Homepagina » Innovatie » We kunnen een echte tijdmachine bouwen. Professor legt hier uit hoe tijdreizen werkt
We kunnen een echte tijdmachine bouwen. Professor legt hier uit hoe tijdreizen werkt

We kunnen een echte tijdmachine bouwen. Professor legt hier uit hoe tijdreizen werkt

Sommige natuurkundigen zijn van mening dat tijdreizen echt mogelijk is. Eén van hen is Ron Mallett, een gerespecteerde professor.

Mallett heeft een droom: hij wil een tijdmachine bouwen. De natuurkundige van de Universiteit van Connecticut haalde zijn inspiratie uit het boek The Time Machine van HG Wells.

In dat boek staat: ‘Wetenschappers weten dat tijd een soort ruimte is en dat we vooruit en achteruit in de tijd kunnen gaan, net zoals in de ruimte’.

Wormgat

“Als ik een tijdmachine kon bouwen, zou ik naar het verleden gaan om mijn vader te zien en misschien zijn leven te redden en alles te veranderen,” zei Mallett tegen de BBC.

Albert Einstein dacht dat de drie ruimtelijke dimensies gelinkt waren aan de tijd, die fungeert als een vierde dimensie. Hij noemde dit systeem ruimtetijd.

Einstein dacht ook dat het mogelijk was om ruimtetijd te vouwen, waardoor je in een oogwenk van de ene plek in het heelal naar de andere zou kunnen reizen. Dit fenomeen wordt ook wel een wormgat genoemd.

Wormgaten komen mogelijk van nature voor in de kosmos. Russische wetenschappers speuren ernaar met behulp van radiotelescopen.

Tegelijkertijd

Sommige natuurkundigen stellen dat we in de toekomst zelf wormgaten kunnen creëren. Je kunt alleen tijdreizen via een wormgat als je de ‘mond’ lang genoeg open kunt houden. Daar heb je negatieve energie voor nodig, die niet zomaar voorhanden is.

Donkere energie in het heelal kan een wormgat theoretisch gezien lang genoeg openhouden om door de tijd te reizen.

Mallett heeft al plannen gemaakt voor een werkende tijdmachine, maar daar heeft hij wel grote hoeveelheden energie voor nodig.

Het universum wordt gezien als een ‘blok’ ruimtetijd, waarbij het verleden, heden en de toekomst tegelijkertijd bestaan.

Dinosaurussen

Dus alles wat ooit bestond, bestaat en zal bestaan, bevindt zich in de ruimtetijd, stelde dr. Kristie Miller van de Universiteit van Sydney.

“De dinosaurussen doen ergens hun ding, wij zijn nu hier en de toekomst bevindt zich ook ergens in de ruimtetijd,” zei ze.

Je kunt het volgens haar als volgt zien: jij bent hier in Nederland, maar er zijn ook mensen in Londen en Singapore. Die plekken bestaan ook, maar jij bent daar nu niet.

[BBC]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
leon***
leon***
2 jaren geleden

denk eerder dan in een soort van nummerologische tijd.
net als een (digitale)klok alleen zou ik een nul in de tijd omzetten in een 5
en het zelfde bij de datum.
losse getallen worden dan bijv 19=1+9=10=1+5=6 en 28=2+8=10=1+5=6 enz

dan krijg je bij date bijv 08-03-2014 = 58-53-2514 = 33 = mh370
en planet x word dan 6
en zo ook bij bankbiljetten en streepjes codes

en negatieve energie kan ik me wel iets bij voor stellen als ik kijk naar het monument van mh17
dat is het alziende oog het lijkt wel een offer ( is daar negatieve energie gebruikt zodat buitenaardse
hier kunnen komen of iets dergelijks?

RayOfLight
RayOfLight
2 jaren geleden

tijd ‘Machine’

Elke machine dus ook een hypothetische tijdmachine is een object binnen ruimtetijd. Hoewel het theoretisch (lees mathematisch) mogelijk is om een tijd’machine’ te construeren stuit dit in de praktijk op moeilijkheden waarin oneindigheden voorkomen zoals oneindige massa energie of snelheid (in dit geval lichtsnelheid).

tijd ‘Geest’

Welnu , Het menselijke bewustzijn/geest/ziel is niet onderdeel van fysieke realiteit. en is in staat om te communiceren met elk gedeelte van de ruimtetijd structuur. Het lijkt dan ook logisch dat reizen door de tijd vergelijkbaar is met reizen door de geest. Door het projecteren van het bewustzijn in een bepaalde periode kan er informatie worden uitgewisseld (visioenen).

Het lijkt me dus dat de enigste echte tijd’machine’ die er bestaat de menselijke geest is.

marcelleke
marcelleke
2 jaren geleden

Pseudo-geleerde prietpraat , dat is alles !

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Mooi, laat het hele kabinet dan maar in een tijdmachine stappen, zijn we daar ook van verlost in deze tijd

Richard
Richard
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Liefs naar een grot ergens in de oertijd.

gea breuker
gea breuker
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Je bedoelt naar een grot in de toekomst, anders gaan ze nog boodschappen op de wand kliederen die mogelijk onze tijd beinvloed…. Voorkomen is beter dan genezen…

Coldshot
Coldshot
2 jaren geleden

Je kan wel degelijk vooruit in de tijd reizen (als je maar snel genoeg gaat) maar je kan nooit meer terug (hooguit naar een verleden tijd in een andere/paralelle dimensie maar dat is niet hetzelfde). Bij terug in de tijd reizen treedt het zg “grootvader paradox” op en dat maakt het dus onmogelijk maar ook zeer onwenselijk… Voorlopig kunnen we nog lang niet genoeg snelheid opbouwen.. Hooguit voor een paar milli- of nanoseconden tijdreizen (wat sommige astronauten ook daadwerkelijk gedaan hebben). We gaan gelukkig al geheel automatisch vooruit in de tijd maar het kan dus ook sneller.. (doordat je zelf langzamer leeft qua tijd verstrijken).

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Coldshot
2 jaren geleden

Je kunt wel terug in de tijd. De grootvader paradox komt door de illusie van zelf bewustzijn. Als je wilt interferen met het verleden kan dat niet een resultaat opleveren dat tegenstrijdig is aan historische feitelijke gebeurtenissen. Doe je dat toch wel dan weet je bij voorbaat dat de loop der omstandigheden 100% in je nadeel zal zijn en je niet zal slagrn door onvoorziene omstandigheden. Net zo goed als wanneer je de lottocijfers op voorhand zou kennen dan zou je bij deelnsme juist 100% slagingskans of winkans hebben. Tenzij je de toekomst al eerder hebt bezocht en bl3ek dat toch iemand anders zou winnen. Verleden en toekomst zijn altijd op elkaar afgestemd en niet in tegenspraak. Jou vrije wil om dat te kunnen manipuleren of naar jouw wensen te buigen is een illusie en kan alleen als de bekende feiten of indirekte feiten niet hiermee in tegenspraak zijn. Vrije wil is een illusie. Je gedrag en keuzes zijn een logisch gevolg van alle dingen zo ook dat in je hoofd. Jouw keuzes zijn dus het gevolg van de dingen dus van de wereld zelf. Bewustzijn en tijdreizen zijn dus verbonden. Bij tijdreizen kun je dus geconfronteerd worden met dat je vrije wil overruled wordt door de feiten zoals ze op tafel liggen . Toch zal het waarschijnlijk nogsteeds als jouw vrije wil aanvoelen. Jij en je wil zijn een produkt van deze wereld. Jij bent de wereld.

Teun
Teun
2 jaren geleden

De meeste UFO’s in heden en verleden zijn niets meer en niets anders dan tijdmachines uit de toekomst.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Teun
2 jaren geleden

True Teun. Jij snapt het

Richard
Richard
2 jaren geleden

Ik had eens een ervaring tijdens een DMT trip waarbij de tijd steeds een beetje teruggespoeld werd en zichzelf daarna herhaalde. Een vriend van mij sprak tegen mij, en zijn stem en lippen gingen weer terug en hetzelfde herhaalde zich weer. Dat meerdere keren. Het zelfde gebeurde met de muziek die speelde. Alsof er een rewind in de tijd zat.

Richard
Richard
2 jaren geleden

Om tijd te overstijgen zullen wij eerst materie moeten loslaten.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Andersom. Om materie los te kunnen laten moet je buiten de tijd zijn. Tijd is de sleutel eigenschap van materie. Tijd is verbonden aan massa. Massa is de essentie van materie.

Richard
Richard
Reactie op  Earthaxis
2 jaren geleden

Buiten materie zijn wij tijdloos. het is ons bewustzijn die ons aan materie gebonden houdt.

Nobody
Nobody
2 jaren geleden

Time does not exist, that is what people have created.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Nobody
2 jaren geleden

Verandering hebben wij nirt bedacht. Verandering is de enige constante in deze wereld. Onze grip op deze verandering is tijdmeting. Oftewel een meetlat waarlangs we al het gebeurde/veranderde en te gebeuren/te veranderen leggen.

Richard
Richard
Reactie op  Earthaxis
2 jaren geleden

Studeer de I Tjing. Het is een constante beweging van vol naar leeg.

De heilige wijzen maakten in oude tijden het Boek der Veranderingen aldus: Om op geheimzinnige wijze de lichte Goden te helpen vonden zij het duizendbladorakel uit. Zij kenden aan de hemel het getal drie toe en aan de aarde het getal twee en berekenden daarnaar de verdere getallen.
Zij beschouwden de veranderingen in het donkere en in het lichte en stelden daarnaar de tekens vast. Zij wekten bewegingen in het vaste en het zachte en lieten zo de afzonderlijke lijnen ontstaan. Zij brachten zichzelf in harmonie met Zin en Leven en stelden in overeenstemming daarmee de juiste regels voor het goede en rechtvaardige op. Doordat zij de ordening van de buitenwereld tot het einde doordachten en de wet van het eigen innerlijk tot in de diepste kern vervolgden, kwamen zij tot een juist begrip van het lot.

De heilige wijzen maakten in oude tijden het Boek der Veranderingen aldus: Zij wilden de regelen van de innerlijke wet en van het noodlot nagaan. Daarom stelden zij de Tau van de hemel vast en noemden dat het donkere en het lichte. Zij stelden de Tau van de aarde vast en noemden dat het weke en het vaste. Zij stelden de Tau van de mens vast en noemden dat de liefde en de rechtvaardigheid. Deze drie fundamentele krachten werden bijeen genomen en verdubbeld. Daarom vormen in het Boek der Veranderingen altijd zes lijnen een teken.
De plaatsen worden ingedeeld in donkere en lichte, daarop afwisselend het weke en het vaste. Daarom heeft het Boek der Veranderingen zes plaatsen, die de lijnfiguren vormen.

Hemel en aarde bepalen de richting. De krachten van berg en meer staan met elkaar in verbinding. Donder en wind wekken elkaar op. Water en vuur bestrijden elkander niet. Zo worden de acht trigrammen met elkaar vermengd.
Het verdwijnende te tellen berust op de voorwaartse beweging. Daarom heeft het Boek der Veranderingen teruglopende getallen.

De donder bewerkt de beweging, de wind bewerkt de oplossing, de regen bewerkt de bevochtiging, de zon bewerkt de verwarming, het stilhouden bewerkt de rust, het blijmoedige bewerkt de vreugde, het scheppende bewerkt de beheersing, het ontvangende bewerkt de berging.

God treedt te voorschijn in het teken van het Opwindende. Hij brengt alles tot wasdom in het teken van het Zachtmoedige, Hij laat de schepselen elkander ontwarren in het teken van het Zich Hechtende, Hij laat hen elkander dienen in het teken van het Ontvangende, Hij verheugd hen in het teken van het Blijmoedige, Hij strijdt in het teken van het Scheppende, Hij geeft zich moeite in het teken van het Onpeilbare, Hij brengt hen tot volkomenheid in het teken van het Stilhouden.

Uit de I Tjing, Het Boek der Veranderingen,
Door Richard Wilhelm en Carl Gustav Jung

Ronald
Ronald
2 jaren geleden

Tijdreizen is voor ons stervelingen inderdaad niet mogelijk, omdat materie tijdgebonden is. Wie naar het verleden wil reizen moet eerst de materie van het heden afleggen, vervolgens naar het verleden reizen en daar weer met de materie uit die tijd materialiseren. Dit overleven stervelingen niet.

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Hongaarse wetenschappers ontdekken 'mysterieuze vijfde natuurkracht'. Dit kan een gamechanger zijn

Hongaarse wetenschappers ontdekken ‘mysterieuze vijfde natuurkracht’. Dit kan een gamechanger zijn

Wetenschappers hebben naar eigen zeggen een vijfde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x