Homepagina » Binnenland » NRC is veel te ver gegaan met karaktermoord op Pieter Omtzigt. Oud-NRC-correspondent onthult wat hierachter schuilt
NRC is veel te ver gegaan met karaktermoord op Pieter Omtzigt. Oud-NRC-correspondent onthult wat hierachter schuilt

NRC is veel te ver gegaan met karaktermoord op Pieter Omtzigt. Oud-NRC-correspondent onthult wat hierachter schuilt

NRC schreef afgelopen maandag dat de positie van Kamerlid Pieter Omtzigt ‘onhoudbaar’ was geworden omdat hij ‘aantoonbaar desinformatie verspreidt’ door een ‘nepgetuige’ van de MH17-ramp op te voeren.

Volgens de krant brengt Rusland onware theorieën de wereld in over Oekraïense gevechtsvliegtuigen die werden gezien toen de Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald.

“Als je dat zegt ben je lui, incompetent of onervaren,” zegt emeritus hoogleraar en voormalig NRC-correspondent Karel van Wolferen in Café Weltschmerz.

Lijstje

Hij wijst erop dat vlak na de ramp in een BBC-uitzending ooggetuigen waren te zien die zeiden dat ze in Oost-Oekraïne op het moment van de ramp gevechtsvliegtuigen hadden gezien.

Korte tijd later werd het item verwijderd van de website van de BBC en werd er niet meer over gesproken.

Van Wolferen merkt op dat de zogenaamde nepgetuige die Omtzigt zou hebben opgevoerd alleen een lijstje kreeg met punten waarover hij mocht spreken omdat de tijd beperkt was.

In gesprek met burgerjournalist Max van der Werff gaf de getuige ook al aan dat hij niet van tevoren geïnstrueerd is en dat er geen sprake was van een samenzwering.

Kremlingate

Het artikel in NRC was volgens Van Wolferen een campagne om Omtzigt te beroven van zijn geloofwaardigheid.

“Omtzigt kreeg zelfs een standje van Rutte, die nota bene gezegd heeft dat hij een politiek nummertje wilde maken met de MH17-ramp,” zegt hij.

NRC is veel te ver gegaan [met deze karaktermoord],” voegt hij toe.

Het is duidelijk dat ‘Kremlingate’ inmiddels is overgewaaid van de VS naar Europa. Onlangs veegde de Britse premier Theresa May Poetin de mantel uit en onze eigen minister Ollongren waarschuwde voor nepnieuws vanuit Rusland dat erop gericht is om het opinieklimaat in Europa te beïnvloeden.

Psyop

“Dit is een nieuwe campagne gevoerd door de geheime diensten van Amerika,” legt Van Wolferen uit. “Wij hebben nu net als in de VS een Kremlingate gekregen.”

“Dit is een ouderwetse psyop (psychologische operatie, red.),” vervolgt hij. “Deze operatie komt niet uit Moskou, maar uit Washington.”

Bekijk het hele gesprek hieronder:

De analyse van Van Wolferen heeft geleid tot veel lovende reacties. “Wie trapt er in godsnaam in het Rusland-verhaal? Dit is wel zo doorzichtig. Het is een aanslag op onze intelligentie,” schreef Raysboss302 onder de video.

“Wel erg jammer dat er niet meer van dit soort journalisten (zoals Karel) bij NRC werken. Het is nu inmiddels echt een propagandakrantje van de staat geworden. Zo schaamteloos opzichtig ook en zeker in het geval van Pieter Omtzigt,” vindt Saintinel.

“Top Karel! Een uitzondering op de landsverraad plegende Nederlandse journalisten werkende voor de gecontroleerde media. Hopelijk mogen Rutte en consorten nog eens gestraft worden voor medeplichtigheid aan deze misdaad,” stelt J.K.

Er zijn ook mensen die zeggen dat enige nuance op zijn plaats is. “Van Wolferen heeft zeker goede punten, maar mag ook best kritiek op Rusland hebben. Hij doet nu (en vaker) net alsof Poetin een lieverdje is en dat is ‘ie zeker niet,” aldus Jeen Osinga.

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]


Vond je dit interessant? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Dit laat duidelijk zien dat onze TV en dagbladen onder controle staan. Feiten, context, objectiviteit doen er niet meer toe.
  Alle media in het kartel werken samen, en schetsen hetzelfde beeld. Propaganda is dat dus.

  De inlichtingendiensten zijn kennelijk zo wanhopig dat hun plannetjes niet werken/worden doorzien door steeds meer mensen, dat ze er alles maar bijslepen dat ze zo kunnen ‘spinnen’ dan het nieuws lijkt.
  In dit geval een gebeuren van mei 2017.
  (toen het gebeurde – toen stoorde niemand zich eraan; ook de media gingen er niet meer aan de haal).

  Als de stemming eenmaal is gemaakt, is toet Den Haag te laf om de illusie te verbreken.

  Komt nog bij; dat het een bekende truc is van machthebbers/propagandisten om de aandacht af te leiden – van waar het echt gebeurt; waar ze nu grote stappen zetten, zonder last van media.
  Rusland is natuurlijk niet het probleem. (zo deed het beduidend effectiever werk om IS in te tomen),
  nee – het echte gevaar voor onze vrijheid en domcratie komt precies van de andere kant.

  Uit de VS, VN – van de globalisten, ook van Brussel/Straatsburg (EU), en uit het Zuiden – miljoenen migranten (velen getraumatiseerd, ervaren strijders, anti-Christelijk, anti-Westerse sentimenten).

  En wat doen de media? Die zwijgen de reeële – en ACUTE – gevaren dood. Taboe!
  In plaats daarvan creëren ze een tsunami van nep-nieuws als dat Russen demonen zijn.
  (waar zijn dan de vluchtelingenstromen uit Rusland?)

  Hier zijn (duivelse) bedoelingen mee. Onze regering speelt het spel mee, en spelletjes met ons:
  Probleem-Reactie->’Oplossing’
  De regering weet het al meteen: dé oplossing tegen nepnieuws, is om ONZE communicatie via soc.media, 94news, e-mail, etc. te filteren, censureren. ONS de mond te snoeren.
  De helemaal niet zo sociale mediareuzen hebben er een lucratieve bijverdienste aan; defensiebudgetten staan ervoor open.

  https://www.globalresearch.ca/eu-anti-fake-news-authority-prepares-mass-censorship/5618581
  http://bfmbusiness.bfmtv.com/hightech/de-plus-en-plus-de-gouvernements-manipulent-internet-1302834.html
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/vlog-jan-roos-russisch-nepnieuws-is-nederlands-nepnieuws/

  http://www.stopdebankiers.com/knettergek-rutte-iii-gaat-20-miljoen-euro-investeren-onafhankelijke-onderzoeksjournalistiek/
  Het ‘Sleepnet’ dient legitimering van propaganda/misleiding en censuur; opsporing, muilkorfen, angstcultuur creëren, vervolgingen. Dat gaat hierheen, waar u echt niet naar toe wilt:
  https://opiniez.com/2017/11/15/de-criminalisering-van-kritiek/

  Als Rusland werkelijk zo gevaarlijk zou zijn; op z’n minst opmerkelijk dat de reflex van onze regering is een politiestaat om ons heen op te trekken die erger is dan waar Orwell in zijn boek voor waarschuwde.

  Het goede van dit alles is dat dit de echt neppers die deze beeldvorming ‘spinnen’, klakkeloos overnemen, verspreiden – en voor politiek gewin exploiteren – perfect ontmaskert.
  GeenStijl zet de tsunami van nepnieuws stap voor stap op een rij:
  DECONSTRUCTIE! NRC-verhaal over Omtzigt is volledig ingestort, krant blijft wrijven in vlek:
  https://www.geenstijl.nl/5139495/nee-we-laten-dit-niet-los/

  Lubach O.Z.; had een en ander ook goed op de slof. Hoe ‘gerenommeerde’ media vol op het orgel gingen om deze hysterie ‘gewoon’ nieuws te laten lijken.
  Jeroen Pauw had duidelijk het spelletje door. Doch de ‘deskundigen’ bleven krampachtig in de plooi.
  (tip: kijk die uitzending terug; en let vooral ook op wat NIET wordt gezegd, c.q. lichaamstaal)

  22 likes
 2. Gewoon stoppen met het kijken en lezen van de gecontroleerde staatsmedia. Gooi je krant de deur uit, en zet je tv te koop. Informeer jezelf, ga zelf op zoek naar de echte waarheid en geloof niemand zomaar op zijn of haar woord… dus ook niet van mij!

  17 likes
 3. Rutte is niet eens gekozen, is een totale nep minister president die nota bene ook nog een joker van een idioot is, een harlekijn is, en niet eens zo een heel slimme luller is, deze joker is er één van de Bilderbergers nazi’s die niet eens meer de moeite doen om in NL echt een minister president van kaliber neer te zetten. De nazi’s worden slordig en het nieuws wat ze brengen steeds nepper, leugenachtiger en doorzichtiger. Zelfs de staatstrollen kunnen de leugens niet langer meer verdedigen, flut gasten, allemaal, die ze gelijk met de politici en nazi’s met pek en veren door de straten moeten worden gejaagd, aan de haren wel te verstaan….. Nederlanders is helaas te dom en te simpel volk om dat te begrijpen en zitten bijv. liever met hun lege kippenkoppen in voetbalstadions met overpriced dure tickets te kijken naar wat nep voetballers die voor miljoenen wat lopen te schoppen tegen een rond stuk plastic. Dergelijk simpel volk krijg je niet in de stijgers om eens de straat op te gaan of politiek Den Haag uit hun macht te zetten.

  Van Omtzigt is een pion die op deze manier het verhaal naar buiten moest brengen i.v.m. het afkraken van getuigen die gevechtsvliegtuigen hebben gezien. Heb zelfs op YouTube een video gezien waarop een vrouw beweerd dat ze het vliegtuig heeft zien landen en crashen?? Kan een spraakverwarring zijn, maar mevr. zij toch in redelijke bewoording dat er geen vliegtuig was geland en dan zou het verhaal met de geveschtsvliegtuigen best wel eens kunnen kloppen. Laten ze ons anders eens de cockpit gesprekken beluisteren, wat je dan gaat horen zal alles bloot leggen. Maar dat doen de Westerse nazi’s, die de Oekraïense nazi’s dekken, natuurlijk liever niet.

  9 likes
 4. LS…

  De waarheid kunnen we natuurlijk niet hebben in Nederland… We moesten ons met ons allen kapot schamen !

  11 likes
 5. Dat Omtzigt onderuit gehaald wordt was voorspelbaar … zo werkt dat als je lastig bent en een bedreiging vormt..Is niet nieuw, maar wat ik wel treurig vind, jaren geleden hadden we een woord,, collegiaal ,, je kwam in zo’n situatie voor de betreffende persoon op….. En dan notabene het CDA is blijkbaar afgestapt van een christelijke normen en waarden cultuur….. Hoop dat hij in de politiek blijft , maar wel voor een andere partij of eigen partij…..En ja de NRC is afgezakt naar een roddelblad krantje, daar staat ook vaak onzin in….Nou zijn we in Nederland zover naar beneden genivelleerd dat ik niet weet waar we uitkomen ……

  7 likes
 6. triest gedoe

  3 likes
 7. In lichaamstaal of non-verbale communicatie geloof ik niet.
  Men kan er alle richtingen mee uit.

  1 likes
 8. Wij in het westen zijn zo`n beetje vergelijkbaar met Noord Korea en bananen republieken zoals in Afrika!

  1 likes
 9. Je zou ook kunen zeggen dat Omzigt de journaliste instructies moest geven omdat zij de vragen stelde en dus het gesprek stuurde.

  0 likes
 10. Ik volg het nieuws op TV en in de krant niet maar zag afgelopen week toevallig een item over Poetin, Assad en de situatie in Syrië op RTL nieuws. Onvoorstelbaar dat ze zulke leugenachtige propaganda durven te verkondigen. Van de politiek verwacht je dit maar dat onze media zo diep zijn gezonken daar schrik ik toch wel van. Ik had eerlijk gezegd het idee dat we nog niet waren afgegleden nar Het 1

  0 likes
 11. … naar het niveau van de Amerikaanse media.

  (ging even iets mis)

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Van 24 augustus tot 4 oktober kunnen ...

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

Nederland probeert MH17-congres in Maleisië te saboteren. Waarom de waarheid over deze fatale ramp voor altijd verborgen zal blijven

Vorige maand vond in Kuala Lumpur een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.