Natuur en Milieu

“Volstrekt overbodige technologie”: Meer dan helft EU-lidstaten verbiedt teelt genetisch gemodificeerde gewassen

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zeker 15 van de 28 Europese lidstaten hebben aan de Commissie laten weten dat ze geen genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) op hun grondgebied willen toelaten.

Volgens de Belgische Europarlementariër Bart Staes kan de lijst weigeraars nog groter worden: “Dit bevestigt opnieuw dat een grote meerderheid van de Europese landen en burgers tegen het gebruik van deze volstrekt overbodige technologie is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sinds begin dit jaar mogen lidstaten ggo’s weigeren, ook al zijn ze goedgekeurd door het Europees voedselagentschap EFSA. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland en Polen hebben al formeel laten weten dat ze helemaal geen ggo’s willen, net als de regio’s Schotland, Wales, Noord-Ierland en Wallonië.

Staes zegt dat alles erop wijst dat ook Denemarken, Italië en Slovenië de teelt van ggo’s gaan verbieden. De commissie moet biotechbedrijven nu op de hoogte brengen van de weigeringen. Zij kunnen beroep aantekenen, waarna de lidstaten hun beslissing grondig moeten beargumenteren.

“Een duidelijke meerderheid van Europese regeringen verwerpt pogingen van de Commissie om ggo-gewassen te laten goedkeuren,” zei Franziska Achterberg van Greenpeace. “Ze hebben geen vertrouwen in de veiligheidsmechanismen van de EU en hebben er terecht voor gekozen om hun landbouw en voedselvoorziening te beschermen.”

De 15 lidstaten en vier regio’s zijn samen goed voor 65 procent van de Europese bevolking en 65 procent van het totale landbouwareaal.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x