Innovatie

We kunnen een echte tijdmachine bouwen. Professor legt hier uit hoe tijdreizen werkt

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige natuurkundigen zijn van mening dat tijdreizen echt mogelijk is. Eén van hen is Ron Mallett, een gerespecteerde professor.

Mallett heeft een droom: hij wil een tijdmachine bouwen. De natuurkundige van de Universiteit van Connecticut haalde zijn inspiratie uit het boek The Time Machine van HG Wells.

In dat boek staat: ‘Wetenschappers weten dat tijd een soort ruimte is en dat we vooruit en achteruit in de tijd kunnen gaan, net zoals in de ruimte’.

Wormgat

“Als ik een tijdmachine kon bouwen, zou ik naar het verleden gaan om mijn vader te zien en misschien zijn leven te redden en alles te veranderen,” zei Mallett tegen de BBC.

Albert Einstein dacht dat de drie ruimtelijke dimensies gelinkt waren aan de tijd, die fungeert als een vierde dimensie. Hij noemde dit systeem ruimtetijd.

Einstein dacht ook dat het mogelijk was om ruimtetijd te vouwen, waardoor je in een oogwenk van de ene plek in het heelal naar de andere zou kunnen reizen. Dit fenomeen wordt ook wel een wormgat genoemd.

Wormgaten komen mogelijk van nature voor in de kosmos. Russische wetenschappers speuren ernaar met behulp van radiotelescopen.

Tegelijkertijd

Sommige natuurkundigen stellen dat we in de toekomst zelf wormgaten kunnen creëren. Je kunt alleen tijdreizen via een wormgat als je de ‘mond’ lang genoeg open kunt houden. Daar heb je negatieve energie voor nodig, die niet zomaar voorhanden is.

Donkere energie in het heelal kan een wormgat theoretisch gezien lang genoeg openhouden om door de tijd te reizen.

Mallett heeft al plannen gemaakt voor een werkende tijdmachine, maar daar heeft hij wel grote hoeveelheden energie voor nodig.

Het universum wordt gezien als een ‘blok’ ruimtetijd, waarbij het verleden, heden en de toekomst tegelijkertijd bestaan.

Dinosaurussen

Dus alles wat ooit bestond, bestaat en zal bestaan, bevindt zich in de ruimtetijd, stelde dr. Kristie Miller van de Universiteit van Sydney.

“De dinosaurussen doen ergens hun ding, wij zijn nu hier en de toekomst bevindt zich ook ergens in de ruimtetijd,” zei ze.

Je kunt het volgens haar als volgt zien: jij bent hier in Nederland, maar er zijn ook mensen in Londen en Singapore. Die plekken bestaan ook, maar jij bent daar nu niet.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
leon***
leon***
4 jaren geleden

denk eerder dan in een soort van nummerologische tijd.
net als een (digitale)klok alleen zou ik een nul in de tijd omzetten in een 5
en het zelfde bij de datum.
losse getallen worden dan bijv 19=1+9=10=1+5=6 en 28=2+8=10=1+5=6 enz

dan krijg je bij date bijv 08-03-2014 = 58-53-2514 = 33 = mh370
en planet x word dan 6
en zo ook bij bankbiljetten en streepjes codes

en negatieve energie kan ik me wel iets bij voor stellen als ik kijk naar het monument van mh17
dat is het alziende oog het lijkt wel een offer ( is daar negatieve energie gebruikt zodat buitenaardse
hier kunnen komen of iets dergelijks?

RayOfLight
RayOfLight
4 jaren geleden

tijd ‘Machine’

Elke machine dus ook een hypothetische tijdmachine is een object binnen ruimtetijd. Hoewel het theoretisch (lees mathematisch) mogelijk is om een tijd’machine’ te construeren stuit dit in de praktijk op moeilijkheden waarin oneindigheden voorkomen zoals oneindige massa energie of snelheid (in dit geval lichtsnelheid).

tijd ‘Geest’

Welnu , Het menselijke bewustzijn/geest/ziel is niet onderdeel van fysieke realiteit. en is in staat om te communiceren met elk gedeelte van de ruimtetijd structuur. Het lijkt dan ook logisch dat reizen door de tijd vergelijkbaar is met reizen door de geest. Door het projecteren van het bewustzijn in een bepaalde periode kan er informatie worden uitgewisseld (visioenen).

Het lijkt me dus dat de enigste echte tijd’machine’ die er bestaat de menselijke geest is.

marcelleke
marcelleke
4 jaren geleden

Pseudo-geleerde prietpraat , dat is alles !

Rikk
Rikk
4 jaren geleden

Mooi, laat het hele kabinet dan maar in een tijdmachine stappen, zijn we daar ook van verlost in deze tijd

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x