Binnenland

NRC is veel te ver gegaan met karaktermoord op Pieter Omtzigt. Oud-NRC-correspondent onthult wat hierachter schuilt

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NRC schreef afgelopen maandag dat de positie van Kamerlid Pieter Omtzigt ‘onhoudbaar’ was geworden omdat hij ‘aantoonbaar desinformatie verspreidt’ door een ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp op te voeren.

Volgens de krant brengt Rusland onware theorieën de wereld in over Oekraïense gevechtsvliegtuigen die werden gezien toen de Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Als je dat zegt ben je lui, incompetent of onervaren,” zegt emeritus hoogleraar en voormalig NRC-correspondent Karel van Wolferen in Café Weltschmerz.

Lijstje

Hij wijst erop dat vlak na de ramp in een BBC-uitzending ooggetuigen waren te zien die zeiden dat ze in Oost-Oekraïne op het moment van de ramp gevechtsvliegtuigen hadden gezien.

Korte tijd later werd het item verwijderd van de website van de BBC en werd er niet meer over gesproken.

Van Wolferen merkt op dat de zogenaamde nepgetuige die Omtzigt zou hebben opgevoerd alleen een lijstje kreeg met punten waarover hij mocht spreken omdat de tijd beperkt was.

In gesprek met burgerjournalist Max van der Werff gaf de getuige ook al aan dat hij niet van tevoren geïnstrueerd is en dat er geen sprake was van een samenzwering.

Kremlingate

Het artikel in NRC was volgens Van Wolferen een campagne om Omtzigt te beroven van zijn geloofwaardigheid.

“Omtzigt kreeg zelfs een standje van Rutte, die nota bene gezegd heeft dat hij een politiek nummertje wilde maken met de MH17-ramp,” zegt hij.

NRC is veel te ver gegaan [met deze karaktermoord],” voegt hij toe.

Het is duidelijk dat ‘Kremlingate’ inmiddels is overgewaaid van de VS naar Europa. Onlangs veegde de Britse premier Theresa May Poetin de mantel uit en onze eigen minister Ollongren waarschuwde voor nepnieuws vanuit Rusland dat erop gericht is om het opinieklimaat in Europa te beïnvloeden.

Psyop

“Dit is een nieuwe campagne gevoerd door de geheime diensten van Amerika,” legt Van Wolferen uit. “Wij hebben nu net als in de VS een Kremlingate gekregen.”

“Dit is een ouderwetse psyop (psychologische operatie, red.),” vervolgt hij. “Deze operatie komt niet uit Moskou, maar uit Washington.”

Bekijk het hele gesprek hieronder:

De analyse van Van Wolferen heeft geleid tot veel lovende reacties. “Wie trapt er in godsnaam in het Rusland-verhaal? Dit is wel zo doorzichtig. Het is een aanslag op onze intelligentie,” schreef Raysboss302 onder de video.

“Wel erg jammer dat er niet meer van dit soort journalisten (zoals Karel) bij NRC werken. Het is nu inmiddels echt een propagandakrantje van de staat geworden. Zo schaamteloos opzichtig ook en zeker in het geval van Pieter Omtzigt,” vindt Saintinel.

“Top Karel! Een uitzondering op de landsverraad plegende Nederlandse journalisten werkende voor de gecontroleerde media. Hopelijk mogen Rutte en consorten nog eens gestraft worden voor medeplichtigheid aan deze misdaad,” stelt J.K.

Er zijn ook mensen die zeggen dat enige nuance op zijn plaats is. “Van Wolferen heeft zeker goede punten, maar mag ook best kritiek op Rusland hebben. Hij doet nu (en vaker) net alsof Poetin een lieverdje is en dat is ‘ie zeker niet,” aldus Jeen Osinga.

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

De waarheid kunnen we natuurlijk niet hebben in Nederland… We moesten ons met ons allen kapot schamen !

War on error
War on error
6 jaren geleden

Dit laat duidelijk zien dat onze TV en dagbladen onder controle staan. Feiten, context, objectiviteit doen er niet meer toe.
Alle media in het kartel werken samen, en schetsen hetzelfde beeld. Propaganda is dat dus.

De inlichtingendiensten zijn kennelijk zo wanhopig dat hun plannetjes niet werken/worden doorzien door steeds meer mensen, dat ze er alles maar bijslepen dat ze zo kunnen ‘spinnen’ dan het nieuws lijkt.
In dit geval een gebeuren van mei 2017.
(toen het gebeurde – toen stoorde niemand zich eraan; ook de media gingen er niet meer aan de haal).

Als de stemming eenmaal is gemaakt, is toet Den Haag te laf om de illusie te verbreken.

Komt nog bij; dat het een bekende truc is van machthebbers/propagandisten om de aandacht af te leiden – van waar het echt gebeurt; waar ze nu grote stappen zetten, zonder last van media.
Rusland is natuurlijk niet het probleem. (zo deed het beduidend effectiever werk om IS in te tomen),
nee – het echte gevaar voor onze vrijheid en domcratie komt precies van de andere kant.

Uit de VS, VN – van de globalisten, ook van Brussel/Straatsburg (EU), en uit het Zuiden – miljoenen migranten (velen getraumatiseerd, ervaren strijders, anti-Christelijk, anti-Westerse sentimenten).

En wat doen de media? Die zwijgen de reeële – en ACUTE – gevaren dood. Taboe!
In plaats daarvan creëren ze een tsunami van nep-nieuws als dat Russen demonen zijn.
(waar zijn dan de vluchtelingenstromen uit Rusland?)

Hier zijn (duivelse) bedoelingen mee. Onze regering speelt het spel mee, en spelletjes met ons:
Probleem-Reactie->’Oplossing’
De regering weet het al meteen: dé oplossing tegen nepnieuws, is om ONZE communicatie via soc.media, 94news, e-mail, etc. te filteren, censureren. ONS de mond te snoeren.
De helemaal niet zo sociale mediareuzen hebben er een lucratieve bijverdienste aan; defensiebudgetten staan ervoor open.

https://www.globalresearch.ca/eu-anti-fake-news-authority-prepares-mass-censorship/5618581
http://bfmbusiness.bfmtv.com/hightech/de-plus-en-plus-de-gouvernements-manipulent-internet-1302834.html
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/vlog-jan-roos-russisch-nepnieuws-is-nederlands-nepnieuws/

http://www.stopdebankiers.com/knettergek-rutte-iii-gaat-20-miljoen-euro-investeren-onafhankelijke-onderzoeksjournalistiek/
Het ‘Sleepnet’ dient legitimering van propaganda/misleiding en censuur; opsporing, muilkorfen, angstcultuur creëren, vervolgingen. Dat gaat hierheen, waar u echt niet naar toe wilt:
https://opiniez.com/2017/11/15/de-criminalisering-van-kritiek/

Als Rusland werkelijk zo gevaarlijk zou zijn; op z’n minst opmerkelijk dat de reflex van onze regering is een politiestaat om ons heen op te trekken die erger is dan waar Orwell in zijn boek voor waarschuwde.

Het goede van dit alles is dat dit de echt neppers die deze beeldvorming ‘spinnen’, klakkeloos overnemen, verspreiden – en voor politiek gewin exploiteren – perfect ontmaskert.
GeenStijl zet de tsunami van nepnieuws stap voor stap op een rij:
DECONSTRUCTIE! NRC-verhaal over Omtzigt is volledig ingestort, krant blijft wrijven in vlek:
https://www.geenstijl.nl/5139495/nee-we-laten-dit-niet-los/

Lubach O.Z.; had een en ander ook goed op de slof. Hoe ‘gerenommeerde’ media vol op het orgel gingen om deze hysterie ‘gewoon’ nieuws te laten lijken.
Jeroen Pauw had duidelijk het spelletje door. Doch de ‘deskundigen’ bleven krampachtig in de plooi.
(tip: kijk die uitzending terug; en let vooral ook op wat NIET wordt gezegd, c.q. lichaamstaal)

Aradhel
Aradhel
6 jaren geleden

Gewoon stoppen met het kijken en lezen van de gecontroleerde staatsmedia. Gooi je krant de deur uit, en zet je tv te koop. Informeer jezelf, ga zelf op zoek naar de echte waarheid en geloof niemand zomaar op zijn of haar woord… dus ook niet van mij!

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

In lichaamstaal of non-verbale communicatie geloof ik niet.
Men kan er alle richtingen mee uit.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x