Buitenland

Game over: ISIS krap bij kas, Russische gevechtsvliegtuigen drijven terreurgroep in het nauw

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

ISIS verkeert in grote problemen. De terroristen worden in het nauw gedreven. Ook hun economie stort in elkaar. Islamitische radicalen moeten nieuwe gebieden veroveren om aan geld te komen, maar nu er Russische vliegtuigen in het Syrische luchtruim actief zijn, is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

De gebieden die onder controle zijn van ISIS worden met de dag kleiner, zei Svetlana Kholodnova van het Russische persbureau RIA Novosti. Door de Russische raketten worden de terroristen in een hoek gedrukt.

De terroristen van ISIS worden steeds armer en velen van hen ontvluchten het Kalifaat. “Honderden strijders verlaten ISIS vanwege de lage salarissen, aldus Kholodnova. Vorig jaar verdienden de terroristen miljoenen aan de illegale oliehandel, belastingen in bezet gebied, de verkoop van kunstschatten en steun van ‘sponsors’ uit de Perzische Golf.

Waar is al het geld gebleven? Het Iraakse leger heeft de olievelden in Irak weer ingenomen. Daarnaast krijgt de terreurgroep sinds het begin van de luchtaanvallen geen geld meer van sponsoren, aldus de journalist van RIA Novosti.

Omdat steeds meer mensen het Kalifaat ontvluchten, zijn er minder mensen die belasting kunnen betalen. Daarnaast spendeert het Kalifaat het meeste geld aan wapens, wat de economische groei vleugellam maakt.

“Om de economie een boost te geven moet ISIS de havens in Tartoes en Latakia overnemen, de twee rijkste steden aan de Middellandse Zee,” zei Kholodnova. “Maar daar is het nu te laat voor. De twee havensteden hebben bases waar Russische bommenwerpers landen. Het is ondenkbaar dat ISIS die twee steden kan veroveren.”

Er is weinig wat de terroristen van ISIS nu nog kunnen doen. Ze worden in het nauw gedreven en zitten krap bij kas. De terroristen staan voor de keuze: ze kunnen vluchten of zich overgeven aan de overwinnaars.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
trackback
IS(IS) krap bij kas. | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden

[…] Klik> ISIS krap bij kas, Russische gevechtsvliegtuigen drijven terreurgroep in het nauw […]

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x