Archeologie

Onderwater ‘Stonehenge’: Mysterieuze 10.000 jaar oude monoliet gevonden voor de kust van Sicilië

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de kust van Sicilië is een mysterieuze Stonehenge-achtige monoliet ontdekt. De drie meter hoge steen geeft inzicht in oude beschavingen die zijn verzwolgen door de golven.

De monoliet, die is ontdekt door wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv, bevat drie gaten met ongeveer dezelfde diameter. De onderzoekers denken dat het object 10.000 jaar geleden is gemaakt door mensen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Atlantis

“Er zijn geen natuurlijke processen bekend die deze elementen kunnen produceren,” schreef Zvi Ben-Avraham van de Universiteit van Tel Aviv. De monoliet is gevonden op 40 meter diepte op een zandplaat die Pantelleria Vecchia wordt genoemd. Het gebied werd gekoloniseerd door een oude beschaving, die 9500 jaar geleden werd opgeslokt door de golven.

Volgens sommigen zijn er veel overeenkomsten tussen de verhalen van filosoof Plato over het legendarische ‘verloren’ eiland Atlantis en Sicilië.

Vuurtoren

“Het Kanaal van Sicilië is één van de gebieden waar de gevolgen van de veranderende zeespiegel het meest dramatisch en intens waren,” schrijven de onderzoekers. “Deze ontdekking laat zien dat de mesolithische bewoners van het gebied rond het Kanaal van Sicilië een hoge mate van technologische innovatie en ontwikkeling hadden bereikt.”

De onderzoekers denken dat de monoliet onderdeel is geweest van een soort vuurtoren of werd gebruikt om iets te verankeren. Het onderzoek is verschenen in het Journal of Archaeological Science: Reports. Vind je dit een interessante ontdekking? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

Kijk hier voor meer foto’s van de ontdekking.

[Yahoo, Discovery]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
8 jaren geleden

Atlantis ligt zeer waarschijnlijk op Antarctica en zeer waarschijnlijk herontdekt door de Nazi’s in ’38/’39 tijdens de Neu Schwabenland expeditie onder leiding van kapitein Ritscher.

Men moet bedenken dat de zeespiegel sinds het einde van de laatste ijstijd 120 meter gestegen is. Volgens mij valt er nog heel veel te ontdekken aan de kusten van die tijd. Het verbaasd me sowieso dat deze kustlijnen nooit onderzocht zijn. Met een sonar zou men toch oude havensteden moeten kunnen ontdekken die op 100-120 meter diepte liggen.

svartvatten
svartvatten
8 jaren geleden

Plaatje en kaartje?

JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

Waarom doen ze niet een side-scan sonar langs alle kusten tot een diepte van 150 meter?
Gegarandeerd dat je nog vele verzonken steden / bouwwerken zult ontdekken.

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

Op zoek naar Atlantis door middel van regressie-onderzoek., Muni Kaulacarya Yoga, Zuidnederlandse … Atlantis de verloren wereld, Kaulacarya Yoga Muni …

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x