Universum

Planeet X, Nibiru? Wetenschappers: “Ons zonnestelsel bevat 10 of zelfs nog meer planeten”

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons zonnestelsel bevat mogelijk 10, 11 of nog meer planeten, zo hebben wetenschappers voorspeld aan de hand van nieuwe computermodellen. De modellen bevatten gegevens die hebben geleid tot de ontdekking van Planeet Negen.

In januari voorspelden astronomen professor Konstantin Batygin en professor Mike Brown van het California Institute of Technology het bestaan van een negende planeet nadat ze hadden ontdekt dat 13 objecten in de Kuipergordel als een soort schaapskudde bijeen werden gedreven door een enorm object.

Wetenschappers van de Cambridge University en Spaanse onderzoekers hebben nu ontdekt dat de objecten mogelijk door meer dan één verre planeet worden beïnvloed. Sverre Aarseth van Cambridge en astronomen Carlos en Raúl de la Fuente Marcos vermoeden dat Planeet Negen niet alleen staat.

Zelfs nog meer

“We denken dat naast Planeet Negen ook nog een Planeet Tien en zelfs nog meer [planeten] bestaan,” zei Carlos de la Fuente Marcos. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Onderzoeker Alexander Mustill van de Universiteit van Lund in Zweden zei dat de nieuwe planeet mogelijk van buiten het zonnestelsel is gekomen en dus een exoplaneet zou kunnen zijn. Hij denkt dat onze zon deze planeet 4,5 miljard jaar geleden heeft ‘gestolen’ van een naburige ster.

Naarstig op zoek

Wetenschappers vermoeden dat Planeet Negen 10 keer zo zwaar is als de aarde en tussen de 10.000 en 20.000 jaar doet over een rondje om de zon. Astronomen zijn naarstig op zoek naar de planeet, die heel erg groot zou zijn en alleen met de grootste telescopen gespot zou kunnen worden.

Pluto stond oorspronkelijk te boek als de negende planeet, maar werd in 2006 gedegradeerd tot gewone dwergplaneet.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ikke
ikke
5 jaren geleden

En zo bereiden ze ons stapje voor stapje voor op wat komen gaat.
Het vorige stapje was planeet 9 bekend maken in de media.
Maar voorlopig zijn het nog steeds aannames en geen feiten.

Pietje Bell
Pietje Bell
5 jaren geleden

Dit is of was al lange tijd bekend omdat 12 een heel belangrijk getal is. Zo heeft Nederland maar ook Duitsland 12 provincies. We beschikken over 12 uren 12 maanden een dozijn en veel meer waar wij geheel niet aan denken en kunnen denken. Laten we afwachten wat er gaat gebeuren en waar de 13de maand vandaan komt.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Planeet X, Nibiru? Waar is deze momenteel? Is deze de 9e of de 10e planeet of nog hoger?

Freedom
Freedom
5 jaren geleden

https://youtu.be/W-NnyQzDENg

Planet X / Nibiru: The Destroyer Is At Your Door! + Photo Analysis Update (Video)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x