 juli 17:00 en 15 juli 15:00

     0 likes
  • Jansen schreef:

   Idd maar hoop dat ze meer aandacht krijgen.
   Lijkt wel of de aandacht word ontnomen door iedere keer dezelfde kracht.
   Natuurlijk om te voorkomen dat we achter de werkelijke geschiedenis komen.

   Zoals b.v het Bucegi gebergte.

   0 likes
 • jenne schreef:

  Toen de kust tussen noord Africa en Spanje nu, door zijn gebroken, werd dit verhaalt als de zondvloed, door dit geweld gebeurde het zelfde tussen Europa nu, en Turkije nu, en ontstond de zwarte zee, voor heen waren dit enorme grote gebieden die bewoond waren, en misschien door mooie beschavingen, dat dit Atlantis was is niet waar, het MU had een andere hoger en grotere beschaving, waarschijnlijk verder als de huidige beschaving als je dit zo wilt noemen.

  4 likes
 • Rocko schreef:

  Allemaal theorieën gebaseerd op ?? Madame blaftski en soortgelijken die verhalen
  de wereld in hielpen en seances hielden voor goed gelovige mensen die te zwak van geest zijn om met de reële wereld en problemen om te gaan en nu dus maar geloven in een vroegere betere wereld als Mu en Atlantis van waaruit zij zijn herboren in deze boze wereld vol illuminati , Bilderbergers en jezuiten . Maar eens zullen de zwakken en NATUURLIJK gerechtvaardigen zege vieren als we dat verdomde Atlantis maar eens weer zouden vinden. Stelletje zwevers en dwazen , het leven is NU en NU dien jij je eigen schouders onder je eigen leven te zetten ipv te wachten tot een fantasie werkelijkheid wordt en jou persoonlijk even gaat helpen !!!

  4 likes
 • JansTerZeijle schreef:

  Waarom doen ze niet een side-scan sonar langs alle kusten tot een diepte van 150 meter?
  Gegarandeerd dat je nog vele verzonken steden / bouwwerken zult ontdekken.

  2 likes
 • svartvatten schreef:

  Plaatje en kaartje?

  1 likes
 • vakantie schreef:

  Op zoek naar Atlantis door middel van regressie-onderzoek., Muni Kaulacarya Yoga, Zuidnederlandse … Atlantis de verloren wereld, Kaulacarya Yoga Muni …

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronatest

  Grote fout ontdekt in coronatest: ‘Steeds meer mensen worden wakker’

  Duizenden mensen zijn mogelijk onnodig in lockdown ...

  mondkapjes

  Wat een baas: Italiaanse burgemeester VERBIEDT mondkapjes

  De Italiaanse burgemeester Vittorio Sgarbi heeft in ...

  >